SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Kerstsluiting 2021: Wij zijn gesloten van woensdag 22 december 2021 tot en met dinsdag 4 januari 2022. Wij staan weer voor u klaar vanaf woensdag 5 januari 2022. Wij wensen u hele fijne feestdagen! ×

Vlinderen betonvloer

Een gezellig zaterdagavond uit eten in het nieuwe restaurant bij u in de stad. U heeft een super gezellig avond gehad. Maar wat u is bijgebleven van deze avond is de ontzettend mooie vloer in dit restaurant! U raakt bij het afrekenen aan de praat met de eigenaar en vraagt wat voor vloer er precies ligt. Er wordt aangegeven dat ook u zo’n mooie vloer kan krijgen door het vlinderen van de betonvloer als afwerking van uw betonvloer te kiezen.

Showroom

Showroom
Zien, voelen en vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
Voor uw perfecte kleur

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
Voor de juiste keuze

PRIJSINDICATIE?

Wij realiseren graag uw droomvloer vanaf 65 m². Laat uw gegevens achter en ontvang een prijsindicatie en aanvullende informatie.

Vlinderen betonvloer als werkwijze

Wij horen u denken ‘vlinderen betonvloer?’ Daar heb ik nog nooit van gehoord, wat houdt dit in? Een andere benaming voor het vlinderen van een betonvloer is het monolitisch of gepolierd afwerken van een betonvloer. Anders verwoord ook wel het ambachtelijk bewerken van een betonvloer, zo noemt men het vlinderen van uw betonvloer.

Na het storten van het beton moet de vloer eerst een bepaalde droging doorstaan om het beton vervolgens verder te kunnen bewerken. Zodra de vloer droog genoeg is om te bewerken starten we met het vlinderen van de betonvloer. Hiermee wordt de mooie industriële uitstraling verkregen en krijgt u een vloer welke een leven lang mee gaat!

Gevlinderde betonvloer op kleur

Tijdens het vlinderen van uw betonvloer strooien wij de gewenste kleur in de toplaag. Dit zijn zeer fijne deeltjes kleurpigment. Deze hebben wij in meerdere tinten grijs. Waaronder lichtgrijs, basisgrijs, middengrijs, donkergrijs en antractiet. Eventueel zijn meerdere kleuren zelfs met elkaar te mengen. Hierdoor ontstaat er een unieke kleur.

Wat is vlinderen?

Het vlinderen van de betonvloer doen we met zogenoemde vlindermachines. Aan deze machines zitten wieken bevestigd die hard ronddraaien. Door dit ronddraaien wrijven we de grove delen van de vloer naar beneden en komen de fijne deeltjes naar boven. Hierdoor ontstaat er een dichte toplaag die 85% water- en vloeistofafstotend is. Om de vloer voor 95% water en vloeistofafstotend te maken, adviseren we om de vloer te impregneren. Meer weten over impregneren? Op de volgende alinea vertellen wij u wat dit inhoudt.

Het impregneren van de betonvloer

Het impregneren van de betonvloer is eigenlijk het verzadigen van de vloer. De impregneerbehandeling van de vloer gaat als volgt:

  • Als eerste schuren we de vloer iets op. Hierdoor komen de poriën van de vloer open te staan, waardoor het impregneermiddel beter hecht;
  • Daarna dweilen we het impregneermiddel over de vloer. Dit doen we net zolang tot elk stukje van de vloer voorzien is van en verzadigd met impregneermiddel;
  • Na het impregneren is het belangrijk dat u de vloer een week niet betreedt. Hierdoor kan het impregneermiddel goed op sterkte komen.

Na het impregneren is het belangrijk dat de vloer goed onderhouden wordt. Gebruik hiervoor ons onderhoudsmiddel. Dit mengt u aan met water en kunt u vervolgens over de vloer dweilen. Dit dweilen doet u de ene week met ons onderhoudsmiddel en de andere week met enkel warm water.

Wilt u meer tips ontvangen voor het onderhouden van uw betonvloer? Klik dan hier.

Gekleurde betonvloer, kleur in beton, kleurpigment beton

De voordelen van vlinderen

De voordelen van het vlinderen van een betonvloer zijn ten opzicht van meer traditionele vloeren als laminaat of tegels onder andere:

  • Een natuurlijke uitstraling
  • Naadloos en strak geheel
  • Kras- en slijtvast
  • Hygiënisch en weinig onderhoud
  • Zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming
  • Energiezuinig

Vertel me meer over het vlinderen van een betonvloer

Het vlinderen van de betonvloer is een proces wat we graag aan u uitleggen. Uiteraard bespreken we ook graag de mogelijkheden, afgestemd op uw persoonlijke situatie. Maak gerust een afspraak of bel naar: 0488-75 09 61.

Ons meest recente werk