SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

Vlinderen betonvloer

Een gezellig zaterdagavond uit eten in het nieuwe restaurant bij u in de stad. U heeft een super gezellig avond gehad. Maar wat u is bijgebleven van deze avond is de ontzettend mooie vloer in dit restaurant! U raakt bij het afrekenen aan de praat met de eigenaar en vraagt wat voor vloer er precies ligt. Er wordt aangegeven dat ook u zo’n mooie vloer kan krijgen door het vlinderen van de betonvloer als afwerking van uw betonvloer te kiezen.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Van harte welkom!

Ontdek naadloze vloer- en wandafwerkingen in onze showroom en raak geïnspireerd door de vloeren met eigen ogen te zien en zelf te ervaren. Welkom in de wereld van naadloze vloeren.

Vlinderen betonvloer als werkwijze

Wij horen u denken ‘vlinderen betonvloer?’ Daar heb ik nog nooit van gehoord, wat houdt dit in? Een andere benaming voor het vlinderen van een betonvloer is het monolitisch of gepolierd afwerken van een betonvloer. Anders verwoord ook wel het ambachtelijk bewerken van een betonvloer, zo noemt men het vlinderen van uw betonvloer.

Na het storten van het beton moet de vloer eerst een bepaalde droging doorstaan om het beton vervolgens verder te kunnen bewerken. Zodra de vloer droog genoeg is om te bewerken starten we met het vlinderen van de betonvloer. Hiermee wordt de mooie industriële uitstraling verkregen en krijgt u een vloer welke een leven lang mee gaat!

Gevlinderde betonvloer op kleur

Tijdens het vlinderen van uw betonvloer strooien wij de gewenste kleur in de toplaag. Dit zijn zeer fijne deeltjes kleurpigment. Deze hebben wij in meerdere tinten grijs. Waaronder lichtgrijs, basisgrijs, middengrijs, donkergrijs en antraciet. Eventueel zijn meerdere kleuren zelfs met elkaar te mengen. Hierdoor ontstaat er een unieke kleur.

Wat is vlinderen?

Het vlinderen van de betonvloer doen we met zogenoemde vlindermachines. Aan deze machines zitten wieken bevestigd die hard ronddraaien. Door dit ronddraaien wrijven we de grove delen van de vloer naar beneden en komen de fijne deeltjes naar boven. Hierdoor ontstaat er een gladde, stevige en dichte toplaag die 85% water- en vloeistofafstotend is. Om de vloer voor 95% water en vloeistofafstotend te maken, adviseren we om de vloer te impregneren. Meer weten over impregneren? Op de volgende alinea vertellen wij u wat dit inhoudt.

Het impregneren van de betonvloer

Het impregneren van de betonvloer is eigenlijk het verzadigen van de vloer. De impregneerbehandeling van de vloer gaat als volgt:

  • Als eerste schuren we de vloer iets op. Hierdoor komen de poriën van de vloer open te staan, waardoor het impregneermiddel beter hecht;
  • Daarna dweilen we het impregneermiddel over de vloer. Dit doen we net zolang tot elk stukje van de vloer voorzien is van en verzadigd met impregneermiddel. Het impregneermiddel gaat een reactie aan met het kalk en cement dat is het beton zit. Door deze reactie zet het impregneermiddel zich uit, en dit verhoogt de dichtheid van de betonvloer;
  • Na het impregneren is het belangrijk dat u de vloer een week niet betreedt. Hierdoor kan het impregneermiddel goed op sterkte komen.

Na het impregneren is het belangrijk dat de vloer goed onderhouden wordt. Gebruik hiervoor ons onderhoudsmiddel. Dit mengt u aan met water en kunt u vervolgens over de vloer dweilen. Dit dweilen doet u de ene week met ons onderhoudsmiddel en de andere week met enkel warm water.

Wilt u meer tips lezen voor het onderhouden van uw betonvloer? Kijk dan op onze pagina: Onderhoud gevlinderde woonbeton vloer.

Gekleurde betonvloer, kleur in beton, kleurpigment beton

De voordelen van vlinderen

De voordelen van het vlinderen van een betonvloer zijn ten opzicht van meer traditionele vloeren als laminaat of tegels onder andere:

  • Een natuurlijke uitstraling;
  • Naadloos en strak geheel;
  • Kras- en slijtvast;
  • Hygiënisch en weinig onderhoud;
  • Zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming;
  • Energiezuinig.

Vertel me meer over het vlinderen van een betonvloer

Het vlinderen van de betonvloer is een proces wat we graag aan u uitleggen. Uiteraard bespreken we ook graag de mogelijkheden, afgestemd op uw persoonlijke situatie. Maak gerust een afspraak.
Ik wil een afspraak maken

Ons meest recente werk