SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met wegwerkzaamheden aan de Lakemondsestraat zijn we minder goed bereikbaar van 13 mei t/m 24 mei. Tweede pinksterdag, maandag 20 mei zijn we gesloten. ×

Vlinderen beton

Wilt u weten hoe het vlinderen van beton in zijn werk gaat? Wij leggen je uit op deze pagina wat vlinderen is, hoe het vlinderen in zijn wat gaat en waar u rekening mee moet houden bij het vlinderen van beton.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde betonvloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? We realiseren graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vraag hier uw offerte aan.

Wat is vlinderen?

Vlinderen is het bewerken of afwerken van een vers gestorte betonvloer. Het vlinderen doen we met behulp van de zogenoemde vlindermachine. Het vlinderen gebeurt door middel van ronddraaiende bewegingen van een schijf en vier vlinder spanen die aan de onderkant van de vlindermachine zijn bevestigd.

Met het vlinderen worden de grove deeltjes van de betonmix naar beneden geduwd en komen en fijne deeltjes aan de oppervlakte. Op deze manier ontstaat er een verstevigende en verdichte toplaag.

Vlinderen van beton en het instrooien van kleurpigmenten

Omdat wij gevlinderde woonbeton vloeren realiseren voor in woningen is de kleur en uitstraling van de betonvloer erg belangrijk. Daarom werken wij met kleurpigmenten die we instrooien in de betonvloer voor- en tijdens het vlinderproces.

Veel gebruikte kleuren zijn zandtinten en grijstinten. Om een goede kleurkeuze te maken adviseren wij u om een afspraak in te plannen bij ons in de showroom. In onze showroom liggen verschillende kleursamples in zand- en grijstinten.

Ook kunt u in onze showroom de uitstraling van gevlinderde betonvloeren goed zien. Zo heeft u een realistisch beeld van de kleuren en het karakter.

Gekleurde betonvloer, kleur in beton, kleurpigment beton

Impregneren na het vlinderen van beton

Nadat de betonvloer gevlinderd is, is de toplaag voor circa 85% vuil- en vloeistofafstotend. Om zo lang mogelijk te genieten van uw gevlinderde woonbeton vloer adviseren wij u de betonvloer te impregneren. Na het impregneren is uw betonvloer voor 95% beschermd. We schuren de vloer iets open zodat de poriën van de vloer open gaan staan. Daarna dweilen we het impregneermiddel in de vloer. Dit trekt in de vloer, kristalliseert in de openstaande poriën en zorgt voor een dichtere afwerking.

Om de vloer in optimale bescherming te houden is goed en regelmatig onderhoud essentieel. Doet u dit niet, dan loopt de dichtheid van circa 95% weer terug in verloop van tijd. Klik hier om meer te lezen over het onderhouden van uw gevlinderde woonbeton vloer.

Wilt u meer weten over het vlinderen van beton?

Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen in onze showroom. Onze adviseurs staan voor u klaar om u goed en volledig te informeren over onze vloeren. Indien gewenst helpen zij u ook bij het kiezen van de juiste kleur voor uw betonvloer.
Ik wil contact opnemen

Ons meest recente werk