SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

Impregneren betonvloer

Na weken wachten en voorbereidingen treffen is het zover! U kunt uw nieuwe betonvloer in gebruik nemen. Om dit fantastische gevoel vast te houden, is het van belang dat uw vloer goed beschermd is. Wij raden het dan ook aan om uw betonvloer of uw betonnen terras te impregneren. De geïmpregneerde betonvloer wordt hierdoor vloeistof- en vuilafstotend.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Van harte welkom!

Ontdek naadloze vloer- en wandafwerkingen in onze showroom en raak geïnspireerd door de vloeren met eigen ogen te zien en zelf te ervaren. Welkom in de wereld van naadloze vloeren.

Impregneren van een betonvloer, wat houdt dat in?

In het kort is het impregneren van een betonvloer een andere verwoording voor het beschermen en het versterken van de vuilbestendigheid van uw betonvloer. Ook verkleint u de kans op verkleuringen en vlekvorming door het impregneren van uw beton.

Hoe gaat het impregneren van een betonvloer in zijn werk?

Na het vlinderen van de betonvloer is deze voor ongeveer 85% vuil- en vloeistofafstotend. Om dit percentage te verhogen, adviseren wij het om de betonvloer te impregneren.

Het doel van impregneren is om uw vloer volledig te beschermen. We beginnen met het opschuren van de betonvloer. Hierdoor gaan de poriën van de vloer open staan. Vervolgens dweilen het impregneermiddel in, net zo lang totdat uw betonvloer volledig verzadigd is.

Het impregneermiddel gaat in de vloer een reactie aan met het kalk en cement van het beton. Hierdoor zet het impregneermiddel uit, en verdicht je de vloer tot wel 95%. De overige 5% van het impregneermiddel, blijft op de betonvloer liggen en dient als een directe bescherming. Het is wel belangrijk om deze 5% te blijven onderhouden.

Na het impregneren mag je de vloer 24 uur lang, niet betreden. Na 7 dagen is de impregneerlaag op volledige sterkte. Dan mag er weer gestofzuigd worden en mag de ruimte worden ingericht!

Uw betonvloer zelf impregneren

U kunt het impregneren van uw betonvloer ook zelf doen. Let er wel op dat u dan natuurlijk geen garantie op het impregneren hebt. U kunt vervolgens een can impregneermiddel bij ons kopen, en ervoor kiezen om de vloer door ons op te laten schuren of om ook dit zelf te doen. Kortom, alles is mogelijk en we denken graag met u mee!

 

Wat zijn de kosten om mijn betonvloer te impregneren?

De kosten voor het impregneren van uw betonvloer zijn afhankelijk van uw eigen wensen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om volledig ontzorgd te worden. Hierbij zullen wij alle werkzaamheden uitvoeren, krijgt u volledige garantie op de verrichte werkzaamheden en kunt u nog tijdens dit garantietermijn gratis het impregneermiddel bij ons afnemen om uw vloer te onderhouden.

Ook kunt u ervoor kiezen om alles zelf te doen (zonder garantie). In onderstaande tabel vindt u alle tarieven.

Impregneren door Willem Designvloeren Inclusief garantie €24,50 per m² (incl. btw)
Impregneermiddel leveren Zonder garantie €120,- per can à 5 liter (incl. btw)

gevlinderde betonvloer impregneren

Onderhoud na het impregneren

Na het impregneren van uw betonvloer is goed en regelmatig onderhoud wel erg belangrijk. Zo blijft de impregneerlaag in optimale conditie en blijft uw betonvloer goed beschermd. Wilt u meer weten Over het dagelijks, wekelijks en jaarlijks onderhouden van uw betonvloer? U leest er meer over op onze pagina: onderhoud gevlinderde woonbeton vloer.

Direct onderhoudsmiddelen, impregneermiddel of materialen bestellen?

Doe dit op onze webshop!

We bespreken alle mogelijkheden voor het impregneren van uw betonvloer graag met u. Neem bij vragen gerust contact met ons op!

Contact opnemen

Ons meest recente werk