SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Impregneren betonvloer

Na weken wachten en voorbereidingen treffen is het zover, u kunt uw nieuwe betonvloer in gebruik nemen! Omdat u dit fantastische gevoel over uw vloer wilt vasthouden, is het van belang dat uw vloer goed beschermd is. Wij adviseren dan ook om u betonvloer of terras te impregneren. De te impregneren betonvloer wordt hierdoor nagenoeg vloeistof- en vuilafstotend.

Showroom

Showroom
zien, voelen en vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

PRIJSINDICATIE?

Wij realiseren graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en ontvang een prijsindicatie en aanvullende informatie.

Impregneren van een betonvloer, wat houdt dat in?

In het kort is het impregneren van een betonvloer een andere verwoording voor het beschermen van de uitstraling en het versterken van de vuilbestendigheid van uw betonvloer. Ten tweede verkleint u de kans op verkleuringen en vlekvorming door het impregneren op uw betonvloer toe te passen!

Hoe gaat het impregneren van een betonvloer in zijn werk?

Na het vlinderen is de betonvloer voor circa 85% vuil- en vloeistofafstotend. Vindt u het niet erg als er af en toe een vlekje in uw betonvloer ontstaat? Dan kunt u uw betonvloer prima onderhouden met alleen een onderhoudspakket. Heeft u de betonvloer toch liever beter beschermd? Dan adviseren wij u de betonvloer te impregneren.

Het doel van impregneren is om uw betonvloer volledig te verzadigen. Hierdoor is uw vloer zo optimaal mogelijk beschermd. Het opschuren en vervolgens reinigen en stofvrij maken van de betonvloer, zijn de voorbereidende werkzaamheden. Vervolgens wordt het impregneermiddel in meerdere lagen in de vloer gedweild, net zo lang tot de vloer volledig verzadigd is. Zodra er een egale glanzende laag is ontstaan, mag de betonvloer 24 uur niet betreden worden. Dit om de betonvloer te laten drogen. Het juist onderhouden van uw woonbetonvloer na het impregneren zorgt er met name voor dat de impregneerlaag op kracht blijft.

Na 7 dagen is de impregneerlaag op volledige sterkte. Dan mag de ruimte weer gestofzuigd en gedweild worden en mag de ruimte worden ingericht.

Uw betonvloer zelf impregneren

Onderstaand ziet u ons filmpje met betrekking tot het impregneren van de betonvloer. In dit filmpje ziet u welke stappen er ondernomen worden om de betonvloer goed te impregneren. Aan de hand van dit filmpje kunt u wellicht ook bepalen of u het ziet zitten om de betonvloer zelf te impregneren. Uiteraard verzorgen wij het opschuren van de betonvloer wel voor u (optioneel) zodat u geen schuurmachine hoeft te huren bij bijvoorbeeld een Boels. Is het voor u geen probleem om met deze machine te werken? Dan kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om ook het opschuren van de betonvloer zelf uit te voeren. Kortom: voldoende mogelijkheden!

Wat zijn de kosten om mijn betonvloer te impregneren?

De kosten voor het impregneren van uw betonvloer zijn afhankelijk van uw eigen wensen. Bijvoorbeeld, u kunt ervoor kiezen om hierin volledig ontzorgd te worden. Wij zullen in dit geval het impregneren en alle hierbij behorende voorbereidende werkzaamheden voor u uitvoeren. Ten slotte krijgt u hierbij volledige garantie op de door ons te verrichten werkzaamheden.

Ook kunt u ervoor kiezen om uw betonvloer zelf te impregneren. Hierin kunt u bijvoorbeeld kiezen tussen de mogelijkheid om dit onder onze begeleiding uit te voeren (inclusief garantie), of geheel zelfstandig (zonder garantie). In onderstaande tabel vindt u de tarieven.

Impregneren door Willem Designvloeren Inclusief garantie € 19,50 (excl. btw) p/m²
Impregneermiddel leveren Inclusief garantie € 10,00 (excl. btw) p/m²
Impregneermiddel leveren Zonder garantie € 87,50 (excl. btw) per can à 5 liter

gevlinderde betonvloer impregneren

Onderhoud na het impregneren

Na het impregneren van uw betonvloer is goed en regelmatig onderhoud erg belangrijk. Zo blijft uw impregneerlaag in optimale conditie en blijft uw betonvloer goed beschermd. Meer weten over het dagelijks, wekelijks en jaarlijks onderhouden van uw betonvloer? U leest er meer over op onze pagina: onderhoud gevlinderde woonbeton vloer.

Direct onderhoudsmiddel of materialen bestellen?
Doe dit op onze webshop!

De verschillende mogelijkheden bespreken we graag met u. Voor vragen, neemt u gerust contact met ons op.
Contact opnemen

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.