SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met wegwerkzaamheden aan de Lakemondsestraat zijn we minder goed bereikbaar van 13 mei t/m 24 mei. Tweede pinksterdag, maandag 20 mei zijn we gesloten. ×

Gevlinderde woonbeton vloer met vloerverwarming

Op zoek naar een gevlinderde woonbeton vloer in combinatie met vloerverwarming? Dan bent u bij ons aan het goede adres! Wij realiseren gevlinderde woonbeton vloeren, maar indien gewenst verzorgen wij ook uw vloerverwarming. Op deze manier ontzorgen wij u in het proces voor het aanleggen van de vloerverwarming en uw uiteindelijke leefvloer.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde betonvloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? We realiseren graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vraag hier uw offerte aan.

Vloerverwarming

Inmiddels is vloerverwarming dé grote vervanger geworden voor verwarming door middel van radiatoren. En dat is zeer begrijpelijk omdat vloerverwarming energiezuiniger is én ruimtebesparend. Bovendien is het geen nieuws dat radiatoren niet de meest mooie aankleding is van uw woning. Nu is de vraag kan een gevlinderde woonbeton vloer wel met een gecombineerd worden met vloerverwarming?

Gevlinderde woonbeton vloer met vloerverwarming

Kiest u voor een gevlinderde betonvloer met vloerverwarming? Twee vliegen in één klap! Bij een gevlinderde woonbeton vloer heeft u vaak te maken met een nieuwbouwwoning of een grote renovatie waarbij de vloeropbouw van uw vloer nog bepaald moet worden. Op deze manier heeft u altijd de mogelijkheid om vloerverwarming aan te brengen in uw gevlinderde woonbeton vloer.

Zonder vloerverwarming is een gevlinderde woonbeton vloer erg koud. Ons advies is daarom ook zeker om ook vloerverwarming aan te brengen.

Uw vloeropbouw met vloerverwarming en een gevlinderde woonbeton vloer

Wilt u vloerverwarming met een gevlinderde woonbeton vloer combineren? Dan is het goed om te weten wat de juiste vloeropbouw is. Deze vloeropbouw volgt hieronder:

  • De basis is uw ondervloer, vaak de constructievloer.
  • Deze reflectiefolie brengen we aan om de warmte van de vloerverwarming extra te stimuleren naar boven en zorgt ervoor dat de betonvloer zwevend ligt van de ondervloer.
  • Dun wapeningsnet of bindnet. Op dit wapeningsnet binden we de vloerverwarmingsslangen.
  • Wij adviseren om de vloerverwarmingsslangen om de 10 cm aan te brengen voor het beste resultaat.
  • Constructief wapeningsnet om de kans op scheurvorming te verminderen
  • Gevlinderde woonbeton vloer met een minimale dikte van 7 cm voor voldoende dekking op bovengenoemde vloeropbouw.

wapening betonvloer, woonbeton vloerverwarming, gevlinderde woonbeton vloer met vloerverwarming

De perfecte combinatie: woonbeton met vloerverwarming

Een gevlinderde beton vloer met vloerverwarming is dé perfecte combinatie. Waarom? De dichtheid van een gevlinderde woonbeton vloer is veel hoger dan die van de gebruikelijke zandcement dekvloer. Dit betekent dat er minder stilstaande lucht in de vloer aanwezig is. Stilstaande lucht zorgt voor een isolerende werking waardoor de vloerverwarming minder goed door kan komen.

In combinatie met een woonbeton vloer zorgt u ervoor dat de warmte van de vloerverwarming beter door kan komen en u daarom bespaart op uw energierekening.

Scheurvorming in combinatie met vloerverwarming

Een gevlinderde woonbeton vloer is een natuurproduct wat werkt in combinatie met warmte- en kou. Hierdoor gaat de gevlinderde woonbeton vloer uitzetten en krimpen. Doordat een gevlinderde woonbeton vloer niet elastisch is, is er de kans dat deze gaat scheuren door deze werking. De kans op scheurvorming beperken we zoveel mogelijk maar is niet uit te sluiten.

Ontstaat er scheurvorming in uw gevlinderde woonbeton vloer? Dan komen wij dit kosteloos herstellen. De scheurvorming zal echter wel altijd zichtbaar blijven. Dit is een eigenschap van de gevlinderde woonbeton vloer.

Op zoek naar een gevlinderde woonbeton vloer met vloerverwarming? Neem contact met ons op!

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden van de beton vloer met vloerverwarming. Om u zo goed mogelijk te adviseren raden wij u aan om een afspraak te maken bij ons in de showroom. Tijdens deze afspraak bespreken we de mogelijkheden gebaseerd op uw woonwensen en situatie.

Uiteraard ontvangt u naar aanleiding van dit gesprek de prijsopgave voor het realiseren van deze ultieme combinatie. Wilt u graag vooraf een prijsindicatie ontvangen? Vul dan ons offerteformulier in.
Afspraak maken Prijsindicatie aanvragen

Ons meest recente werk