SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gevlinderde betonvloer prijzen

Als u gaat bouwen of verbouwen wilt u graag vooraf de kosten inzichtelijk hebben. Zo weet u of de wensen die u heeft binnen uw budget passen. Overweegt u een gevlinderde betonvloer? Dan bent u vast benieuwd naar de gevlinderde betonvloer prijzen. Op deze pagina vindt u de prijzen en de prijsopbouw van een gevlinderde betonvloer.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde woonbeton vloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? Vraag hier uw offerte aan! Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m².

Opbouw gevlinderde betonvloer prijzen

De prijs voor een gevlinderde betonvloer wordt opgebouwd uit verschillende onderdelen. Zo is het type beton afhankelijk van de prijs, de kleur en afwerking, de dikte van de gevlinderde betonvloer en de bescherming. Hieronder vindt u bovengenoemde onderdelen per kop terug.

Basis prijzen gevlinderd beton

In de prijsopbouw starten we met de basis gevlinderde betonvloer. De basis gevlinderde betonvloer bestaat uit een gevlinderde woonbeton vloer van 7 cm met wapening van Ø 6-100 mm. De kosten hiervoor bedragen € 87,95 per m².

Extra variant op de gevlinderde betonvloer

Wilt u de kans op scheurvorming in de gevlinderde betonvloer verminderen? Bij ons kunt u kiezen voor de krimparme variant. Hiermee voorkomt u niet de kans op scheurvorming, maar vermindert u wel de kans op scheurvorming.

Ook kunt u kiezen voor een energiezuinig variant. Bij de energiezuinige variant voegen we extra hulpstoffen toe aan de betonmix. Door deze extra hulpstoffen is de betonmix dichter van structuur waardoor de warmte van de vloerverwarming beter door komt. Doordat de vloerverwarming beter door  komt hoeft de vloerverwarming minder zijn best te doen om tot aan de oppervlakte warmte af te stralen. U kunt hierdoor de aanvoertemperatuur van uw vloerverwarming lager zetten en hiermee kosten besparen. De kosten voor deze beide varianten bij elkaar zijn € 9,50 per m². U kunt ook één van beide varianten kiezen. De prijs van de energiezuinige variant is € 5,00 per m². De prijs van de krimparme variant is € 4,50 per m².

Gevlinderde woonbetonvloer in huizen, woonbeton in huis, eetkamer met woonbeton, gevlinderd betonvloer in eetkamer

Prijzen gevlinderde betonvloer met een aangepaste dikte

De minimale dikte van een gevlinderde betonvloer in combinatie met vloerverwarming is 7 cm. Deze 7 cm is van toepassing als wij de betonvloer storten op een constructievloer. Het kan zijn dat wij in uw situatie de betonvloer storten op isolatie. Dan wordt de minimale dikte voor de gevlinderde betonvloer 9 cm. Storten wij de constructievloer en de leefvloer in één keer? Dan dient u rekening te houden met een minimale dikte van 12 cm. Deze dikte heeft invloed op de totale prijs voor uw gevlinderde betonvloer. De kosten voor extra dikte zijn per cm € 3,- per m². Bijvoorbeeld: uw gevlinderde betonvloer wordt 9 cm dik. De extra kosten zijn dan € 6,- per m². Meer lezen over de dikte van een betonvloer? Klik hier.

Gevlinderde betonvloer prijzen met gekleurde toplaag

Naast het type beton kunt u ook de kleur en uitstraling kiezen van uw gevlinderde betonvloer. De kleur van de gevlinderde betonvloer kunt u bij ons in de showroom kiezen. De standaard kleuren zijn zand- en grijstinten. De kosten voor de gekleurde toplaag zijn € 12,50 per m².

Bent u meer van de uitgesproken kleuren? Rood, groen of blauw? Ook dat is mogelijk bij ons. hiervoor rekenen we wel extra kosten. Dit komt omdat wij deze kleuren niet standaard in ons assortiment hebben en speciaal voor uw project bestellen. De kosten voor deze uitgesproken kleuren zijn afhankelijk van de kleur die u kiest. Neem contact met ons op om een prijsindicatie hiervoor op te vragen.

U kunt er ook voor kiezen om geen gekleurde toplaag toe te voegen aan uw gevlinderde betonvloer. Als u kiest voor een gevlinderde betonvloer zonder gekleurde toplaag, dan kan de kleur van de gevlinderde betonvloer afwijken. De kleur van de gevlinderde betonvloer is dan afhankelijk van de kleur zand dat op die dag wordt gebruikt in de betonmix. Wordt er grijs zand gebruikt, dan zal de betonvloer ook grijs zijn. Wordt er bruin of geel zand toegevoegd in de betonmix, dan zal de kleur hierdoor aangepast worden. Hierop kunnen wij helaas geen invloed uitoefenen.

Wilt u meer zekerheid met betrekking tot de kleur van uw gevlinderde betonvloer? Dan adviseren wij u om zeker voor een gekleurde toplaag te gaan.

Gekleurde betonvloer, kleur in beton, kleurpigment beton

Gevlinderde betonvloer prijzen met impregneerbehandeling

Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk: uw gevlinderde betonvloer impregneren. Wanneer u een gevlinderde betonvloer laat realiseren wilt u daar zolang mogelijk van genieten. Het beschermen en goed onderhouden van uw gevlinderde betonvloer is daarom erg belangrijk.

Na het vlinderen van de betonvloer is de vloer voor circa 85% vuil- en vloeistofafstotend. Om de betonvloer te beschermen en te onderhouden zijn er verschillende opties.

U heeft de keuze om de gevlinderde betonvloer door ons te laten impregneren. Het impregneermiddel trekt in de gevlinderde betonvloer, gaat een reactie aan en kristalliseert. Deze impregneerlaag is blank en mat en geeft geen andere uitstraling aan uw gevlinderde betonvloer. Het impregneren van de betonvloer verhoogt de dichtheid van 85% naar ongeveer 95%.

Het impregneren van uw gevlinderde betonvloer kunt u door ons laten uitvoeren, maar u kunt ook zelf uw gevlinderde betonvloer impregneren. De prijzen voor de gevlinderde betonvloer impregneren zijn als volgt:

  • Schuren en impregneren gevlinderde betonvloer door Willem Designvloeren incl. 7 jaar garantie: € 24,50 per m²;
  • Impregneren gevlinderde betonvloer door uzelf, exclusief garantie: € 120,- per can à 5 liter. 5 liter is voor circa 20 m².

Neem contact met ons op

Graag nodigen wij u van harte uit bij ons in de showroom. Tijdens de afspraak bij ons in de showroom bespreken we de mogelijkheden gebaseerd op uw wensen en situatie. Op basis daarvan maken we een opbouw van de prijzen voor de gevlinderde betonvloer aan de hand van uw keuzes. Naar aanleiding van uw afspraak bij ons in de showroom ontvangt u van ons een passende prijsopgave.

Vooraf meer informatie en prijzen ontvangen? Vul dan onze rekentool in.
Ik wil een afspraak maken Ik wil de rekentool invullen

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.