SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gevlinderde betonvloer prijzen

Wanneer u plannen heeft om te bouwen of verbouwen, is het belangrijk om van tevoren inzicht te hebben in de kosten. Zo kunt u bepalen of de wensen binnen uw budget passen.

Overweegt u een gevlinderde betonvloer? Dan wilt u vast meer weten over de gevlinderde betonvloer prijzen. Op deze pagina geven we meer informatie over de prijzen van een gevlinderde betonvloer en extra opties.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde woonbeton vloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? Vraag hier uw offerte aan.

Factoren die invloed kunnen hebben op de prijzen van een gevlinderde betonvloer

De kosten voor een gevlinderde betonvloer zijn samengesteld uit verschillende factoren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld: het type beton, kleur en afwerking, de dikte van de vloer en de bescherming. We geven u graag per onderdeel meer toelichting.

Basisprijs gevlinderde betonvloer

We beginnen de prijsopbouw met de basis gevlinderde betonvloer. Deze bestaat uit een gevlinderde woonbeton vloer van 7 centimeter dik met wapening van Ø 6-100 millimeter. De kosten hiervoor bedragen €87,95 per vierkante meter.

Onder een oppervlakte van 65 m² rekenen we met een starttarief van €5.725,- inclusief btw.

Woonkamer in de Achterhoek met een gevlinderde betonvloer. Daarop ligt een zwart vloerkleed met zwarte stoelen en een paarse bank. Er hangt een schilderij aan de wand.

Extra opties: krimparm en energiezuinig

Om de kans op scheurvorming in uw gevlinderde betonvloer te minimaliseren, bieden we een optie aan om een toevoeging aan de betonmix toe te passen, waardoor de betonvloer krimparme eigenschappen krijgt. Deze krimparme variant voorkomt de kans op scheuren niet, maar het vermindert wel aanzienlijk de kans op scheurvorming.

Krimparme toevoeging: €4,50 per vierkante meter

Een andere optie is de energiezuinige variant. Hierbij voegen we extra hulpstoffen toe aan de betonmix, waardoor de beton een dichtere structuur krijgt. Dit zorgt ervoor dat de warmte van de vloerverwarming beter wordt verspreid. Omdat de warmte beter door de vloer wordt geleid, hoeft de vloerverwarming minder moeite te doen om warmte naar het oppervlak te stralen. Hierdoor kunt u de aanvoertemperatuur van uw vloerverwarming verlagen, wat leidt tot kostenbesparingen tot 30-40%.

Energiezuinige variant: €5,- per vierkante meter

Prijzen voor een dikkere betonvloer

De minimale dikte van een gevlinderde betonvloer in combinatie met vloerverwarming is minimaal 7 centimeter wanneer de betonvloer wordt gestort op een constructievloer. Maar wanneer de betonvloer wordt gestort op isolatie, wordt de minimale dikte verhoogd naar 9 centimeter. En als we zowel de constructievloer als de leefvloer in één keer storten, moet er rekening worden gehouden met een minimale dikte van 12 centimeter. Deze dikte heeft invloed op de prijs van een gevlinderde betonvloer.

Extra dikte per centimeter: €3,- per vierkante meter

Gevlinderde betonvloer prijzen met een gekleurde toplaag

Naast het type beton kunt u ook de kleur en uitstraling van uw gevlinderde betonvloer kiezen. In onze showroom heeft u de mogelijkheid om de kleuren te bekijken en uw keuze te maken. Vaak gekozen kleuren zijn onze grijs- en zandtinten.

Bent u op zoek naar meer uitgesproken kleuren zoals rood, groen of blauw? Ook dit is mogelijk, maar hiervoor gelden extra kosten. Aangezien deze kleuren niet standaard in ons assortiment zijn opgenomen, bestellen we deze speciaal voor uw project. De kosten voor deze bijzondere kleuren variëren afhankelijk van uw keuze. Neem gerust contact met ons op voor een richtprijs.

Gevlinderde betonvloer op kleur: €12,50 per vierkante meter

Gevlinderde betonvloer prijzen met een impregneerbehandeling

Tot slot, maar zeker niet minder belangrijk: het impregneren van uw gevlinderde betonvloer. Wanneer u investeert in een gevlinderde betonvloer, wilt u er natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten. Het beschermen en goed onderhouden van uw vloer is daarom erg belangrijk.

Na het vlinderen van de betonvloer is deze ongeveer 85% vuil- en vloeistofafstotend. Om de betonvloer verder te beschermen en te onderhouden, zijn er verschillende mogelijkheden.

U kunt ervoor kiezen om de gevlinderde betonvloer door ons te laten impregneren. Het impregneermiddel dringt diep door in de vloer, waar het een reactie aangaat en kristalliseert. Deze impregneerlaag is helder en mat en heeft geen invloed op de uitstraling van uw vloer. Het impregneren verhoogt de dichtheid van 85% naar ongeveer 95%. Wanneer u voor deze opties kiest, kunt u gedurende 7 jaar kosteloos onderhoudsmiddel ontvangen.

Impregneren: €24,50 per vierkante meter

U heeft de keuze om het impregneren van uw gevlinderde betonvloer door ons te laten uitvoeren, maar u kunt er ook voor kiezen om dit zelf te doen. U bestelt dan alleen het impregneermiddel.

Impregneermiddel: €120,- per can à 5 liter (5 liter is voor ongeveer 20 m²)

Offerte aanvragen

U bent van harte welkom in onze showroom. Tijdens uw bezoek bespreken we graag alle mogelijkheden op basis van uw wensen en situatie. Op deze manier kunnen we een goede prijsopgave opstellen voor uw gevlinderde betonvloer, afgestemd op uw specifieke keuzes.

Wilt u liever vooraf meer prijzen en informatie ontvangen? Maak dan gebruik van onze rekentool, dan ontvangt u meteen een richtprijs in uw mailbox.
Plan uw bezoek Rekentool gebruiken

Ons meest recente werk