SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gepolierde beton onderhoud

Een gepolierde beton vloer is een vloer die consequent onderhoud vraagt. Daarom vertellen wij u op deze pagina alles over gepolierde beton onderhoud. Ook leggen wij uit wat gepolierd beton precies is en wat de mogelijkheden hiervan zijn.

 

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde woonbeton vloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? Vraag hier uw offerte aan! Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m².

Wat is gepolierd beton?

Het polieren van beton is het verdichten van het beton. Andere benamingen zijn vlinderen of monolithisch afwerken. Met al deze benamingen wordt uiteindelijk hetzelfde bedoeld. Namelijk het sterk verdichten van de toplaag van de betonvloer. Hoe dat in zijn werk gaat? Dat leest u in de volgende alinea net als gepolierde beton onderhoud.

Hoe werkt het polieren van beton?

Het polieren, oftewel vlinderen, gebeurt met machines die we met de hand bedienen. Dit zijn machines waar wieken aan bevestigd zitten die erg hard ronddraaien over de vloer. Door dit ronddraaien ontstaat er een schurend effect. Door het schuren, wrijven we de grove delen van de vloer naar beneden en komen de fijne deeltjes bovenop te liggen. Dit resulteert in een sterk verdichte toplaag van de betonvloer.

We starten met het polieren van het beton wanneer de vloer nog niet volledig is uitgehard. Is de vloer te hard, dan kunt u deze niet meer bewerken. Is de vloer nog te zacht, dan kunnen we er niet overheen lopen. Het is dus belangrijk om op het precieze moment te starten met polieren. Vanwege de temperatuur is dit bij elke vloer weer een ander moment. Daarom blijven wij tussen het storten en polieren bij u op locatie. Op deze manier creëren wij het beste resultaat.

Waarom polieren wij een betonvloer?

U vraagt zich waarschijnlijk af of het noodzakelijk is om de betonvloer te polieren. Dit doen we altijd. Als u dit niet laat doen, dan blijft de vloer poreus. Dit loopt niet lekker en het is voor de warmtegeleiding van de vloerverwarming ook beter dat de vloer een verdichte toplaag heeft.

Meer weten over gepolierd beton in combinatie met vloerverwarming? Klik dan hier.

gepolierde beton onderhoud, betonvloer in woning met openslaande deuren

Het impregneren van een gepolierde betonvloer

De eerste stap in het onderhoud van gepolierde beton is het impregneren. Dit is ook wel het verzadigen van de vloer. Hierdoor zijn alle poriën van de vloer opgevuld en kan er ook geen vuil in de vloer trekken. De vloer is na het impregneren voor 95% beschermd tegen vuil en vloeistoffen.

Heeft u al een gepolierde betonvloer en wilt u alleen los het impregneermiddel afnemen? Dit kunt u bestellen via onze webshop: vloerenonderhoud.nl

Het onderhouden van de vloer

Om de vloer voor 95% vuil- en vloeistofafstotend te houden is het belangrijk om de impregneerlaag regelmatig te voeden. Dit zorgt ervoor dat de impregneerlaag op sterkte blijft. Dit kunt u doen door de vloer om de week te dweilen met ons onderhoudsmiddel. Dit is hetzelfde middel wat we gebruiken tijdens het impregneren. Maar om het te gebruiken als onderhoudsmiddel mengt u dit aan met water. De mengverhouding is 1:10.

Vlekvorming gepolierde beton

Een betonvloer is na het polieren voor 85% water- en vloeistofafstotend. Na het impregneren is deze voor 95% beschermd. Wel moet u altijd oppassen met vloeistoffen zoals koffie, wijn en olijfolie. Liggen deze namelijk langer dan ongeveer 2 uur op de vloer, dan kan dit een vlek achterlaten. Maar neemt u dit na het knoeien direct op met een doekje, dan is er niets aan de hand.

Mocht er toch een vlek achterblijven dan adviseren wij om Oil Ex bij ons te bestellen om de vlek te verwijderen.

Hoe vaak moet u de vloer onderhouden?

Ons advies is om het gepolierde beton iedere week te dweilen. De ene week met enkel warm water, en de andere week met ons onderhoudsmiddel. Zo blijft de vuil- en vloeistofafstotende laag op sterkte en geniet u lang van het gepolierde beton. Dit zijn onze adviezen voor wekelijks onderhoud van de vloer.

Dagelijks onderhoud van uw gepolierde beton

Om het onderhoud van uw gepolierde beton gemakkelijk te laten gaan is het belangrijk om de vloer regelmatig schoon te maken. Hiermee bedoelen we, stofzuig regelmatig het gepolierde beton van plint tot plint. Gebruik hiervoor een stofzuiger met zuigmond voor een parketvloer. Vervang daarnaast regelmatig de stofzak. Het stofzuigen van de vloer verwijdert 80% van het vuil dat bestaat uit stof en zand. We adviseren ook om bij de entree een goede mat neer te leggen. Zo blijft de toevoer van het vuil beperkt.

Wekelijks onderhoud van uw gepolierde beton

Naast het dagelijks stofzuigen adviseren wij ook om de vloer regelmatig, één á twee keer per week te dweilen. Gebruik hiervoor een microvezel vlak-mop-systeem met twee emmers. Een emmer voor het vieze water en één emmer voor het schone water met onderhoudsmiddel. U kunt bij ons het onderhoudsadvies opvragen.

Jaarlijks onderhoud van uw gepolierde beton

Om uw gepolierde beton lang mooi te houden is het belangrijk dat u deze ook ieder jaar goed onderhoudt.

Na één jaar komen wij bij u op locatie voor een serviceafspraak. Tijdens deze afspraak vullen we eventuele scheuren op. Dit doen we bewust pas na een jaar zodat de vloer alle temperaturen heeft doorstaan. De vloer is na een jaar dus volledig uitgewerkt en is de kans op scheurvorming vermindert.

onderhoud gepolierde beton, Gevlinderde betonvloer in eetkamer, eetkamer met betonnen vloer

Meer informatie ontvangen?

Wilt u meer informatie ontvangen over het onderhoud van gepolierde beton? Neem gerust contact met ons op. We voorzien u graag van tips omtrent het onderhoud van gepolierde beton.

Klik hier om contact met ons op te nemen

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.