SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gepolierde beton onderhoud

Een gepolierde betonvloer is een prachtige vloer die lang mooi blijft. Wel is goed en regelmatig onderhoud hierbij van belang. Het onderhoud van een gepolierde betonvloer is eenvoudig. We vertellen u op deze pagina graag hoe u dit doet.

 

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde betonvloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? We realiseren graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vraag hier uw offerte aan.

Wat is gepolierd beton?

Het polieren van beton is het verdichten van de toplaag van een vers gestorte betonvloer. Andere namen hiervoor zijn vlinderen of het monolitisch afwerken. Met al deze benamingen bedoelen we dezelfde afwerking.

Hoe werkt het polieren van beton?

Het polieren gebeurt met machines die we met de hand bedienen. Deze machine heeft 4 wieken, die hard ronddraaien over de vloer. Hierdoor wrijven we de grove delen van de vloer naar beneden en komen de fijne deeltjes bovenop te liggen. Dit zorgt voor een sterke, verdichte toplaag.

We starten met het polieren van uw betonvloer, wanneer deze nog niet volledig is uitgehard. Wanneer de vloer te hard is, kunnen we hem niet meer bewerken. Is de vloer nog te zacht? Dan kunnen we er niet overheen lopen. Het is dus belangrijk om precies op het juiste moment te starten met het polieren. Daarom blijven we tussen het storten en polieren bij u op locatie. Op deze manier creëren we het beste resultaat.

Gevlinderde betonvloer in de woonkamer in Lobith. Deze is gecombineerd met vintage openstaande deuren naar de keuken, een houten kast met hierop een groot buddha beeld en er staat een plant op de vloer.

Afdekken betonvloer

Een aantal dagen na het storten en polieren van uw vloer, mag u deze afdekken met stucloper. Na hoeveel dagen dit is, is afhankelijk van het weer. Als de vloer afgedekt is met stucloper kunnen de overige bouwwerkzaamheden hervat worden. De stucloper mag maximaal 2 maanden blijven liggen.

Het impregneren van een gepolierde betonvloer

De eerste stap in het onderhoud van uw gepolierde beton is het impregneren. Door het impregneren verzadigen we de betonvloer en wordt deze voor ongeveer 95% vuil- en vloeistofafstotend. Dit maakt het onderhouden gemakkelijk!

Heeft u al een gepolierde betonvloer en wilt u zelf impregneren? Bestel dan via onderstaande button uw impregneermiddel.
Impregneermiddel bestellen

Het onderhouden van de vloer

Om uw gepolierde beton voor 95% vuil- en vloeistofafstotend te houden, is het belangrijk om de impregneerlaag regelmatig aan te vullen. Dit zorgt ervoor dat deze laag op sterkte blijft. Dit doet u door de betonvloer om de week te dweilen met onderhoudsmiddel. Dit is impregneermiddel in combinatie met water.

Wanneer u uw gepolierde betonvloer door ons laat impregneren, kunt u dit middel gedurende het garantietermijn kosteloos bij ons afnemen!

Woning in Ede met een gevlinderde betonvloer in de woonkamer, hierin staat een grijze bank, een houten bijzettafel en een houten tv-meubel Gepolierde beton onderhoud

Vlekvorming gepolierde beton

Na het impregneren is de gepolierde betonvloer voor ca. 95% vuil- en vloeistofafstotend. Dit betekent dat vloeistoffen, zoals water, koffie of wijn, niet zomaar in uw vloer trekken. Verwijder de vloeistof wel zo snel mogelijk van uw vloer.

Mocht het toch een vlek achter hebben gelaten raden wij het u aan om deze te verwijderen met een doekje en reinigingsmiddel. Vet- en olievlekken kunt u het beste verwijderen met Oil-Ex.

Hoe vaak moet u de vloer onderhouden?

We raden het aan om uw gepolierde beton iedere week te dweilen. De ene week met warm water en ons reinigingsmiddel. En de andere week met reinigingsmiddel, gevolgd door ons onderhoudsmiddel. Zo blijft de vuil- en vloeistofafstotende laag op sterkte en geniet u lang van een prachtige gepolierde betonvloer.

Algemene onderhoudstips

Om het onderhoud van uw gepolierde beton makkelijk te maken hebben we nog wat algemene onderhoudstips:

  • Stofzuig regelmatig van plint tot plint. Gebruik hiervoor een zuigmond voor parket;
  • Controleer dagelijks op vlekken en verwijder deze met een betonvloer reiniger;
  • Leg goede schoon- en droogloopmatten bij uw voor- en achterdeur. Dit om de toevoer van vuil te verminderen.

Via Vloerenonderhoud.nl kunt u schoonmaakmiddelen, onderhoudsmiddelen en accessoires bestellen voor het onderhouden van uw gepolierde betonvloer!
Bestel uw producten hier!

Service gepolierde betonvloer

Wanneer wij uw gepolierde betonvloer gestort en geïmpregneerd hebben, heeft u hier garantie op. Na één jaar komen we bij u op locatie voor een kosteloze serviceafspraak. Tijdens deze afspraak vullen we eventuele scheuren op.

Meer informatie ontvangen?

Wilt u meer informatie over de gepolierde betonvloer, of het onderhouden ervan? Neem dan gerust contact met ons. We voorzien u graag van tips en informatie!
Contact opnemen

Ons meest recente werk