SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloeren woning

Woonbeton, designvloeren, gevlinderde betonvloeren, betonvloeren in de woning. Allemaal namen voor één en dezelfde vloer. Zo’n betonvloer werken we zo af zodat u er met plezier op kunt wonen. Zonder deze afwerkingen is het beton te ruw en meer geschikt voor in de industrie. Bij betonvloeren in een woning krijgt uw vloer door deze afwerkingen een geleefd karakter.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde betonvloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? We realiseren graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vraag hier uw offerte aan.

Betonvloeren in de woning?

Wilt u een betonvloer in uw woning? Dan is het wel belangrijk dat uw ruimte voldoet aan de voorwaarden van een betonvloer. Zo heeft een betonvloer een minimale dikte nodig van 7 centimeter. Deze 7 centimeter storten we rechtstreeks op de vloerverwarming waardoor de zandcement dekvloer moet komen te vervallen. Hierin zit de wapening verwerkt voor extra stevigheid en de kans op scheurvorming te verminderen. Een betonvloer past in ieder interieur door zijn mooie geleefde uitstraling. Door het naadloze geheel creëert een betonvloer ook een ruimtelijke sfeer in uw woning.

Afwerkingen woning betonvloeren

Allereerst vlinderen we de betonvloer in de woning glad en vlak. Hierdoor maken we de betonvloer dichter. Tijdens het vlinderen strooien we het kleurpigment in. Een kleurpigment is een stof wat we uitstrooien tijdens het uitharden van de vloer. Hierdoor komen de pigmenten in de poriën van de betonvloer waardoor de kleur niet kan verkleuren of slijten.

woonbeton, woonbeton vloer

Scheuren in uw betonvloer?

Scheuren in een betonvloer zijn nooit uit te sluiten. Omdat het nooit uit te sluiten is doen we er wel zo veel mogelijk aan om de kans op scheurvorming zo klein mogelijk te maken. Dit doen we door:

  • Het leggen van wapening, het beton is hierdoor sterker.
  • Het plaatsen van een foamband, dit plaatsen we tegen de wanden. Hierdoor heeft de betonvloer nog wat ruimte om uit te zetten en te krimpen.
  • Het toepassen van een krimparme variant. Dit is optioneel. Hierbij voegen we hulpstoffen toe bij de betonmix en dit vermindert de scheurkans.

Wanneer er scheuren ontstaan komen we ongeveer na een jaar op locatie om de scheuren te bekijken en op te vullen. We wachten altijd een jaar omdat de scheuren dan zijn uitgewerkt.

Wat zijn de mogelijkheden met vloerverwarming?

Een betonvloer is uitstekend in combinatie met vloerverwarming. U gaat er sowieso al op vooruit wanneer u dit vergelijkt met een zandcement dekvloer. Een zandcement dekvloer is namelijk minder dicht en houd daarom de warmte van de vloerverwarming minder goed vast. Een betonvloer is daarentegen dichter waardoor u op lange termijn ook nog eens op uw stookkosten bespaard.

Voordelen van betonvloeren in uw woning

Naast dat betonvloeren zijn eigen karakter heeft krijgt u hierbij ook een aantal voordelen bij:

  • Zoals bovenstaand is het zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming
  • Slijt- en krasvast, een betonvloer is 1 van de sterkste vloeren
  • 95% vuil- en vloeistofafstotend, na impregneren
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Naadloos
  • Natuurlijke uitstraling
  • Mogelijk om het naar buiten door te leggen

Betonvloeren in uw woning?

Na deze tekst bent u natuurlijk meer geïnteresseerd en wilt u graag weten hoe zo’n betonvloer er nu in het echt uitziet. Kom bij ons in de showroom te Opheusden en bespreek samen met onze adviseur de mogelijkheden in uw situatie. Na dit gesprek krijgt u een gespecificeerde offerte toegestuurd zodat u weet wat het uiteindelijke kostenplaatje is.

Bel of vul het contactformulier in en vraag naar de mogelijkheden voor betonvloeren in uw woning. Vraag alvast meer informatie af voor betonvloeren in uw woning.
Neem contact op

Ons meest recente werk