SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloer woonkamer kosten

Overweegt u een gevlinderde betonvloer in uw woonkamer? Dan wilt u natuurlijk graag weten wat een betonvloer nou eigenlijk kost, of er ruimte voor is in uw woning en wat de mogelijkheden en voordelen van een betonvloer zijn. Op deze pagina vertellen we u alles over de mogelijkheden en kosten van een betonvloer in uw woonkamer.

Showroom

Showroom
Zien, voelen en vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
Voor uw perfecte kleur

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
Voor de juiste keuze

WILT U EEN PRIJSINDICATIE ONTVANGEN?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie. Gevlinderde woonbeton vloer realiseren wij vanaf 65 m².

Hoe bepalen we de kosten?

De prijs voor een betonvloer voor in uw woonkamer hangt af van de afwerkingen, dikte en opties die er zijn. De minimale en normale dikte van een betonvloer in uw woonkamer is 7 centimeter. Loopt uw ondervloer af of ligt deze dieper? Dan heeft u een dikkere betonvloer in u woonkamer nodig. Vanzelfsprekend is hiervoor meer beton nodig waardoor de kosten ook wat hoger worden. Verderop deze pagina vindt u meer informatie over de exacte kosten.

Verschillende typen betonvloeren

De kosten van een betonvloer voor uw woonkamer worden mede bepaald door het type vloer wat u kiest. U kunt kiezen uit verschillende varianten. Wij bieden een energiezuinige, krimparme of basis betonvloer. De energiezuinige variant is iets duurder dan de basisbetonvloer, maar hierbij bespaart u stookkosten. Op langere termijn bespaart u zelfs tot 40% op uw stookkosten.

De kleur van een betonvloer

Het type zand wat de betoncentrale aan de betonmix toevoegt bepaalt mede de kleur van het uiteindelijke beton. Wanneer dit zand wat geliger is dan krijgt het beton een wat warmere en bruinere uitstraling, wanneer het zand grijs is dan is de betonvloer dat uiteindelijk ook. Wij hebben geen invloed op de kleur van het zand. Wilt u meer zekerheid over de kleur van uw betonvloer? Dan kunt u ervoor kiezen om kleurpigment toe te voegen. Wanneer u ervoor kiest om geen kleur toe te voegen, dan kunnen wij geen garantie bieden voor de kleur van de betonvloer en heeft deze een natuurlijke tint.

Kleurpigmenten in uw betonvloer

Om zeker te zijn van de kleur kunt u ervoor kiezen om kleurpigmenten in te strooien. Zo bent u zeker van de kleur van uw gevlinderde betonvloer en past deze altijd bij het interieur van uw woonkamer.  Vanzelfsprekend brengt dit wel wat extra kosten met zich mee. Kleurpigmenten zijn kleine stofdeeltjes gemengd met graniet en hard gesteente en cement die we instrooien over de vloer. De deeltjes komen in de vloer terecht waardoor de naturel kleur verdwijnt en de gekozen kleur zichtbaar wordt wanneer de vloer droog is.Tijdens het vlinderen strooien we deze kleurpigmenten in waarna het in de betonvloer schuren. Hierdoor ontstaat ook een hardere slijtvaste laag.

Doordat we de gewenste kleur uitstrooien, komen kleurpigmenten in de vloer en kan de kleur er niet afbladderen of afslijten. De kleur zit dus echt in de betonvloer. De verschillende kleuren kunt u bij ons in de showroom bekijken. U kunt hier een afspraak maken. Wij informeren u graag over de kosten en laten u samples zien met verschillende kleuren zodat u de verschillen kunt vergelijken. Zo vindt u de perfecte vloer voor in uw woonkamer.

Gekleurde betonvloer, kleur in beton, kleurpigment beton

Kosten betonvloer woonkamer

De prijsopbouw van een betonvloer voor in uw woonkamer is als volgt.

 • Betonvloer á 7 centimeterm dikte: € 76,95 per m², incl. btw (€3,- per extra centimeter per m²)
 • Energiezuinige of/en krimparme variant €4,50/€4,50 extra per m2 incl. btw (optie)
 • Gekleurde toplaag €12,50 per m2 , incl. btw (optie)
 • Impregneren blank en mat €23,95 per m² incl. btw (optie) *

* U kunt kiezen om uw betonvloer in uw woonkamer zelf te impregneren of om deze te laten impregneren. In bovenstaande prijsoptie doen wij het voor u. Zowel bij laten doen als bij zelf doen krijgt u 7 jaar garantie. Ook kunt u het impregneren zelf doen zonder garantie. De kosten hiervan zijn vanzelfsprekend ook lager.

Voordelen betonvloer

Hieronder vindt u de voordelen van een gevlinderde woonbeton vloer in uw woonkamer:

 • Kras- en slijtvast
 • Volledig naadloos
 • Gemakkelijk in onderhoud
 • Energiezuinig
 • Ideaal in combinatie met vloerverwarming
 • Strak design
 • Toepasbaar in ieder interieur
 • Steeds meer geleefd en mooier in de loop der jaren
 • 95% vuil- en vloeistof afstotend

Kom langs in onze showroom

Wilt u een keertje langskomen? Gezellig! Maak van tevoren wel even een afspraak. In de showroom staan samples van gevlinderde betonvloeren met verschillende kleuren en afwerkingen zodat u deze kunt vergelijken. Een van onze adviseurs informeert u graag over de mogelijkheden voor in uw woonkamer en de kosten hiervan. Wilt u alvast wat meer inzicht in de kosten? Vraag dan hier een offerte aan.

Wilt u alvast persoonlijke informatie over de kosten van een betonvloer in de woonkamer? Neem dan contact op via 0488-750 961.

Ons meest recente werk