SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloer woonkamer kosten

Overweegt u een gevlinderde betonvloer in uw woonkamer? Dan bent u ongetwijfeld benieuwd wat een betonvloer kost en wat de mogelijkheden en voordelen van een betonvloer zijn. Op deze pagina vertellen we u alles over de mogelijkheden en kosten van een betonvloer in uw woonkamer.

Showroom

Showroom
zien, voelen en vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

PRIJSINDICATIE?

Wij realiseren graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en ontvang een prijsindicatie en aanvullende informatie.

Kosten betonvloer in de woonkamer: hoe bepalen we die?

De prijs voor een betonvloer voor in uw woonkamer bepalen we aan de hand van de afwerking, de dikte en andere toevoegen zoals kleurpigmenten. De minimale dikte van een betonvloer in uw woonkamer is 7 centimeter. Loopt uw ondervloer af of ligt deze dieper? Dan heeft u een dikkere betonvloer in u woonkamer nodig. Vanzelfsprekend is hiervoor meer beton nodig waardoor de kosten ook wat hoger worden. Verderop deze pagina vindt u meer informatie over de exacte kosten.

Verschillende typen betonvloeren

De kosten van een betonvloer voor uw woonkamer worden mede bepaald door het type vloer wat u kiest. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw betonmix samen te stellen. Wij bieden een energiezuinige, krimparme of basis betonvloer. De energiezuinige variant is iets duurder dan de basisbetonvloer, maar hierbij bespaart u op de stookkosten. Op langere termijn bespaart u zelfs tot 40% op uw stookkosten. Dit betekent dat een energiezuinige betonvloer op de langere termijn dus helemaal niet duurder is.

betonvloer woonkamer kosten, inspiratie woonkamer, woonkamerinspiratie, betonnen vloer huiskamer, zithoek

De kleur van een betonvloer

Het type zand wat de betoncentrale aan de betonmix toevoegt bepaalt mede de kleur van het uiteindelijke beton. Wanneer dit zand wat geler is dan krijgt het beton een wat warmere en bruinere uitstraling, wanneer het zand grijs is dan is de betonvloer dat uiteindelijk ook. Wij hebben geen invloed op de kleur van het zand vanaf de betoncentrale. Wilt u meer zekerheid over de kleur van uw betonvloer? Dan raden wij aan om een kleurpigment te kiezen. Veel gekozen kleurpigmenten zijn middengrijs, donkergrijs, basisgrijs en basisgrijs met zandkleur. Wanneer u ervoor kiest om geen kleur toe te voegen, dan geven wij geen garantie op de uiteindelijke kleur van uw betonvloer.

Kleurpigmenten in uw betonvloer

Om zeker te zijn van de kleur  strooien we, indien gewenst, kleurpigmenten in om de kleur te beïnvloeden. Zo bent u zeker van de kleur van uw gevlinderde betonvloer en past deze altijd bij het interieur van uw woonkamer. Vanzelfsprekend brengt dit wel wat extra kosten met zich mee. Kleurpigmenten zijn kleine stofdeeltjes gemengd met graniet, hard gesteente en cement die we instrooien op de vloer. Tijdens het vlinderen strooien we deze kleurpigmenten in waarna we het in de betonvloer schuren. Hierdoor ontstaat ook een hardere, slijtvaste toplaag.

Doordat we de gewenste kleur uitstrooien, komen kleurpigmenten in de vloer en kan de kleur er niet afbladderen of afslijten. De kleur zit dus echt in de betonvloer. De verschillende kleuren ziet u bij ons in de showroom. Wilt u een bezoek brengen aan onze showroom? Maak een afspraak! Wij informeren u graag over de kosten en laten u samples zien met verschillende kleuren zodat u de verschillen kunt vergelijken. Zo vindt u de pérfecte vloer voor in uw woonkamer.

Klik hier om uw afspraak te maken!

betonvloer woonkamer kosten, Gekleurde betonvloer, kleur in beton, kleurpigment beton

Betonvloer woonkamer kosten

De prijsopbouw van een betonvloer voor in uw woonkamer is als volgt:

 • Betonvloer á 7 centimeter dikte: € 76,95 per m², incl. btw (€3,- per extra centimeter per m²)
 • Energiezuinige en/- of krimparme variant €4,50/€4,50 extra per m2 incl. btw (optie)
 • Gekleurde toplaag €12,50 per m2 , incl. btw (optie)
 • Impregneren blank en mat €23,95 per m² incl. btw (optie) *

* U kunt kiezen om uw betonvloer in uw woonkamer zelf te impregneren of om deze te laten impregneren. In bovenstaande prijsoptie doen wij het voor u. Zowel bij laten doen als bij zelf doen krijgt u 7 jaar garantie. Ook kunt u het impregneren zelf doen zonder garantie. De kosten hiervan zijn vanzelfsprekend ook lager.

Voordelen betonvloer

Hieronder vindt u de voordelen van een gevlinderde woonbeton vloer in uw woonkamer:

 • Kras- en slijtvast
 • Volledig naadloos
 • Gemakkelijk in onderhoud
 • Energiezuinig
 • Ideaal in combinatie met vloerverwarming
 • Strak design
 • Toepasbaar in ieder interieur
 • Steeds meer geleefd en mooier in de loop der jaren
 • 95% vuil- en vloeistof afstotend

Kom langs in onze showroom

Wilt u een keertje langskomen? Gezellig! Maak van tevoren wel even een afspraak. In de showroom staan samples van gevlinderde betonvloeren met verschillende kleuren en afwerkingen zodat u deze kunt vergelijken. Een van onze adviseurs informeert u graag over de mogelijkheden voor in uw woonkamer en de kosten hiervan. Wilt u alvast wat meer inzicht in de kosten? Vraag dan hier een offerte aan.

Wilt u alvast persoonlijke informatie over de kosten van een betonvloer in de woonkamer? Neem dan contact met ons op.
Rekentool gebruiken Contact opnemen

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.