SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloer storten op zand

Gaat u verhuizen, bouwen of verbouwen en zoekt u nog een nieuwe vloer? Of bent u uitgekeken op uw huidige vloer en toe aan iets nieuws? Overweeg eens een betonvloer! Denkt u erover om direct een betonvloer te gaan storten op het zand? Dit is geen probleem! Met de juiste voorbereidingen is het storten van een betonvloer op zand een kleine ingreep voor levenslang plezier!

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde woonbeton vloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? Vraag hier uw offerte aan! Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m².

Betonvloer storten op een zandbed

Om beton te storten op het zand moet u starten met een goed verdicht zandpakket. Als dit niet aanwezig is moet u er wel zelf voor zorgen dat dit eerst aangebracht wordt. Nadat er een stevig zandpakket is, storten we de betonvloer op het zand. Ons advies is mét een isolatielaag ertussenin!

Betonvloer storten op zand met isolatie

Voordat we een betonvloer storten op zand adviseren we om eerst een goede isolatielaag aan te brengen. Bijvoorbeeld een XPS, EPS of PIR-isolatie. Door isolatie aan te brengen op het zandbed, voorkomt u kou van onderaf.

Beton storten we nooit direct op het zand. Tenzij het een gevlinderd betonnen terras wordt.

Lees ook: 5 redenen om te kiezen voor een geïsoleerde betonvloer.

Folie aanbrengen op isolatie

Nadat de isolatie aangebracht is op uw vloer brengen wij hierop een folie aan. Dit doen wij omdat:

  • De betonvloer wordt zo ‘zwevend’ gestort op de isolatie;
  • Er is een kans dat de EPS of XPS-isolatie kleine deeltjes verliest. Als het beton daar dan direct op komt, gaan deze deeltjes drijven in de bovenlaag en blijven dan zichtbaar. Dit heeft u natuurlijk liever niet!
  • Met folie heeft u een betere werking van de vloerverwarming. Heeft u een stenen ondergrond? Dan raden wij aan een reflectiefolie aan te brengen.

Na het aanbrengen van de folie plaatsen we de vloerverwarmingsbuizen met daarop ons wapeningsnet. Dit wapeningsnet heeft een dikte van 6 mm. Afhankelijk van de dikte van het beton en of het een constructievloer betreft plaatsen wij een dubbel wapeningsnet.

betonvloer storten op zand, woonbeton vloerverwarming, wapening betonvloer, woonbeton vloerverwarming

Het beton storten in uw woning

Nadat de isolatie, folie, vloerverwarming en de wapening is aangebracht, gaan we verder met het storten van de betonvloer. Dit gebeurt met beton van een lokale betoncentrale. Eén van onze medewerkers is altijd bij u op locatie om het beton te verdelen. Het beton hardt voor een gedeelte uit en vervolgens vlinderen we de vloer. Indien gewenst brengen we hierbij de vloer op kleur. Dit doen we door het instrooien van pigmentdeeltjes en door deze vervolgens mee te vlinderen. Zo zit de kleur echt in de vloer verwerkt en zal deze ook niet meer slijten.

Op onze pagina over: Betonvloer storten en vlinderen, vindt u hier nog veel meer informatie over.

betonvloer storten op zand, woonbeton vloerverwarming, droogtijd betonvloer

Betonvloeren in de showroom

Hier hebben wij diverse vloeren liggen die u kunt zien, voelen en vergelijken! Naar aanleiding van uw bezoek kunt u een weloverwogen keuze maken. Onze adviseurs helpen u graag bij die keuze.

Maakt u van tevoren even een afspraak?

Maak hier een showroom afspraak!

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.