SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloer schoonmaken

Iedere vloer heeft onderhoud nodig. Of het nu gaat om een houten vloer, een natuurtegel vloer of een betonvloer. Dit is belangrijk omdat de vloer dan zo lang mogelijk mee gaat. Een goed advies voor het schoonmaken van zo’n betonvloer is dan belangrijk. Lees hier meer over ons advies en de tips voor het schoonmaken van uw betonvloer.

 

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde betonvloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? We realiseren graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vraag hier uw offerte aan.

Betonvloer impregneren, daarna schoonmaken.

Nadat een betonvloer gestort is en de stucloper van de vloer is, adviseren wij altijd om de vloer te laten impregneren. Dit impregneren is een laag die we dweilen over de vloer. Het middel dat zo dun als water is, trekt hierdoor in de poriën van de betonvloer. Het resultaat van het impregneren is dat de betonvloer in plaats van 85% na het vlinderen, 95% waterdicht is. Het impregneren van een betonvloer gaat als volgt:

  • Allereerst schuren we de betonvloer ligt op met een Wood boy. Dit zorgt ervoor dat de poriën in het beton open gaan staan
  • Na het schuren van de betonvloer maken we de vloer stofvrij door middel van een stofzuiger
  • Nadat de betonvloer stofvrij is, begint het impregneren. Doordat de poriën nu open staan door het schuren, trekt het impregneermiddel hierin. Het impregneren gebeurt door middel van een dweil. Het middel verspreiden we over de gehele vloer totdat de vloer voldoende gevoed is.
  • Na het impregneren moet de vloer 24 uur drogen. Daarna is de vloer beloopbaar met schone schoenen of sokken. Na 7 dagen is het impregneermiddel op volledige sterkte.

Het beton is nooit 100% waterdicht. Dit komt omdat beton een poreuzer product is en blijft leven. Er zullen in de loop van de tijd dus alsnog open poriën ontstaan.

Betonvloer schoonmaken met impregneer

Om de poriën dan zo goed mogelijk te blijven voeden is het belangrijk dat u de betonvloer blijft onderhouden, oftewel schoonmaken. Hierdoor blijven de openstaande poriën gevuld met het impregneermiddel en blijft het vuil afstoten. Het impregneermiddel stoot vuil en vloeistoffen af waardoor het u al een handje helpt om de betonvloer schoon te maken.

Schoonmaken met impregneermiddel

Wanneer en hoe vaak dient u dan de betonvloer schoon te maken? Dit hangt ervan af hoe intensief u of uw gezin op de vloer leeft. Vaak is om de 2 á 3 weken de betonvloer schoonmaken het advies.

Het schoonmaken gebeurt op dezelfde manier als het impregneren. Het verschil zit hem in de verhouding die je hiervoor gebruikt. Bij schoonmaken van de betonvloer mengt u uw dweilwater met een scheutje impregneermiddel. Hierdoor gebruikt u het impregneermiddel als een onderhoudsmiddel. Dit dweilt u over de vloer door kleine achtjes te maken.

Dagelijks onderhoud

Naast het dweilen is het belangrijk dat het beetje stof op de vloer ook beperkt blijft. Dit doet u door ongeveer 2 x in de week te stofzuigen. Hierdoor voorkomt u krassen en verwijdert u het stof en zand wat op de vloer ligt.

Betonvloer laten schoonmaken?

Heeft u de betonvloer al een aantal jaar liggen en is het toe aan een schoonmaakbeurt? Wanneer u de gevlinderde betonvloer vloer wilt laten schoonmaken kunnen wij dit ook doen voor u. Neem hierover contact met ons op en we helpen u graag verder

Uw betonvloer schoonmaken?

Wilt u meer informatie over het schoonmaken van uw betonvloer? Neem contact met ons op.
Ik wil contact opnemen

Ons meest recente werk