SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

Betonnen vloeren op de eerste verdieping: een gevlinderde betonvloer in uw badkamer of slaapkamer

Een betonvloer op de eerste verdieping, kan dat? In veel gevallen wel! Het heeft alles te maken met de ruimte die er is en de constructieve waarden van uw huis. Lees snel verder om te ontdekken of uw huis geschikt is voor betonnen vloeren op de eerste verdieping.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Van harte welkom!

Ontdek naadloze vloer- en wandafwerkingen in onze showroom en raak geïnspireerd door de vloeren met eigen ogen te zien en zelf te ervaren. Welkom in de wereld van naadloze vloeren.

Betonnen vloeren zijn sterk, kras- en slijtvast, na impregneren 95% vuil- en vochtafstotend en ze zien er natuurlijk fantastisch uit! We begrijpen dus als geen ander dat u (ook) graag een betonvloer op de eerste verdieping wilt. Maar de vraag is natuurlijk of dit kan. Het is van een paar factoren afhankelijk. We noemen ze hieronder.

De dikte van betonnen vloeren op de eerste verdieping

De eerste factor die meeweegt bij of een betonnen vloer op de eerste verdieping mogelijk is, is de dikte. De dikte van een betonvloer in huis is minimaal 7 centimeter, inclusief vloerverwarming. In sommige gevallen is minimaal 9 of 12 centimeter nodig. Lees daarover meer in ons artikel over de dikte van een betonvloer.

Om erachter te komen of een gevlinderde betonvloer als verdiepingsvloer mogelijk is in uw situatie, is het dus van belang om te weten of deze dikte in uw huis toepasbaar is. Denk bijvoorbeeld aan de aansluitingen met kozijnen en dorpels.

Gevlinderde woonbeton vloer in de slaapkamers

Gewicht betonnen vloeren op de eerste verdieping

Het tweede aspect dat van belang is, is de constructieve waarde van uw huis. Een betonvloer is zwaar. Om precies te zijn weegt een betonnen vloer bij een dikte van 7 centimeter, 170 kilo per vierkante meter. Het is dus van belang dat uw woning constructief sterk genoeg is om dit gewicht te kunnen dragen.

Bij de meeste nieuwbouwhuizen is dit het geval. Hebt u geen constructieve gegevens van uw huis dan is het altijd van belang om deze te achterhalen of te laten bepalen door een constructeur.

Betonvloer in badkamer of slaapkamer

Nu u op de hoogte bent van de voorwaarden voor betonnen vloeren op de eerste verdieping, kunnen we het hebben over de toepassingen. Want hoe prachtig is het: een betonvloer met een industriële look in uw badkamer of slaapkamer!

Misschien vraagt u zich af hoe het zit met de warmte en vochtbestendigheid van de vloer. Dan hebben we goed nieuws! Betonnen vloeren gaan uitstekend samen met vloerverwarming en wij raden dus ook zeker aan om dit te combineren.

Beton is van nature een koel materiaal. Heerlijk in de zomer, maar in de winter zonder vloerverwarming een stuk koeler en daardoor minder comfortabel. Natuurlijk zijn er naast vloerverwarming ook andere opties, zoals een mooi, groot vloerkleed onder uw bed. Want als u uit een warm bed stapt voelt een betonvloer zonder vloerverwarming wel koud aan.

Wat betreft de badkamer: betonnen vloeren op de eerste verdieping kunnen ook doorgelegd worden in de badkamer en zelfs tot in het douchegedeelte! Laat de betonnen vloer dan wel door ons impregneren.

Badkamer beton vloeren, betonnen vloer in de badkamer.

Alternatief voor betonvloer: gietvloer of beton ciré

Komt u tot de conclusie dat een betonnen vloer op de eerste verdieping bij u niet handig is of niet kan? Overweeg dan ook eens een betonlook vloer. Onze gietvloeren en beton ciré hebben de uitstraling van beton, maar zijn maar een paar millimeter dik.

Vragen over een betonvloer als verdiepingsvloer?

Weet u niet goed of een betonnen vloer op de eerste verdieping in uw situatie kan? Of wilt u meer weten over betonvloer als verdiepingsvloer of in een appartement? Bel of mail ons gerust! U kunt ook per mail of telefonisch een afspraak maken voor een bezoek aan onze showroom! Daar ziet u al onze vloeren in meerdere kleuren en kunt u dus uw ideale vloer uitzoeken!

Ons meest recente werk