SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonnen vloer

Een betonnen vloer in uw woning? Goede keuze! Een betonnen vloer past in iedere ruimte in uw woning. Denk hierbij aan de keuken, woonkamer of de badkamer. Dit maakt woonbeton multifunctioneel. Ook staat een betonnen vloer bekend om zijn kras- en slijtvaste karakter. Dit zorgt voor een vloer die mega lang mee gaat. Maar ook voor een vloer die in verloop van tijd alleen maar mooier wordt!

Een woonbeton vloer staat bekend om zijn kras- en slijtvaste karakter. Dit zorgt ervoor dat een zo’n vloer erg lang mee gaat. Na verloop van tijd wordt een betonvloer alleen maar mooier.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde betonvloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? We realiseren graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vraag hier uw offerte aan.

Door het naadloze design van een woonbeton vloer, is deze toepasbaar in iedere ruimte. Zowel in de keuken, woonkamer of in uw sanitaire ruimte. Een betonvloer heeft een natuurlijke, maar toch strakke uitstraling. Dit maakt een betonnen vloer toepasbaar in vrijwel iedere woonstijl.

Daarnaast leveren wij onze betonvloeren aan meerdere doelgroepen. Zo werken wij hoofdzakelijk in de particuliere markt. Maar ook als bedrijf of architect kunt u bij ons terecht. Door de verschillende doelgroepen zijn er ook verschillende benamingen voor een betonnen vloer. Denk bijvoorbeeld aan een gevlinderde betonvloer, monoliet betonvloer, design betonvloer of een woonbeton vloer.

De betonnen vloeren die wij leveren zijn de échte gevlinderde betonvloer. Dus geen betonlook vloer, maar puur constructieve beton wat gestort wordt zonder toevoeging van kleur- en kunststoffen. Deze betonnen vloer storten wij direct over de vloerverwarming. De zandcement dekvloer wordt in deze vloeropbouw dus ook weggelaten.

gevlinderde betonvloer, betonnen vloer gevlinderd

Betonvloer in combinatie met vloerverwarming

Bij uw betonnen vloer, adviseren wij altijd vloerverwarming! Dit doen we omdat beton van nature een redelijk koud product is. In combinatie met vloerverwarming moet u wel rekening houden met een minimale dikte van 7 cm betonnen vloer. Op de constructieve vloer wordt een folie aangebracht. Daarop wordt de betonvloer gestort. Zo zit de vloerverwarming echt in uw vloer verwerkt en heeft deze de meest effectieve werking.

Proces betonnen vloer storten in combinatie met vloerverwarming

Het leggen van een betonvloer gaat als volgt te werk.

 • Het leggen van een isolatiefolie (door Willem Designvloeren of derden);
 • Het aanbrengen van vloerverwarming (door Willem Designvloeren of derden);
 • Wapeningsnetten aanbrengen;
 • Peilmaten, aansluitingen en dorpels worden gecontroleerd;
 • De hoogte van de vloer wordt bepaald;
 • Optioneel de bekisting van de rand beëindigen. Het stellen van RVS strippen en kantstroken;
 • Het storten en vlinderen van de vloer;
 • De toplaag wordt ingestrooid voor de gewenste kleur;
 • Na 3 á 4 dagen kan de vloer afgedekt worden met een stucloper. Dit is afhankelijk van het weer;
 • Nadat de vloer goed beschermd is, kunnen andere werkzaamheden hervat worden.

Voordelen betonvloer

U heeft natuurlijk al een hoop voordelen van de betonnen vloer kunnen lezen. Hieronder vindt u ze nog even op een rij:

 • Een natuurlijke uitstraling
 • Slijt- en krasvast
 • Energiezuinig
 • Toe te passen in iedere ruimte
 • Strak, hygiënisch en naadloos
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Perfect in combinatie met vloerverwarming

Energiezuinige betonnen vloer

Wij leveren ook energiezuinige betonvloeren. De samenstelling van het beton hiervoor is anders. De energiezuinige variant van de betonvloeren zal de warmte van de vloerverwarming veel langer en sneller vasthouden. De besparing op de kosten kan oplopen tot 30-40%. Een energiezuinige betonvloer heeft een gigantisch verschil ten opzichte van een zandcementdekvloer. Deze vloer is namelijk veel poreuzer en bevat veel meer (ongeveer 40%) stilstaande lucht. Deze lucht heeft een isolerende werking en werkt tegen op de vloerverwarming. Hierdoor duurt het proces van het opwarmen van de vloerverwarming veel langer. Een energiezuinige betonvloer daarentegen is een massieve massa die de warmte veel sneller opneemt en vasthoudt.

Vloer van beton op kleur

U kunt uw eigen betonnen vloer geheel samenstellen wat betreft kleur. In onze showroom zijn verschillende kleurvoorbeelden te zien en te vergelijken. Er zijn kleurmogelijkheden in verschillende grijskleuren en zandtinten. Op zoek naar een meer uitgesproken kleur? Ook hier draaien wij de hand niet voor om. Rood, blauw of groen? Dat valt binnen de mogelijkheden. U dient er echter wel rekening mee te houden dat aan deze kleuren extra kosten verbonden zijn omdat deze kleuren niet in ons standaard assortiment zijn opgenomen.

Een betonvloer zonder kleur is ook mogelijk. Echter bent u dan afhankelijk van de kleur zand in de betonmix welke kleur de betonnen vloer uiteindelijk wordt. Gebruikt de betoncentrale die dag grijs zand? Dan wordt uw betonnen vloer grijs. Ligt er geel of bruin zand bij de betoncentrale? Dan wordt uw betonnen vloer bruiner of geler van kleur. Wilt u deze gok niet nemen? Dan adviseren wij u te kiezen voor een gekleurde toplaag.

betonvloer op kleur, gekleurde gevlinderde betonvloer

Bescherming en onderhoud betonnen vloer

Uw betonnen vloer is na het storten en vlinderen voor ongeveer 85% vuil- en vloeistofafstotend. Om dit percentage dichtheid te verhogen adviseren wij u de betonnen vloer te laten impregneren. Met het impregneren verhoogt u de dichtheid van uw betonnen vloer van 85% naar ongeveer 95%. Een betonvloer is nooit voor 100% af te sluiten omdat een natuurproduct altijd een beetje blijft werken. Maar na het impregneren kunnen vuil en vloeistoffen minder snel uw vloer in trekken.

Na het impregneren is goed en regelmatig onderhoud erg belangrijk. Door dagelijks, wekelijks en jaarlijks onderhoud blijft uw impregneer behandeling in goede conditie.

Wilt u meer weten over het onderhouden van uw betonvloer? U leest er alles over op onze pagina: onderhoud gevlinderde woonbeton vloer.

Betonnen vloer in het echt zien

In onze showroom kunt u diverse mogelijkheden aan betonvloeren bezichtigen. Tijdens het bezoek zullen onze specialisten u adviseren en informeren. Na het bezoek brengen we een gespecificeerde en transparante offerte uit. Maakt u alvast een afspraak?

Maak een afspraak

Ons meest recente werk