SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonnen vloer

Een betonnen vloer in uw woning? Dat kan met de gevlinderde betonvloeren van Willem Designvloeren. Dit zijn betonvloeren die geschikt zijn voor in uw woning. Deze vloeren zijn toe te passen in iedere ruimte in uw woning. Denk hierbij aan de keuken, woonkamer of badkamer. Dit maakt woonbeton multifunctioneel.

Een woonbeton vloer staat bekend om zijn kras- en slijtvaste karakter. Dit zorgt ervoor dat een zo’n vloer erg lang mee gaat. Na verloop van tijd wordt een betonvloer alleen maar mooier.

Showroom

Showroom
zien, voelen en vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

PRIJSINDICATIE?

Wij realiseren graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en ontvang een prijsindicatie en aanvullende informatie.

Door het naadloze design van een woonbeton vloer is deze toepasbaar in iedere ruimte. Zowel in de keuken, woonkamer of in uw sanitaire ruimte. Een betonvloer heeft een natuurlijke maar toch strakke uitstraling. Dit maakt een betonvloer toepasbaar in verschillende woonstijlen. Daarnaast leveren wij onze vloeren aan meerdere doelgroepen. Zo werken we hoofdzakelijk binnen de particuliere markt. Maar ook als bedrijf of architect kunt u bij ons terecht. Door de verschillende doelgroepen zijn er ook meerdere benamingen voor een deze vloeren. Zo heeft een architect het vaak over een design betonvloer. In de volksmond noemen we het vaak een woonbeton vloer.

De woonbeton vloeren die wij leveren zijn de échte gevlinderde betonvloeren. Dus geen betonlook vloeren. Maar puur constructieve beton wat gestort wordt zonder toevoeging van kunststoffen. De betonnen vloer storten wij direct over de vloerverwarming. De zandcement dekvloer wordt in deze vloeropbouw weggelaten.

gevlinderde betonvloer, betonnen vloer gevlinderd

Betonnen vloer in combinatie met vloerverwarming

Wij adviseren altijd vloerverwarming voor in uw betonnen vloer. Dit doen we omdat beton van nature een redelijk koud product is. In combinatie met vloerverwarming moet u wel rekening houden met een minimale dikte van 7 cm van de vloer. Op de constructievloer wordt een folie aangebracht. En daarop wordt de vloer gestort. De vloerverwarming zit dan echt in uw vloer verwerkt. Op deze manier heeft u de meest effectieve werking.

Proces betonnen vloer storten in combinatie met vloerverwarming

Het leggen van een betonvloer gaat als volgt te werk.

 • Het leggen van een isolatiefolie (door Willem Designvloeren of derden)
 • Het aanbrengen van vloerverwarming (door Willem Designvloeren of derden)
 • Wapeningsnetten aanbrengen.
 • Peilmaten, aansluitingen en dorpels worden gecontroleerd.
 • De hoogte van de vloer wordt bepaald.
 • Optioneel de bekisting van de rand beëindigen. Het stellen van RVS strippen en kantstroken.
 • Het storten en vlinderen van de vloer.
 • De toplaag wordt ingestrooid voor de gewenste kleur.
 • Na 3 á 4 dagen kan de vloer afgedekt worden met een stucloper. Dit is afhankelijk van het weer.
 • Nadat de vloer goed beschermd is, kunnen andere werkzaamheden weer hervat worden.

Voordelen betonnen vloer

Hieronder de grootste voordelen.

 • Een natuurlijke uitstraling
 • Slijt- en krasvast
 • Energiezuinig
 • Toe te passen in iedere ruimte
 • Strak, hygiënisch en eenvoudig te reinigen door het naadloze design
 • Weinig onderhoud
 • Geschikt i.c.m. vloerverwarming

Energiezuinige betonnen vloer

Wij leveren ook energiezuinige betonvloeren. De samenstelling van het beton hiervoor is anders. De energiezuinige variant van de betonvloeren zal de warmte van de vloerverwarming veel langer en sneller vasthouden. De besparing op de kosten kan oplopen tot 30-40%. Een energiezuinige betonvloer heeft een gigantisch verschil ten opzichte van een zandcementdekvloer. Deze vloer is namelijk veel poreuzer en bevat veel meer (circa 40%) stilstaande lucht. Deze lucht heeft een isolerende werking en werkt tegen op de vloerverwarming. Hierdoor duurt het proces van het opwarmen van de vloerverwarming veel langer. Een energiezuinige betonvloer daarentegen is een massieve massa die de warmte veel sneller opneemt en vasthoudt.

Betonnen vloer op kleur

U kunt uw eigen betonnen vloer geheel samenstellen wat betreft kleur. In onze showroom zijn verschillende kleurvoorbeelden te zien en te vergelijken. Er zijn kleurmogelijkheden in verschillende grijs- en zandtinten. Op zoek naar een meer uitgesproken kleur? Ook hier draaien wij de hand niet voor om. Rood, blauw of groen? Dat valt binnen de mogelijkheden. U dient er echter wel rekening mee te houden dat aan deze kleuren extra kosten verbonden zijn omdat deze kleuren niet in ons standaard assortiment zijn opgenomen.

Een betonnen vloer zonder kleur is ook mogelijk. Echter bent u dan afhankelijk van de kleur zand in de betonmix welke kleur de betonnen vloer uiteindelijk wordt. Gebruikt de betoncentrale die dag grijs zand? Dan wordt uw betonnen vloer grijs. Ligt er geel of bruin zand bij de betoncentrale? Dan wordt uw betonnen vloer bruiner of geler van kleur. Wilt u deze gok niet nemen? Dan adviseren wij u te kiezen voor een gekleurde toplaag.

betonvloer op kleur, gekleurde gevlinderde betonvloer

Bescherming en onderhoud betonnen vloer

Uw betonnen vloer is na het storten en vlinderen voor ongeveer 85% vuil-en vloeistofafstotend. Om dit percentage dichtheid te verhogen adviseren wij u de betonnen vloer te laten impregneren. Met het impregneren verhoogt u de dichtheid van uw betonnen vloer van 85% naar circa 95%. Een betonnen vloer is nooit voor 100% af te sluiten omdat een natuurproduct altijd een beetje blijft werken. Maar na het impregneren kunnen vuil en vloeistoffen minder snel uw vloer in trekken.

Na het impregneren is goed en regelmatig onderhoud erg belangrijk. Door dagelijks, wekelijks en jaarlijks onderhoud blijft uw impregneer behandeling in goede conditie.

Wilt u meer weten over het onderhouden van uw betonnen vloer? U leest er alles over op onze pagina: onderhoud gevlinderde woonbeton vloer.

Betonnen vloer leverbaar vanaf € 69,95 per m²

In onze showroom kunt u diverse mogelijkheden aan betonvloeren bezichtigen. Tijdens het bezoek zullen onze specialisten u adviseren en informeren. Na het bezoek brengen we een gespecificeerde en transparante offerte uit.

Tijdens het bezoek kunt u ook diverse behandeltechnieken van de vloer bezichtigen. Een betonnen vloer vraagt consequent onderhoud. Uiteraard wordt u hier volledig in geadviseerd.
Maak een afspraak

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.