SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

Betonnen vloer afwerken

Het afwerken van een betonnen vloer bepaalt grotendeels de look-and-feel van uw vloer. Er zijn veel opties om dé betonnen vloer samen te stellen die helemaal aan uw wensen voldoet en bij uw woonstijl past. Wilt u weten wat de opties zijn om uw betonnen vloer af te werken? Lees dan verder op deze pagina.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Van harte welkom!

Ontdek naadloze vloer- en wandafwerkingen in onze showroom en raak geïnspireerd door de vloeren met eigen ogen te zien en zelf te ervaren. Welkom in de wereld van naadloze vloeren.

Betonnen vloer afwerken: vlinderen

Nadat de betonnen vloer is gestort gaan we de betonnen vloer afwerken. Het afwerken van de betonnen vloer doen wij door middel van vlinderen. Vlinderen is het glad maken en het verdichten van de betonnen vloer. De vlindermachine heeft één grote schijf en een onderstel met vier spanen. Door de ronddraaiende bewegingen van deze schijf en de vier spanen ontstaat er een gladde en dichte massa aan de oppervlakte. Door middel van het vlinderen ontstaat het gewenste resultaat.

Betonnen vloer afwerken: kleur

Om uw betonnen vloer uitstekend op de rest van uw interieur af te stemmen heeft u de mogelijkheden te kiezen voor een gekleurde toplaag. De gekleurde toplaag realiseren wij door kleurpigmenten in uw verse betonnen vloer te strooien. Dit doen we voor- en tijdens het vlinderen. Zo verwerken we de kleurpigmenten in de betonnen vloer en wordt de kleur slijt- en krasvast.

Er zijn meerdere mogelijkheden voor de gekleurde toplaag. Veelgebruikte kleuren zijn de grijs- en zandtinten omdat dit neutrale tinten zijn die in vrijwel ieder interieur passen. Wij adviseren u de kleur te kiezen bij ons in de showroom. In onze showroom liggen verschillende kleursamples zodat u de kleuren goed kunt vergelijken en daarop gebaseerd een goede kleurkeuze kunt maken.

Betonnen vloer afwerken: bescherming en onderhoud

Na het afwerken, oftewel het vlinderen, van de betonnen vloer is de vloer voor circa 85% vuil- en vloeistofafstotend. Naast het vlinderen en op kleur brengen kunt u de betonvloer afwerken door middel van impregneren. Het impregneren van de betonnen vloer zorgt voor een verhoogd percentage wat betreft de vuil- en vloeistofdichtheid. Door middel van impregneren verhoogt u de dichtheid naar 95%. Het impregneermiddel is transparant en mat en zorgt daardoor niet voor een ander uiterlijk van de betonnen vloer. U kunt het impregneren door ons laten uitvoeren maar u kunt er ook voor kiezen om de vloer zelf te impregneren.

Na het impregneren is goed en tijdig onderhoud van groot belang. Door regelmatig te dweilen blijft de betonnen vloer netjes en zorgt de impregneerbehandeling voor optimale bescherming.  Meer weten over het beschermen en onderhouden van uw betonnen vloer? Klik dan hier voor meer informatie.

Wilt u een gevlinderde betonvloer? Neem contact met ons op!

Bent u geïnteresseerd in een betonnen vloer afwerken? Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen in de showroom. Tijdens deze afspraak bespreken we bovengenoemde mogelijkheden uitgebreid en heeft u ook een beeld bij de uitstraling.
Ik wil een afspraak maken

Ons meest recente werk