SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonafwerking

Op zoek naar een gevlinderde woonbeton vloer voor uw woning? Dan bent u vast benieuwd welke mogelijkheden er zijn in betonafwerking. Op deze pagina vindt u meer over de verschillende betonafwerkingen zoals het vlinderen, de kleur en het beschermen.

Showroom

Showroom
Zien, voelen en vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
Voor uw perfecte kleur

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
Voor de juiste keuze

PRIJSINDICATIE?

Wij realiseren graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en ontvang een prijsindicatie en aanvullende informatie.

Betonafwerking: vlinderen

Na het storten van uw gevlinderde woonbeton vloer starten we met de betonafwerking. Deze betonafwerking noemen we ook wel vlinderen of monolitisch afwerken. Het beton afwerken doen we met benzine aangedreven vlindermachines.

Door het vlinderen duwen we alle grove delen van de betonmix meer naar beneden waardoor alle kleine deeltjes aan de oppervlakte komen. Zo vlinderen we de woonbeton vloer glad en dichter qua structuur.

Betonafwerking: kleur

Tijdens het vlinderen van uw woonbeton vloer strooien we ook het gewenste kleurpigment in om de vloer te realiseren die u voor ogen heeft.

Wij adviseren u om de kleur bij ons in de showroom uit te kiezen. De kleuren liggen op verschillende samples naast elkaar zodat u de kleuren ook goed met elkaar kunt vergelijken.

U kunt ook kiezen voor een betonafwerking zonder toevoeging van kleurpigment. Qua kleur bent u dan wel afhankelijk van de kleur zand die, die dag in de betonmix is verwerkt. Hierin zijn grote kleurverschillen mogelijk. Ook dat kunt zien bij ons in de showroom.

Betonafwerking: impregneren

Naast het vlinderen en het op kleur brengen van de gevlinderde woonbeton vloer is ook het beschermen en goed onderhouden van uw vloer van groot belang. Na het vlinderen van uw gevlinderde woonbeton vloer is uw vloer voor circa 85% vuil- en vloeistofafstotend.

Om uw gevlinderde woonbeton vloer optimaal te beschermen adviseren wij u om uw vloer te impregneren. Door het impregneren verhoogt u de dichtheid van 85% naar 95%. Het impregneermiddel zorgt ervoor dat de zogenoemde ‘poriën’ worden opgevuld waardoor vuil en vloeistof minder snel in uw vloer trekt. Na het impregneren van uw vloer is het onderhouden hiervan een logisch gevolg.

Vloeronderhoud

Na de juiste betonafwerking kunt u optimaal en eindeloos van uw gevlinderde woonbeton vloer genieten. Om uw plezier van uw gevlinderde woonbeton vloer te verlengen is het nodig om uw vloer goed en regelmatig te onderhouden. Wilt u meer weten over het onderhouden van uw gevlinderde woonbeton vloer? U leest er alles over op deze pagina.

Wilt u onderhoudsmiddelen bestellen voor het onderhouden van uw betonvloer na de afwerking? Bestel uw producten gemakkelijk via Nummer2.

Meer weten of de juiste betonafwerking van uw vloer?

Graag nodigen wij u van harte uit voor een adviesgesprek bij ons in de showroom met één van onze specialisten. Samen bespreken we uw wensen en situatie zodat we dé vloer kiezen die het beste bij u en uw leefsituatie past. Klik hier om een afspraak te maken.

Wilt u vooraf een prijsindicatie ontvangen voordat u een bezoek brengt aan onze showroom? Vul dan ons offerteformulier in en ontvang aanvullende informatie en een prijsindicatie.

Ons meest recente werk