SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

Afwerking betonvloer

Tijdloos, slijtvast en onderhoudsvriendelijk. Dit zijn enkele voordelen van een gevlinderde woonbeton vloer.
De mogelijkheden voor de afwerking van een betonvloer lopen zeer uiteen. Dit is bewust. De afwerking van uw woonbeton vloer is uiteindelijk bepalend voor het eindresultaat. U kunt dus zelf kiezen hoe u de vloer wilt laten afwerken. Er zijn verschillende mogelijkheden in kleur, vlinderen en bescherming.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Van harte welkom!

Ontdek naadloze vloer- en wandafwerkingen in onze showroom en raak geïnspireerd door de vloeren met eigen ogen te zien en zelf te ervaren. Welkom in de wereld van naadloze vloeren.

Mogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw woonbeton vloer af te werken:

  • Vlinderen;
  • Kleur toevoegen (optioneel);
  • Polijsten (optioneel);
  • Impregneren.

Eerste afwerking betonvloer: vlinderen

De eerste afwerking van uw betonvloer is het vlinderen. We vlinderen de betonvloer na het storten als de betonvloer nog niet helemaal is uitgehard. Omdat het belangrijk is om op het juiste moment te gaan vlinderen, blijven wij het gehele proces bij u op locatie. Tijdens het vlinderen wrijven we de grove delen van de vloer naar beneden, en komen te fijne deeltjes bovenop te liggen. Op deze manier creëren we een sterk verdichte toplaag. U kunt ervoor kiezen om uw betonvloer ‘extra gevlamd’ te laten vlinderen. Er ontstaat dan een gewolkter/gevlamder effect.

Als u een woonbeton vloer bij ons afneemt, vlinderen wij deze altijd. Dit doen we met meerdere redenen. De vloer is anders poreus, dit betekent dat er losse deeltjes op de vloer blijven liggen. Deze deeltjes geven af aan bijvoorbeeld uw sokken. Daarnaast vlinderen we de vloer om deze glad te maken. Doen we dit niet, dan blijft uw vloer ruw en zijn er scherpe randjes. U kunt er zelfs uw sokken aan openhalen.

afwerken betonvloer, beton afwerken, vloer vlinderen

Tweede afwerking betonvloer: kleur toevoegen (optioneel)

De tweede afwerking van uw betonvloer is het toevoegen van de kleur. Tijdens het vlinderen van uw vloer strooien we de kleur in. Dit doen we met zeer fijne deeltjes pigment. De reden dat we dit tijdens het vlinderen doen, is omdat we tijdens het vlinderen de kleur naar beneden wrijven. Dit herhalen we meerdere keren. Op deze manier zit de kleur helemaal in de toplaag van de vloer.

Het is niet noodzakelijk om kleur toe te voegen. U kunt er ook voor kiezen om geen kleur toe te voegen. Houd er dan wel rekening mee dat wij geen garantie geven op de uiteindelijke kleur. Deze kleur is namelijk afhankelijk van bijvoorbeeld het zand wat op dat moment in het beton zit. De ene keer is dat wat geler dan de andere keer.

Daarom adviseren we wel om een kleur toe te voegen. In onze showroom te Opheusden hebben we alle mogelijke kleuren voor u tentoongesteld. U kunt zelfs meerdere kleuren met elkaar mengen. Zo heeft u helemaal een unieke vloer!

Betonvloer met kleurpigmenten

Derde afwerking betonvloer: polijsten (optioneel)

De eventuele derde afwerking is het polijsten van de vloer. Polijsten houdt in dat we de bovenste laag van de vloer opschuren. De grove delen die naar beneden zijn getrild, komen in het zicht. Er ontstaat eigenlijk een soort terrazzo effect. Indien gewenst voegen we kiezelsteentjes toe om dit terrazzo effect te versterken. Let er wel op dat u bij een gepolijste betonvloer niet kunt kiezen voor een gekleurde toplaag. Dit komt omdat we de kleur instrooien in de bovenste zogenoemde toplaag. Deze laag ’tasten’ we weer aan bij het polijsten.

Laatste afwerking betonvloer: impregneren

Als laatste impregneren wij (of uzelf) de betonvloer. Dit is alleen in de badkamer verplicht. In andere ruimtes niet, maar we u raden dit zeker aan. Met name in ruimtes zoals de keuken of de woonkamer. Hier loopt u wellicht regelmatig met eten/drinken en knoeit u waarschijnlijk wel eens met eten of drinken. Het laatste wat u wilt is dat dit vlekken achterlaat. Daarom adviseren we u om uw betonvloer te (laten) impregneren. Zo wordt u betonvloer vuil- en vloeistofafstotend tot 95%.

Gevlinderde woonbeton vloer in uw woning

Een afgewerkte betonvloer in uw woning? Kom gerust eens vrijblijvend langs in onze showroom. Hier adviseren wij u over alle afwerkingen van uw betonvloer.

Klik hier om een afspraak te maken

Ons meest recente werk