SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Yes! Onze showroom is op afspraak weer geopend! Maak nu uw afspraak om onze showroom te bezoeken. Ontvangt u liever meer informatie door middel van een videogesprek? Geen probleem, ook via die weg staan wij nog steeds voor u klaar! ×

gevlinderde betonvloer atelier, atelier met betonvloer

Een gevlinderde betonvloer in bijzondere woningen

Afgelopen jaren hebben wij veel prachtige gevlinderde betonvloeren mogen realiseren. Een gevlinderde betonvloer in rijtjeswoningen, twee-onder-één-kappers en vrijstaande woningen. Maar ook in écht bijzondere, unieke en karakteristieke panden. Panden die een enorme renovatie hebben ondergaan en panden die vroeger een heel andere bestemming hadden. In deze blog laten we je graag binnenkijken in een aantal van deze unieke woningen.

Een oud schoolgebouw op het ‘Landgoed van Medler’

Op het ‘Landgoed van Medler’ tussen Vorden en Ruurlo staat een oud schoolgebouw uit ongeveer 1911. Aan het einde van de vorige eeuw is dit schoolgebouw volledig omgebouwd tot woonhuis. De huidige bewoners hebben een aantal jaar geleden nog een aantal aanpassingen gedaan naar hun woonwensen en het resultaat mag er zijn! Ruime kamers én een eigen atelier. Je ziet in de indeling nog steeds de schoolgang en de lokalen terug. Dit wordt versterkt met typisch schoolmeubilair zoals het oude schoolbankje en het oude telraam.

Kleur gevlinderde betonvloer: 50% midden- en 50% donkergrijs gecombineerd

Gevlinderde betonvloer in de Groenlandkerk in Edam

De Groenlandkerk is in 1891 gebouwd. In deze kerk in Edam is in 2015 voor het het laatst de mis gehouden. En nu 5 jaar later is het een waanzinnige woning! Een écht ‘architectonisch hoogstandje’. Wat doe je met zo’n grote open ruimte? Hoe creëer je sfeer in huis? Hoe houd je zo’n enorm pand behaaglijk warm? Een aantal vragen die de opdrachtgevers op voorhand hadden. Maar zie hier het eindresultaat! Alles werd uit de kerk gehaald, behalve de muren, een deel van de constructie en gelukkig die fantastische ramen. Om ook een verdieping te creëren werd er als het ware een ‘doos’ in de woning geplaatst. Wel met glas om het zo ruimtelijk mogelijk te houden. Op deze manier kijk je ook van de verdieping meteen naar de begane grond.

Kleur gevlinderde betonvloer: 75% midden- en 25% donkergrijs gecombineerd

Gevlinderde betonvloer in de oude watermolen in Bleskensgraaf

Een rond pand. Lastig om in te richten zou je denken. Nou, niet voor de bewoners van deze oude watermolen in Bleskensgraaf. Wat hebben ze er een prachtig plaatje van weten te maken! Natuurlijke en pure materialen waren een must. Zo gezegd, zo gedaan. Een natuurlijke wandpleister, veel hout en natuurlijk niet te missen: de gevlinderde betonvloer. En weet je wat zo tof is? Je kunt in het bed & breakfast gedeelte overnachten in deze watermolen zonder wieken. Met uitzicht op de weilanden kom je helemaal tot rust. Breakfast: ‘tussen water en wind‘.

Kleur gevlinderde betonvloer: geen toevoeging van kleurpigment

Appartement aan de jachthaven van Warmond

Dit project is dan misschien geen groot renovatie project, maar zeker een uniek project. Een vrij nieuw en luxueus appartement aan de jachthaven van Warmond. Het uitzicht van dit appartement is echt om van te dromen. Uitzicht op weilanden, een molen én een jachthaven. En ook nog eens de stad en het strand dichtbij. De gevlinderde betonvloer in dit appartement zorgt voor verbinding tussen de verschillende ruimten. De gevlinderde betonvloer zorgt voor leven in dit moderne interieur.

Kleur gevlinderde betonvloer: antraciet

Lees ook: de eigenschappen van betonnen vloeren

Ook een gevlinderde betonvloer in jouw woning?

Ongetwijfeld dat je na het lezen van deze blog net zo enthousiast bent over de gevlinderde betonvloer als wij. Wil jij graag alles weten over de gevlinderde betonvloer? De mogelijkheden in jouw situatie, het kostenplaatje, de kleuren en het onderhoud? Neem contact met ons op!

Geen tijd of zin in telefonisch advies maar wil je wel graag meer weten over deze vloer? Vul dan ons offerteformulier in.

Natuurlijk hoef je niet per se zo’n bijzondere woning te hebben, we komen ook graag een vloer maken bij het project wat voor jou bijzonder is!