SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

gevlinderde betonvloer atelier, atelier met betonvloer

Een gevlinderde betonvloer in bijzondere woningen

Afgelopen jaren hebben wij veel prachtige gevlinderde betonvloeren mogen maken. Gevlinderde betonvloeren in rijtjeswoningen, twee-onder-één-kappers en vrijstaande nieuwbouwvilla’s. Maar ook in écht bijzondere, unieke en karakteristieke panden. Panden die een enorme renovatie hebben ondergaan en panden die vroeger heel andere bestemmingen hadden. In dit blogartikel laten we je graag binnenkijken in een aantal van deze unieke woningen.

Een oud schoolgebouw op het ‘Landgoed van Medler’

Op het ‘Landgoed van Medler’ tussen Vorden en Ruurlo staat een oud schoolgebouw uit ongeveer 1911. Aan het einde van de vorige eeuw is dit schoolgebouw volledig omgebouwd tot woonhuis. De huidige bewoners deden een aantal jaar geleden nog een aantal aanpassingen naar hun eigen woonwensen en het resultaat mag er zijn! Ruime kamers én een eigen atelier. Je ziet in de indeling nog steeds de schoolgang en klaslokalen terug. Dit wordt versterkt met typisch schoolmeubilair zoals een oude schoolbank, telraam en leesplank.

Kleur gevlinderde betonvloer: 50% midden- en 50% donkergrijs gecombineerd

Gevlinderde betonvloer in de Groenlandkerk in Edam

De Groenlandkerk uit 1891. In deze kerk in Edam is in 2015 voor het laatst de mis gehouden. En nu 5 jaar later is het een waanzinnige woning! Een écht ‘architectonisch hoogstandje’. Wat doe je met zo’n grote open ruimte? Hoe creëer je sfeer in huis? Hoe houd je zo’n enorm pand behaaglijk warm? Een aantal vragen die de opdrachtgevers vooraf hadden. Maar dit is het eindresultaat! Alles werd uit de kerk gehaald, behalve de muren, een deel van de constructie en gelukkig die fantastische ramen. Om ook een verdieping te maken werd er als het ware een ‘doos’ in de woning geplaatst. Wel met glas om het zo ruimtelijk mogelijk te houden. Op deze manier kijk je ook van de verdieping meteen naar de begane grond.

Kleur gevlinderde betonvloer: 75% midden- en 25% donkergrijs gecombineerd

Download de brochure voor meer inspiratie

Gevlinderde betonvloer in de oude watermolen in Bleskensgraaf

Een rond pand. Lastig om in te richten zou je denken. Nou, niet voor de bewoners van deze oude watermolen in Bleskensgraaf. Want wat hebben ze er een prachtig plaatje van weten te maken! Natuurlijke en pure materialen waren een must. Zo gezegd, zo gedaan. Natuurlijke wandpleister, veel hout en natuurlijk niet te missen: gevlinderd beton. En weet je wat zo tof is? Je kunt in het bed & breakfast gedeelte overnachten in deze watermolen zonder wieken. Met uitzicht op weilanden kom je helemaal tot rust. Breakfast: ’tussen water en wind’.

Kleur gevlinderde betonvloer: geen toevoeging van kleurpigment

Appartement aan de jachthaven van Warmond

Dit project is dan misschien geen groot renovatie project, maar zeker een uniek project. Een vrij nieuw en luxueus appartement aan de jachthaven van Warmond. Het uitzicht is echt om van te dromen. Met uitzicht op weilanden, een molen én jachthaven. En daarnaast ook nog eens stad en strand dichtbij. De gevlinderde betonvloer in dit appartement zorgt voor verbinding tussen de verschillende ruimten. Beton zorgt voor leven in dit moderne interieur.

Kleur gevlinderde betonvloer: antraciet

Lees ook: de eigenschappen van betonnen vloeren

Ook een gevlinderde betonvloer in jouw woning?

Ongetwijfeld dat je na het lezen van deze blog net zo enthousiast bent over gevlinderde betonvloeren als wij. Wil jij alles weten over gevlinderde betonvloeren? De mogelijkheden in jouw situatie, het kostenplaatje, de kleuren en het onderhoud? Neem contact met ons op!

Geen tijd of zin in telefonisch advies maar wil je wel graag meer weten over deze vloer? Vul dan ons offerteformulier in.

Natuurlijk hoef je niet per se zo’n bijzondere woning te hebben, we komen ook graag een vloer maken bij het project wat voor jou bijzonder is!
Ik wil een prijsindicatie Ik wil contact opnemen