SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

hal woonbeton, woonbeton in de hal, gevlinderd woonbeton vloer hal, hal met betonvloer woning, woning met gevlinderde betonvloer

Een betonvloer in de hal, jouw visitekaartje

De entree of hal in jouw woning is waarschijnlijk niet de eerste ruimte waar je je op oriënteert tijdens het nieuw- of verbouwproces. Meestal start je met de woonkamer en de keuken. Dit is natuurlijk begrijpelijk omdat dit de échte leefruimten zijn. Toch is de hal het visitekaartje van jouw woning en hier mag best wat extra aandacht aan gegeven worden! Daarom geven we je in dit blog inspiratie voor jouw visitekaartje met een betonvloer!

Waarom de betonvloer door leggen in de hal?

De betonvloer doorleggen in de hal zorgt voor een mooie overgang tussen verschillende ruimten. Ook wordt het naadloze effect op deze manier extra benadrukt. Zeker in combinatie met een glazen deur betrekken we de hal of entree echt bij de rest van de woning.

betonvloer hal, Woonbeton vloer entree

Voordelen van een betonvloer in de hal

Een betonvloer in de hal kent veel voordelen, denk hierbij aan:

  • het ruimtelijke effect door het naadloze design
  • mogelijkheid voor een deurmat die verzonken ligt in de betonvloer
  • de betonvloer heeft een slijt- en krasvast karakter.

Hieronder gaan we verder in op de bovengenoemde voordelen.

De betonvloer in de hal: een ruimtelijk effect

De hal is vaak één van de kleine ruimten in je woning. Toch is de inrichting en de aankleding wel van groot belang. Hier maken mensen kennis met je woning! Door een betonvloer aan te brengen in de hal creëer je een ruimtelijker effect. Geen onderbrekingen van voegen zoals bij tegels en ook geen noesten of nerven van een houten vloer die kunnen zorgen voor meer onrust in een kleine ruimte.

De betonvloer in de hal: een verzonken deurmat

In de betonvloer in de hal is het mogelijk om een verzonken deurmat te realiseren. Ideaal, want de hal of entree is toch de ruimte waar het meeste zand en vuil van buitenaf naar binnen komt. Een verzonken deurmat verschuift niet bij het openen van de deur en ook met het stofzuigen van de deurmat blijft deze goed op zijn plek!

De betonvloer in de hal: het slijt- en krasvaste karakter

De hal is dé verkeersruimte van buiten naar de rest van je woning. De vloer van de hal heeft daarom ook het meest te verduren wat betreft vuil en viezigheid. Gelukkig kan een betonvloer goed tegen een stootje en is daarom erg gebruiksvriendelijk voor in de hal. En ja, zelfs ook als je een heerlijke herfstwandeling in het bos hebt gemaakt met de hond.

Meer tips voor de aankleding van jouw hal

  • Gebruik zwevende trapdelen om nog meer ruimtelijk effect te creëren.
  • Hang een spiegel op zo lijkt je hal meteen groter, het neemt niet veel ruimte in beslag en het zorgt voor extra aankleding.
  • Maak gebruik van een sidetable. Een sidetable zorgt voor een gezellige binnenkomst en door het lange, smalle ontwerp neemt het niet veel ruimte in beslag.

betonvloer hal, Gepolierde beton

Op zoek naar een betonvloer voor in jouw hal? Neem contact op!

Ben je geïnspireerd door dit blog en de aantrekkelijke foto’s? En wil jij nu ook zo’n betonvloer in de hal? Neem contact met ons op om een afspraak bij ons in de showroom in te plannen. Dan bespreken we de mogelijkheden gebaseerd op jouw situatie en woonwensen.

Wij realiseren gevlinderde woonbeton vloeren vanaf 60 m². Het advies is daarom om de hal te combineren met andere ruimten in de woning.

Wil je graag vooraf eerst meer informatie ontvangen? Vul ons offerteformulier in, dan sturen we de informatie naar je toe! Hopelijk zien we je snel bij ons in de showroom!