SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

hal woonbeton, woonbeton in de hal, gevlinderd woonbeton vloer hal, hal met betonvloer woning, woning met gevlinderde betonvloer

Een betonvloer in de hal: jouw visitekaartje

De entree of hal in jouw woning is misschien niet de eerste ruimte waar je mee aan de slag gaat tijdens het nieuw-of verbouwproces. Meestal begin je met de woonkamer, keuken of badkamer. En dat snappen we wel. Dit zijn échte leefruimten en daar heb je vaak al een duidelijker beeld bij hoe je het hebben wilt. Toch is de hal hét visitekaartje van je woning en daar mag je best wat extra aandacht aan geven. We delen daarom in blogartikel graag wat halinspiratie, en dan vooral: met een betonvloer in de hal!

Waarom een betonvloer in de hal leggen?

Een betonvloer wordt eigenlijk nooit alleen in de hal gelegd. We kunnen daarom beter vragen: ‘Waarom zou je een betonvloer doorleggen in de hal?’ Door een betonvloer door te leggen in de hal zorg je voor een mooie én naadloze overgang tussen de verschillende ruimten. Vooral in combinatie met een glazen of stalen deur betrek je de hal meer bij de rest van je woning en interieur.

Voordelen van een betonvloer in de hal

Een betonvloer in de hal geeft:

  • Een ruimtelijk effect door het naadloze design;
  • De mogelijkheid om deurmatten verzonken in een betonvloer te leggen;
  • Bijna geen krassen of slijtage door het slijt- en krasvaste karakter

Een betonvloer in de hal: een ruimtelijk effect

De hal is meestal een kleine(re) ruimte in huis. Maar het inrichten en stylen van deze ruimte wel heel belangrijk. Hier maken mensen tenslotte kennis met je woning. Door een betonvloer in de hal te leggen zorg je voor een ruimtelijk effect. Geen onderbrekingen van voegen. Ook geen noesten of nerven die zorgen voor onrust in een kleine ruimte maar een prachtig naadloos design.

Een betonvloer in de hal: een verzonken deurmat

Voor betonvloeren, of eigenlijk voor alle vloersoorten, raden wij deurmatten aan bij voor- en achterdeur. Door deurmatten te gebruiken beperk je de vuilaanvoer op je vloer. Zo blijft je betonvloer beter schoon én langer mooi. Om te voorkomen dat deurmatten gaan schuiven kun je ervoor kiezen om een deurmat verzonken in een betonvloer te leggen. Je legt de deurmat dan in een frame op gelijke hoogte met de betonvloer. Dat zorgt ervoor dat de deurmat niet gaat verschuiven en ook niet kan ophopen bij het open- of dichtdoen van de deur.

Een betonvloer in de hal: een slijt- en krasvast karakter

De hal is dé verkeersruimte van buiten naar binnen. Een plek waar veel zand en vuil mee naar binnen komt dus. Natuurlijk zorg je er met een goede deurmat al voor dat de aanvoer van vuil beperkt blijft maar helemaal voorkomen doe je het niet. Gelukkig kunnen betonvloeren tegen een stootje door het slijt- en krasvaste karakter. Kortom: een betonvloer is een erg gebruiksvriendelijke vloer voor de entree.

Meer tips voor het inrichten en stylen van de hal:

  • Gebruik zwevende traptreden om het ruimtelijke effect te versterken;
  • Hang een spiegel of spiegels op. Ze nemen én niet veel ruimte in beslag én zorgen er wel meteen voor dat je hal groter lijkt;
  • Kies voor een sidetable of een smal wandmeubel. Een sidetable of smal wandmeubel zorgen voor een gezellige binnenkomst en nemen ook niet veel ruimte in beslag;
  • Gebruik lichte kleuren in de hal;
  • Haltapijten: kleden de ruimte aan én zorgen ervoor dat je hal groter lijkt.

Woonbeton in de hal Veenendaal Willem Designvloeren

Wat kost een betonvloer?

Ben jij enthousiast geworden over betonvloeren in de hal? En is dit wat je wilt? Dan wil je vast ook een richtprijs weten. Dat begrijpen we heel goed. Daarom hebben we een handige rekentool ontwikkeld. Vul je gegevens in, het aantal vierkante meters, gewenste vloersoort en klik op verzenden. Na verzenden krijg je binnen 2 minuten een richtprijs in je mailbox.
Richtprijs: gevlinderde betonvloer

Kom jij bij ons langs in het Betuwse Opheusden?

Wil je betonvloeren in het echt zien? Even voelen en kleuren met elkaar vergelijken? Neem contact met ons op voor een afspraak in de showroom. Dan zorgen wij dat er een adviseur beschikbaar is en de koffie klaarstaat! Zien we je snel?
Afspraak maken