SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Vlinderen betonvloer

Een gezellig zaterdagavond uit eten in het nieuwe restaurant bij u in de stad. U heeft een super gezellig avond gehad. Maar wat u is bijgebleven van deze avond is de ontzettend mooie vloer in dit restaurant! U raakt bij het afrekenen aan de praat met de eigenaar en vraagt wat voor vloer er precies ligt. Er wordt aangegeven dat ook u zo’n mooie vloer kan krijgen door het vlinderen van de betonvloer als afwerking van uw betonvloer te kiezen.

Vlinderen betonvloer als werkwijze

Wij horen u denken ‘vlinderen betonvloer?’ Daar heb ik nog nooit van gehoord, wat houdt dit in? Een andere benaming voor het vlinderen van een betonvloer is het monolitisch of gepolierd afwerken van een betonvloer. Anders verwoord ook wel het ambachtelijk bewerken van een betonvloer, zo noemt men het vlinderen van uw betonvloer.

Na het storten van het beton moet de vloer eerst een bepaalde droging doorstaan om het beton vervolgens verder te kunnen bewerken. Zodra de vloer droog genoeg is om te bewerken starten we met het vlinderen van de betonvloer. Hiermee wordt de mooie industriële uitstraling verkregen en krijgt u een vloer welke een leven lang mee gaat!

Zelf uw kleur kleur bepalen van uw betonvloer? Tijdens het vlinderen wordt er een kleurpigment ingestrooid om de gewenste kleur te behalen.

Gekleurde betonvloer, kleur in beton, kleurpigment beton

De voordelen van vlinderen

De voordelen van het vlinderen betonvloer zijn ten opzicht van meer traditionele vloeren als laminaat of tegels onder andere:

  • Een natuurlijke uitstraling
  • Naadloos en strak geheel
  • Kras- en slijtvast
  • Hygiënisch en weinig onderhoud
  • Zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming
  • Energiezuinig

Vertel me meer over het vlinderen van een betonvloer!

Het vlinderen van de betonvloer is een proces wat we graag aan u uitleggen. Uiteraard bespreken we ook graag de mogelijkheden, afgestemd op uw persoonlijke situatie. Maak gerust een afspraak of bel naar: 0488-75 09 61.