SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Komt u bij ons over de vloer? In verband met COVID-19 is onze showroom alleen op afspraak te bezoeken. Neem contact met ons op om de afspraak in te plannen! ×

Betonvloer storten op zand

Bent u uw bestaande vloer meer dan zat? Wilt u een andere, maar ook stevige vloer in uw woning? Overweeg dan eens een betonvloer. Wilt u een betonvloer storten op zand? Dat kan! U leest er op deze pagina alles over. Wilt u een betonvloer storten op zand en wilt u hier graag persoonlijk advies over? Neem dan contact met ons op.

Betonvloer opbouwen vanaf het zandbed

Om beton te storten op zand moet u starten met een goed verdicht zandpakket. Wanneer dit niet aanwezig is, houd er dan rekening mee dat u dit eerst aanbrengt. Nadat er een stevig zandpakket is aangebracht storten we de betonvloer op zand. Ons advies is met een isolatielaag er tussen in.

Isolatie aanbrengen betonvloer

Voordat we een betonvloer storten op zand adviseren we om eerst een goede isolatielaag aan te brengen. Bijvoorbeeld een XPS, een EPS of een PIR. Deze isolatie dient een minimale dikte te hebben van 10 cm. De reden dat we isolatie aanbrengen op het zand is om de optrekkende kou van onder te weren. Beton storten wij nooit direct op het zand. Tenzij het een gevlinderd betonnen terras betreft.

Folie aanbrengen op de isolatie

Nadat de isolatie aangebracht is op uw vloer brengen wij hier een folie op aan. Dit doen we met de volgende redenen:

  • Zo storten we de betonvloer ‘zwevend‘ op de isolatie.
  • De kans bestaat dat EPS of XPS kleine deeltjes verliezen. Als we het beton daar dan direct op storten kan het voorkomen dat deze deeltjes naar boven drijven en dus in het zicht van uw vloer komen. Dit heeft u vanzelfsprekend liever niet.
  • Met folie heeft u een betere werking van de vloerverwarming. Daarom raden wij altijd aan een reflectiefolie aan te brengen. Die reflecteert de warmte van de vloerverwarming.

Na het aanbrengen van de folie plaatsen we de vloerverwarmingsbuizen en daarbovenop plaatsen we ons wapeningsnet. Dit wapeningsnet heeft standaard een dikte van 6 mm. Afhankelijk van de dikte van de vloer plaatsen we een dubbel wapeningsnet.

betonvloer storten op zand, woonbeton vloerverwarming, wapening betonvloer, woonbeton vloerverwarming

Beton storten in uw woning

Nadat de isolatie, de folie, de vloerverwarming en de wapening is aangebracht, gaan we verder met het storten van de betonvloer. Dit gebeurt met beton van een lokale betoncentrale. Eén van onze medewerkers is altijd bij u op locatie om het beton te verdelen. Daarna hard het beton uit en vervolgens vlinderen we de vloer. Indien gewenst brengen we de vloer op kleur. Dit doen we door zeer fijne pigmentdeeltjes in het beton te strooien tijdens het vlinderen. Hierna vlinderen we de betonvloer. Op deze manier zit de kleur echt in de vloer verwerkt en zal deze ook niet slijten.

betonvloer storten op zand, woonbeton vloerverwarming, droogtijd betonvloer

Showroom

Wilt u een betonvloer storten op zand? Kom dan gerust eens geheel vrijblijvend langs in onze showroom te Opheusden (Betuwe). Hier hebben wij diverse vloeren liggen waaronder de gevlinderde woonbeton vloeren, beton ciré en gietvloeren. Zo kunt u alle verschillen goed bekijken en een weloverwogen keuze maken. Uiteraard helpt één van onze adviseurs u hierbij.

Klik hier om een afspraak te maken.

Vooraf eerst meer informatie ontvangen voordat u naar de Betuwe komt? Vul dan ons offerteformulier in.

Ons meest recente werk