SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Komt u bij ons over de vloer? In verband met COVID-19 is onze showroom alleen op afspraak te bezoeken. Neem contact met ons op om de afspraak in te plannen! ×

Afwerking betonvloer

Tijdloos, slijtvast en onderhoudsvriendelijk. Dit zijn enkele voordelen van een gevlinderde woonbeton vloer.
De mogelijkheden qua afwerking van uw betonvloer zijn zeer uiteenlopend. Dit is bewust. De afwerking van uw woonbeton vloer is uiteindelijk bepalend voor het eindresultaat. U kunt dus zelf kiezen hoe u de vloer wilt laten afwerken. Er zijn verschillende mogelijkheden in kleur, vlinderen en bescherming.

Showroom

Showroom
Zien, voelen en vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
Voor uw perfecte kleur

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
Voor uw woonwensen

WILT U EEN PRIJSINDICATIE ONTVANGEN?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie. Gevlinderde woonbeton vloer realiseren wij vanaf 65 m².

Afwerking betonvloer: alle mogelijkheden

Er zijn meerdere opties om uw woonbeton vloer af te werken. Hieronder hebben we de mogelijkheden voor u op een rijtje gezet.

  • Vlinderen
  • Kleur toevoegen (optioneel)
  • Polijsten (optioneel)
  • Impregneren

Eerste afwerking betonvloer: vlinderen

De eerste afwerking van uw betonvloer is het vlinderen. Dit doen we na het storten en op het moment dat uw vloer nog niet volledig is uitgehard. Omdat het belangrijk is om op het juiste moment te gaan vlinderen, blijven wij het gehele proces bij u op locatie. Tijdens het vlinderen ‘trillen’ we de grove delen van de vloer naar beneden, en komen te fijne deeltjes bovenop te liggen. Op deze manier creëren we een sterk verdichte toplaag. U kunt ervoor kiezen om uw betonvloer ‘extra gevlamd’ te laten vlinderen. Er ontstaat dan een gewolkter/gevlamder effect.

Als u een woonbeton vloer bij ons afneemt, vlinderen wij deze altijd. Dit doen we met meerdere redenen. De vloer is anders poreus, dit betekent dat er losse deeltjes op de vloer blijven liggen. Deze deeltjes geven af aan bijvoorbeeld uw sokken. Daarnaast vlinderen we de vloer om deze glad te maken. Doen we dit niet, dan blijft uw vloer ruw en zijn er scherpe randjes. U kunt er zelfs uw sokken aan openhalen.

afwerken betonvloer, beton afwerken, vloer vlinderen

Tweede afwerking betonvloer: kleur toevoegen (optioneel)

De tweede afwerking van uw betonvloer is het toevoegen van de kleur. Tijdens het vlinderen van uw vloer strooien we de kleur in. Dit doen we met zeer fijne deeltjes pigment. De reden dat we dit tijdens het vlinderen doen, is omdat we tijdens het vlinderen de kleur naar beneden ‘trillen’. Dit herhalen we meerdere keren. Op deze manier zit de kleur helemaal in de vloer.

Het is niet noodzakelijk om kleur toe te voegen. U kunt er ook voor kiezen om geen kleur toe te voegen. Houd er dan wel rekening mee dat wij geen garantie geven op de uiteindelijke kleur. Deze kleur is namelijk afhankelijk van het zand wat op dat moment in het beton zit. De ene keer is dat wat geler dan de andere keer.

Daarom adviseren we wel om een kleur toe te voegen. In onze showroom te Opheusden hebben we alle mogelijke kleuren voor u tentoongesteld. U kunt zelfs meerdere kleuren met elkaar mengen. Zo heeft u helemaal een unieke vloer!

Betonvloer met kleurpigmenten

Derde afwerking betonvloer: polijsten (optioneel)

De eventuele derde afwerking is het polijsten van de vloer. Polijsten houdt in dat we de bovenste laag van de vloer opschuren. De grove delen die naar beneden zijn getrild, komen in het zicht. Er ontstaat eigenlijk een soort terrazzo effect. Indien gewenst voegen we kiezelsteentjes toe om dit terrazzo effect te versterken. Let er wel op dat u bij een gepolijste betonvloer niet kunt kiezen voor een gekleurde toplaag. Dit komt omdat we de kleur instrooien in de bovenste zogenoemde toplaag. Deze laag ‘tasten’ we weer aan bij het polijsten.

Laatste afwerking betonvloer: impregneren

Als laatste impregneren wij (of uzelf) de betonvloer. Dit is alleen in de badkamer verplicht. In andere ruimtes niet, maar we u raden dit zeker aan. Met name in ruimtes zoals de keuken of de woonkamer. Hier loopt u wellicht regelmatig met eten/drinken en knoeit u waarschijnlijk wel eens met eten of drinken. Het laatste wat u wilt is dat dit vlekken achterlaat. Daarom adviseren we u om uw betonvloer te (laten) impregneren. Er ontstaat dan een vuil- en vloeistofafstotend laagje op de vloer.

Afwerking betonvloer in uw woning

Een afgewerkte betonvloer in uw woning? Kom gerust eens vrijblijvend langs in onze showroom. Hier adviseren wij u over alle afwerkingen van uw betonvloer.

Klik hier om een afspraak te maken.

Ons meest recente werk