SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonvloer woonkamer kosten

Wilt u een betonvloer in uw woonkamer? Dan bent u naast de mogelijkheden en de voordelen van deze vloer vast ook benieuwd naar de kosten ervan. Wij leggen uw betonvloer vanaf €87,95 per vierkante meter. Hoe we de kosten voor uw betonvloer in de woonkamer berekenen leest u hier!

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Prijsindicatie ontvangen?

Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en ontvang snel een prijsindicatie in uw mailbox.

Hoe bepalen we de kosten van een betonvloer in uw woonkamer

De prijs voor een betonvloer in de woonkamer bepalen we aan de hand van de dikte, de afwerking en andere toevoegingen zoals bijvoorbeeld een kleurpigment. De minimale dikte van een betonvloer in de woonkamer is 7 centimeter. Er zijn situaties waar er een dikkere vloer, en dus meer beton, nodig is. Hierdoor worden de kosten dus ook wat hoger.

Verschillende types betonvloeren

De kosten van een betonvloer voor uw woonkamer worden mede bepaald door het type betonmix dat u kiest. Wij bieden een energiezuinige, krimparme en basis betonvloer mix aan. De energiezuinige variant is iets duurder dan de basis betonvloer. Bij deze variant bespaart u op langere termijn wel 40% op uw stookkosten. Ook de krimparme variant is iets duurder dan de basisbetonvloer. Wanneer u kiest voor de krimparme variant zorgt u voor minder werking in uw vloer, waardoor de kans op scheuren kleiner is. Ook een combinatie van beide varianten is mogelijk!

Betonvloer in boerderij

 

De kleur van een betonvloer

Het type zand wat aan de betonmix wordt toegevoegd bepaald mede de kleur van de uiteindelijke betonvloer. Wanneer dit zand wat geler is dan krijgt de betonvloer een wat warmere en bruinere uitstraling. Wanneer het zand grijs is dan is de betonvloer dat uiteindelijk ook. Wij hebben geen invloed op de kleur van het zand vanaf de betoncentrale.

Wilt u meer zekerheid over de kleur van uw betonvloer? Dan raden wij aan om een kleurpigment aan de betonvloer toe te voegen. Wij bieden  verschillende grijs- en zandtinten aan. Het toevoegen van een kleurpigment brengt natuurlijk wel wat extra kosten met zich mee.

Betonvloer woonkamer kosten

De prijs van een betonvloer in de woonkamer als het volgt opgebouwd:

 • Betonvloer á 7 centimeter dikte: €87,95 per m², incl. btw (€3,- per extra centimeter dikte per m²)
 • Energiezuinige variant: €5,- extra per m², incl. btw (optie)
 • Krimparme variant: €4,50 extra per m², incl. btw (optie)
 • Gekleurde toplaag: €12,50 per m², incl. btw (optie)
 • Impregneren: €24,50 per m², incl. btw (optie)*

*U kunt kiezen om uw betonvloer in de woonkamer zelf te impregneren of om dit door ons te laten doen. In bovenstaande prijsoptie doen wij het voor u. Wanneer u het impregneren door ons laat doen, krijgt u garantie op deze behandeling. Ook kunt u gedurende dit garantietermijn gratis het impregneermiddel bij ons afnemen, zodat u uw betonvloer het beste kunt onderhouden.

gevlinderde betonvloer woonkamer

Voordelen betonvloer

Hieronder vindt u de voordelen van een gevlinderde woonbeton vloer in uw woonkamer:

 • Kras- en slijtvast;
 • Naadloos;
 • Onderhoudsvriendelijk;
 • Ideaal in combinatie met vloerverwarming;
 • Toepasbaar in iedere ruimte;
 • 95% vuil- en vloeistofafstotend.

Kom langs in onze showroom!

Wilt u deze gevlinderde betonvloeren het liefst in het echt bekijken? U bent van harte welkom in onze showroom! Maak van tevoren even een afspraak, dan zorgen wij dat de juiste adviseur voor u klaar staat. Wilt u van te tevoren een wat gerichtere prijsindicatie hebben? Vul dan snel onze rekentool in!
Afspraak maken!
Rekentool

Ons meest recente werk