SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gevlinderde woonbetonvloer in de keuken

Betonvloer reinigen: tips en tricks

Heb jij al een tijdje een betonvloer in huis, en vraag je af hoe je deze het best kunt reinigen? Of ben je van plan een gevlinderde betonvloer te realiseren? We bereiden je graag voor op het schoonmaken en onderhouden van je betonvloer! Geen zorgen, het is niet veel werk. Maar we vertellen je wel graag hoe je dit het beste doet!

Stap 1: Het beschermen van je gevlinderde betonvloer

Beton is na het vlinderen al 85% vuil- en vloeistofafstotend. Door de vloer te impregneren verhoog je de dichtheid naar 95%. Dit is de eerste stap: het beschermen van je gevlinderde betonvloer. Hierdoor trekken vlekken minder snel in je vloer. Een betonvloer is een harde vloer, dat zorgt er ook voor dat slijtage minimaal blijft.

We raden je aan de vloer door ons te impregneren, maar je kunt het ook zelf doen. Als wij jouw vloer komen impregneren heb je er nog 7 jaar lang garantie op. Ook kun je in die 7 jaar kosteloos onderhoudsmiddel bij ons afnemen.
Gevlinderde betonvloer van Willem Designvloeren

Stap 2: Het schoonmaken van je gevlinderde betonvloer

Na het impregneren blijft je vloer lang mooi en onderhoudsvriendelijk. Toch is het belangrijk om de betonvloer te reinigen en te onderhouden. We vertellen je graag hoe:

Stofzuigen/stofwissen:

Vuil en zand zorgen sneller voor krassen in jouw vloer. Daarom is het belangrijk regelmatig te stofzuigen of te stofwissen. We raden je aan om dit minimaal 2x per week te doen. Maar het ligt natuurlijk ook aan jouw woonsituatie hoe vaak dit nodig is. Let erop dat je als je stofzuigt, je een parketzuigmond gebruikt. Als je stofwist: gebruik dan geen olie geïmpregneerde doeken. Door stofzuigen/stofwissen verwijder je tot ongeveer 80% van het vuil.

Dweilen:

Door te dweilen verwijder je bijna al het overige vuil wat er nog op je vloer ligt. Je hebt 2 manieren van dweilen, we leggen ze voor je uit!
Dweilen om schoon te maken: je begint met het dweilen om je vloer schoon te maken. Dweil minstens 1x per week met warm water en een PH neutraal schoonmaakmiddel.
Dweilen om te onderhouden: dweil 1x per 2 weken de vloer na met onderhoudsmiddel. Gebruik als de vloer geïmpregneerd is, impregneermiddel verdund met water als onderhoudsmiddel. Als de vloer niet geïmpregneerd is kun je beter P323 zijdeglans als onderhoudsmiddel gebruiken.

Stap 3: Vlekken verwijderen van je gevlinderde betonvloer

Controleer dagelijks op vlekken in je betonvloer. Vlekken zijn makkelijk te verwijderen maar het is wel belangrijk dat je dit zo snel mogelijk doet. De meeste vlekken zijn makkelijk te verwijderen met een reiniger en een microvezeldoek. Uitzondering bij olievlekken; deze kun je het beste verwijderen met Oil Ex. Oil ex is een pasta die je op de olievlek smeert. Dek deze pasta af met aluminiumfolie en verwijder dit na 12 uur.

Algemene tips

Naast deze stappen, geven wij je nog wat algemene tips. Dit zorgt ervoor dat de aanvoer van het vuil beperkt wordt! Hierdoor wordt het alleen nog maar minder werk om schoon te maken. Ook verminder je zo de kans op krassen en slijtage.

    1. Zorg voor goede schoon- droogloopmatten bij alle deuren. Hierdoor hou je vuil in eerste instantie al zoveel mogelijk buiten;
    2. Gebruik beschermvoetjes onder schuivend meubilair;
    3. Gebruik geen olie geïmpregneerde doeken;
    4. Gebruik geen schoonmaakmiddelen met agressieve toevoegingen.

Producten bestellen

Nog meer tips nodig?

Heb jij na het lezen van deze tips en tricks nog vragen? Of heb je nog wat extra advies nodig? Neem contact met ons op, we helpen je graag mee met het onderhouden van jouw vloer!
Contact opnemen

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.