SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

Betonvloer tuin

Een tuin is bedoeld om heerlijk in te genieten. Even helemaal tot rust komen. U wilt zich dan niet ergeren aan onkruid en verzakkingen. Een betonvloer in de tuin biedt de oplossing! Een betonvloer buiten is helemaal naadloos en verzakt niet. Benieuwd of een betonvloer wat voor uw tuin is? We vertellen u er graag meer over.

Een betonvloer in de tuin geeft een strakke en rustige uitstraling aan uw tuin. Het is ook ideaal als u al een gevlinderde woonbeton vloer heeft en deze door wilt leggen naar buiten. Dit geeft een ruimtelijk effect aan de woning.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Van harte welkom!

Ontdek naadloze vloer- en wandafwerkingen in onze showroom en raak geïnspireerd door de vloeren met eigen ogen te zien en zelf te ervaren. Welkom in de wereld van naadloze vloeren.

Voordelen van een betonvloer in de tuin

Nog niet helemaal overtuigd? We hebben hieronder alle voordelen op een rijtje gezet:

 • Nooit meer last van onkruid
 • Eenvoudig in onderhoud
 • Geen zichtbare looppaden
 • Geen verzakkingen, dit is echter wel afhankelijk van de ondergrond
 • Leverbaar in diverse kleuren
 • Veelzijdige toepassing, verleng bijvoorbeeld de betonvloer in uw tuin door naar de oprit

De dikte van een betonvloer in de tuin

Om een stevige betonvloer in de tuin te creëren is het van belang om hierin een minimale dikte te hanteren. Uiteindelijk is de dikte wel afhankelijk van het doel van de betonvloer in de tuin. Komt er bijvoorbeeld een tuinset op te staan? Dan is de dikte van 15 centimeter voldoende.

Dient de betonnen vloer als opslagplaats voor bijvoorbeeld een camper of boot? Dan houden we een minimale dikte van 20 centimeter aan. Hierdoor is de vloer sterker en is de kans op scheurvorming minder.

De afwerking van een betonvloer in de tuin

Een betonvloer in uw tuin werken wij af door deze te vlinderen. Het vlinderen houdt in dat we de toplaag verdichten. Als een betonvloer gestort is, heeft deze een ruwe toplaag. Door te vlinderen schuren we de grove delen naar beneden en komen de fijne deeltjes bovenop te liggen.

Nu vraagt u zich waarschijnlijk af of de vloer dan niet glad is. Ons antwoord hierop is nee. We laten de betonvloer in de tuin bewust wat ruwer dan binnen. Hierbij heeft u zelf de mogelijkheid om de gladheid te bepalen tijdens het werk.

Gekleurde betonvloer in de tuin

Tijdens het vlinderen,  brengen wij uw betonvloer in de tuin op kleur. Dit doen we door hele fijne deeltjes kleurpigment in de toplaag te strooien. Hierdoor zit de kleur helemaal in de toplaag verwerkt. Verder zal deze kleur ook niet vervagen door bijvoorbeeld het zonlicht. Voor de kleur kunt u kiezen uit meerdere grijstinten. Eventueel voegen we een percentage zandkleur hieraan toe voor een warmere uitstraling.

betonvloer buiten, beton terras

Het aanbrengen van een betonnen terras

Hoe gaat het aanbrengen van een betonvloer in zijn werk? En welke voorbereidingen moeten hiervoor getroffen zijn? Dit zijn een aantal zaken die u zich waarschijnlijk afvraagt als u een betonvloer in de tuin overweegt. Hieronder leggen we in grote lijnen uit hoe wij een betonvloer aanbrengen en welke voorbereidingen u hiervoor dient te treffen.

 • Als eerste dient de ondergrond stevig genoeg te zijn (dit dient u door derden te laten checken);
 • Vervolgens is het belangrijk dat er een bekisting gesteld wordt. Dit is een soort mal waar we het beton in storten. Dit kunnen wij voor u doen, of u doet dit zelf;
 • Daarna brengen wij een wapeningsnet aan. Dit zorgt er ook voor dat de betonvloer uiteindelijk constructief sterker is;
 • Na het aanbrengen van de wapening, gaan we het beton storten;
 • Het beton laten we eerst gedeeltelijk uitharden en dan starten we met vlinderen;
 • Tijdens het vlinderen strooien we ook de gewenste kleur in de toplaag.

Meer informatie

Bent u helemaal enthousiast geworden over een betonvloer in uw tuin? Dan komen we graag met u in contact! Samen met u bespreken we de mogelijkheden en stellen we een passende offerte voor u op.
Ik wil contact opnemen Ik wil een offerte opvragen!

Ons meest recente werk