SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Beton terras maken: prijs, informatie en eigenschappen

Vindt u beton terrassen te gek? Is dat helemaal wat u zoekt? En wilt u daar het liefst vandaag nog meer over weten? Dan bent u op de juiste pagina. Een beton terras maken is één van onze werkzaamheden en we vertellen u graag meer over hoe we een beton terras maken, wat de eigenschappen zijn en natuurlijk de prijs.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERD BETONNEN TERRAS?

Wilt u weten wat een gevlinderd betonnen terras kost op basis van uw situatie en vierkante meters? We realiseren graag uw droomterras vanaf 25 m². Vraag hier uw offerte aan.

Voordelen van een beton terras:

  • Duurzaam in gebruik
  • Eenvoudig in onderhoud
  • Geen onkruid, verzakkingen (afhankelijk van de ondergrond) en groene aanslag

beton terras maken, betonvloer tuin, Doorlopende betonvloer naar buiten, gevlinderd beton terras, betonvloer onder afdak

Hoe maken we een beton terras?

Om een beton terras te maken moet er een stabiel, aangetrild zand- of puinbed zijn van minimaal 10 centimeter. Wij raden af om op een bestaande betonvloer een nieuwe betonvloer te storten. We beginnen met het stellen van de bekisting. De bekisting komt rondom uw terras om het beton op de juiste plaats te houden. U kunt zelf bekisting stellen maar u kunt er ook voor kiezen om dit door ons uit te laten voeren.

Daarna leggen we folie in de mal (bekisting), met daarop stenen en wapeningsnetten. Bij bijvoorbeeld muren zetten we foamband voor de werking.

Als deze voorbereidingen klaar zijn gaan we betonstorten en vlinderen. We storten betonnen terrassen met behulp van een betonwagen en betonpomp. Na het storten gaan we het beton terras verder bewerken en glad maken oftewel vlinderen. Het vlinderen doen we met zogenoemde vlindermachines. Tijdens het vlinderen strooien we ook de gewenste kleur in.

Welke dikte is er nodig voor een beton terras?

Om een beton terras te maken is een minimale dikte van 15 centimeter nodig. Deze dikte is nodig in verband met de temperatuurswisselingen en kans op scheurvorming die daarbij komt kijken. Wilt u uw beton terras door laten lopen in een betonnen oprit? Houd dan rekening met een minimale dikte van 20 centimeter. Deze 20 centimeter is nodig voor het gewicht van voertuigen. Bij een oprit van beton werken wij standaard met een dubbele bewapening.

Wanneer maken wij een beton terras?

U begrijpt dat wij natuurlijk het liefst het hele jaar beton terrassen maken. Maar dat gaat helaas niet in verband met onder andere de temperatuur en de luchtvochtigheid. Daarom kunnen wij uw beton terras maken in de maanden waar geen ‘r’ in zit. Dat betekent mei, juni, juli en augustus. Is het vroeg óf juist laat erg mooi weer dan kan het zijn dat we in april en september ook beton terrassen maken, maar ga hier niet vanuit in uw planning.

terras van beton

Wat kost een beton terras maken?

Als u een beton terras overweegt wilt u natuurlijk ook graag een prijsindicatie weten. Bij betonnen terrassen werken wij met een minimum ordertarief. Dit minimum ordertarief is € 5.850,- inclusief btw. Wij werken met dit minimum ordertarief bij oppervlakten onder de 65 m². Dit minimum ordertarief is zonder gekleurde toplaag en impregneren.

Wilt u een beton terras maken die groter is dan 65 m²? Dat ligt de prijs tussen de € 90,- en € 130,- inclusief btw en exclusief bekisting. Want de bekisting berekenen we per strekkende meter in plaats van per vierkante meter.

Om u een goede prijsindicatie vooraf mee te geven hebben wij een rekentool voor u ontwikkeld. Vul uw gegevens en aantal m² in en klik op verzenden. Daarna ontvangt u een prijsindicatie in uw mailbox gebaseerd op uw situatie. Wilt u gebruik maken van deze handige rekentool? Klik hier.

Kom eens langs in onze showroom

Wilt u na het lezen van deze informatie het beton en de kleuren wel eens in het echt zien? En al uw vragen stellen aan een specialist? Kom dan eens langs, op afspraak, in onze showroom. Neem contact op om een afspraak te maken. Zien we u snel?
Contact opnemen

Ons meest recente werk