SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gevlinderde betonnen inrit

Naast betonvloeren voor binnenshuis realiseren wij ook gevlinderde betonnen terrassen en inritten. Een gevlinderde betonnen inrit is strak, onderhoudsvriendelijk en voorkomt onkruid en mos.

Eigen showroom

Eigen showroom
Kom eens gezellig langs

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
Kijk welke kleuren matchen

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesafspraak

Gratis adviesafspraak
Vrijblijvend en informatief !

Wilt u een prijsindicatie ontvangen?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie. Gevlinderde woonbeton vloer realiseren wij vanaf 60 m².

Voordelen gevlinderde betonnen inrit

Er zijn genoeg redenen om een gevlinderde betonnen inrit aan te schaffen. Lees ze hieronder:

 • Naadloos
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Geen verzakkingen
 • Vriest niet kapot
 • Geen last van onkruid en/of mos
 • Optioneel zagen we een tegelmotief in. Dit kan in iedere gewenste tegelmaat

Wat is vlinderen?

U zult zich wellicht afvragen wat het vlinderen van een betonnen inrit is. Dat gaan we voor u uitleggen. Kort gezegd betekent het ‘het sterk verdichten’ van de toplaag. Een betonmix bestaat uit fijne maar ook grove delen. Als de vloer gestort is en deze is niet gevlinderd dan liggen de fijne en de grove delen bovenop. Dit resulteert in een bobbelige en poreuze vloer. Als we de vloer vlinderen dan trillen we de grove delen naar de bodem en komen de fijne deeltjes bovenop te liggen. Zo ontstaat er een glad en egaal oppervlak.

Omdat het van belang is om op het juiste moment te starten met vlinderen, blijven wij het gehele proces van storten en uitharden bij u op locatie. Zo houden we goed in de gaten wat het juiste moment is om te starten.

Meer weten over vlinderen? Lees dan dit blog!

Gevlinderde betonnen inrit op kleur

Beton heeft van zichzelf een grijsbruine kleur. Daarnaast voegt de betoncentrale altijd zand toe aan de betonmix. De ene keer is dit wat geler zand dan de andere keer. Als u ervoor kiest om geen kleur toe te voegen aan uw gevlinderde betonnen inrit dan geven wij geen garantie op de uiteindelijke kleur. Daarom adviseren wij u altijd om een kleur toe te voegen aan uw terras. U kunt bij ons kiezen uit meerdere zwart, wit en meerdere grijstinten. De meeste mensen kiezen voor een grijze tint. Zwart en wit zijn ook mogelijk, echter raden wij dit af. Dit omdat een zwarte betonvloer erg warm kan worden.

Wij brengen uw betonnen inrit op kleur door middel van zeer fijne deeltjes pigment die we in de toplaag van de vloer strooien. Dit doen we tijdens het vlinderen van de inrit. Zo verwerken we de kleur echt in de vloer en is er geen kans op vervagen. We krijgen ook weleens de vraag of je je gevlinderde betonnen inrit kan verven. Echter dit is iets wat wij afraden. Door de temperatuurverschillen kan de verflaag op termijn loslaten en afbladderen.

Werkwijze

Een gevlinderde betonnen inrit brengen wij altijd aan onder afschot. De reden hiervan is dat er geen water blijft staan op uw inrit. Officieel dient u rekening te houden met een minimale afschot van 1,5cm. Echter in de praktijk is het vaak 1cm. Zo is er voldoende afschot om het water weg te laten lopen. Minder dan 1cm afschot realiseren wij niet. De kans dat het water dan niet wegloopt is dan zeker aanwezig. Voordat we beton storten op uw inrit stellen we eerst altijd een bekisting. Dit is een soort van mal waarin we het beton storten.

 • Als eerste stellen we de bekisting. Dit is een soort van mal waarin we het beton storten
 • Daarna brengen we wapeningsnetten aan. Afhankelijk van de dikte van uw vloer doen we dit in 2 lagen
 • Daarna storten we het beton
 • Na het storten van uw betonnen inrit starten we met het vlinderen ervan
 • Tijdens het vlinderen van uw inrit, strooien we de kleur in
 • Na het uitharden van de inrit spuiten we deze in met een curing. Dit is een soort van vloeibare stucloper. Deze beschermt uw inrit en deze schuren we eraf voordat we starten met impregneren
 • Als laatste impregneren we uw inrit

Uw inrit vervangen

Bent u enthousiast geworden en bent u benieuwd of het in uw situatie mogelijk is om uw inrit te vervangen door beton? Bezoek dan geheel vrijblijvend onze showroom. Hier adviseren wij u graag over alle mogelijkheden voor een gevlinderde betonnen inrit.

Klik hier om een afspraak te maken.

Ons meest recente werk