SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

pu gietvloer in de keuken, betonnen gietvloer prijs

Betonnen gietvloer prijs: 4 verschillende soorten

De prijs voor een betonnen gietvloer hangt af van verschillende onderdelen. Met onze rekentool ontvang je met een paar minuten een richtprijs voor jouw situatie in je mailbox. Liever een richtlijn zien per soort gietvloer? Lees dan nog even verder.
Prijs berekenen

Onderdelen die van invloed zijn op de betonnen gietvloer prijs

Bij ons kun je kiezen uit vier soorten gietvloeren, waarvan de prijzen verschillen. Daarnaast speelt het aantal vierkante meters mee in de prijs van een gietvloer en ook de keuze voor een of twee kleuren beïnvloedt de betonnen gietvloer prijs. Ook is het de vraag welke voorbereidende werkzaamheden nodig zijn bij het maken van een gietvloer in jouw woning. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het vlak maken van de ondergrond.

De 4 soorten gietvloeren

Eerst nog even een sidenote: een betonnen gietvloer bestaat eigenlijk niet. Want een gietvloer kan namelijk niet van beton zijn. Een betonvloer is minimaal 7 centimeter dik en een gietvloer is een dun mengsel van een paar millimeter dik. Als we het over de betonnen gietvloer hebben, hebben we het dus eigenlijk over een betonlook gietvloer. Dus een dunne afwerkvloer met de uitstraling van beton.

Gietvloeren zijn er in verschillende soorten. De een heeft wat meer weg van een betonvloer dan de ander. We hebben de cementgebonden gietvloer, de PU gietvloer, de metallic gietvloer en de minerale gietvloer. We vertellen je wat de verschillen zijn en wat de betonnen gietvloer prijs is per soort. Bij sommige gietvloeren komt hier nog epoxy en egaline bij.

Cementgebonden gietvloer – vanaf €84,95 per m2

De cementgebonden gietvloer maken we op basis van cement, een van de ingrediënten van beton. Logisch dus dat deze gietvloer wat wegheeft van een betonvloer. De cementgebonden gietvloer is er in de kleuren offwhite, lichtgrijs, grijs, antraciet, beige en zandbruin.

PU gietvloer – vanaf €87,50 per m2

De PU gietvloer is een gietvloer van het kunststof polyurethaan. Deze vloer heeft niet de meeste gelijkenis met beton wanneer je voor een kleur kiest, maar zodra we deze vloer maken met twee kleuren ontstaat er een effect dat lijkt op het gewolkte effect van beton. De PU gietvloer kunnen we realiseren in alle RAL- en NCS-kleuren, behalve de metallic kleuren.

Metallic gietvloer – vanaf €123,95 per m2

De metallic gietvloer is een glanzende marmerlook vloer die door het gemarmerde patroon ook wat wegheeft van een betonvloer. Ook is deze gietvloer er in acht prachtige, speciale metallic kleuren: twee groen-, twee grijs-, twee terracotta- en twee bruintinten.

Minerale gietvloer – vanaf  €74,95 per m2

De minerale gietvloer is een strakke design gietvloer die in alle RAL- en NCS-kleuren beschikbaar is. Deze vloer heeft door het naadloze geheel nog steeds de look van een betonvloer, maar hierin zijn minder tekeningen zichtbaar.

Epoxy en egaline

De minerale en cementgebonden gietvloer hebben een laag epoxy en egaline nodig als voorbereiding. Ook hierbij hangt de prijs af van het aantal vierkante meter. Bij epoxy varieert dit tussen de €11,45 en €15,45 per m2 en de prijs van egaline ligt tussen de €19,95 en €27,45 per m2. Voor de metallic gietvloer zijn deze voorbereidingen meestal niet nodig.

Gietvloer met vloerverwarming

Naast noodzakelijke voorbereidingen zijn er ook een paar extra opties, zoals vloerverwarming. Dat is een veel gekozen optie, want een gietvloer en vloerverwarming gaan heel goed samen.

Zoals je ziet zijn er heel veel onderdelen waar de betonnen gietvloer prijs vanaf hangt. Je hebt nu een idee van de prijzen. Voor een richtprijs voor jouw situatie hebben we onze rekentool. Daarin vul je in welke gietvloer jouw voorkeur heeft en hoeveel vierkante meter je ongeveer nodig hebt. Binnen een paar minuten krijg je een richtprijs in je mailbox.
Prijs berekenen

Voor welke gietvloer kies jij?

We zijn natuurlijk heel benieuwd voor welke gietvloer jij valt! Twijfel je nog of heb je vragen over onze vloeren? Bel of mail dan gerust even. We denken graag met je mee over de beste gietvloer voor in jouw woning! Wil je de gietvloeren liever bekijken? Maak dan een afspraak voor een bezoek aan onze showroom.
Contact opnemen

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.