SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

PU vloer betonlook

Een strakke moderne uitstraling in uw woning? Een PU vloer in betonlook is een vloer die strak aansluit aan de muren van de woning. Hierdoor geeft het een ruimtelijke sfeer omdat u geen onderbreking van voegen hebt. Deze vloer biedt vele mogelijkheden waardoor hij altijd perfect aansluit op uw interieur. Een PU vloer is door de dunne laag tevens realiseerbaar over uw bestaande (tegel)vloer. We leggen u op deze pagina uit wat een PU gietvloer in betonlook precies is en informeren u over de voordelen en mogelijkheden.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Van harte welkom!

Ontdek naadloze vloer- en wandafwerkingen in onze showroom en raak geïnspireerd door de vloeren met eigen ogen te zien en zelf te ervaren. Welkom in de wereld van naadloze vloeren.

Wat is PU precies?

Een PU vloer is een gietvloer op basis van PU. PU staat voor Poly urethaan. Dit is een kunststof wat wij vloeibaar over de vloer gieten. Nadat de PU gegoten is krijgt de vloer nog een paar extra lagen en wordt het een vast product. Zo creëert u met PU uiteindelijk een strakke en egale vloer in een betonlook. PU zorgt voor een naadloos geheel en hierdoor worden de ruimtes in uw woning verbonden.

Voordelen van een PU vloer in betonlook

Met een PU vloer profiteert u van onderstaande voordelen:

  • Mogelijkheid om de vloer over uw bestaande vloer te leggen.
  • Een PU vloer neemt de temperatuur van de ruimte aan, waardoor deze nooit koud is.
  • 100% vuil- en vloeistof afstotend.
  • Toepasbaar in de badkamer.
  • In alle RAL- en NCS kleuren
  • Scheurkans minimaal doordat PU een elastisch product is.
  • Een totale dikte inclusief egaline vanaf 8 millimeter.

PU gietvloer betonlook in een showroom in Opheusden

De opbouw van een PU vloer in betonlook

Een PU vloer bestaat uiteindelijk uit meerdere verschillende soorten lagen. Elke laag heeft zijn eigen kracht. Allereest beginnen we met het aanbrengen van een primer, ook wel hechter genoemd. Op deze hechter komt een epoxy schraplaag voor het verdichten van de ondervloer. De derde laag bestaat uit de uiteindelijke PU gietvloer. De afsluitende laag bestaat uit een laklaag waardoor de vloer 100% vuil- en vloeistofafstotend is. Hierdoor trekken vloeistoffen niet zomaar in de vloer.

Een PU vloer in betonlook is een wat zachter product en daardoor niet helemaal krasvast. Het is daarom belangrijk om zorgvuldig om te gaan met de PU vloer. Dit kunt u doen door bij de voor- en achterdeur een schoon- droogloopmat neer te leggen, viltjes onder de stoelen te plaatsen en regelmatig te stofzuigen. Zo kunt u jarenlang van uw PU vloer in betonlook genieten.

Verschillende soorten PU vloeren

We onderscheiden een PU vloer in betonlook in twee verschillende types: de alifatische en de aromatische PU vloeren. De aromatische PU vloer is goedkoper maar heeft als nadeel dat deze niet Uv-bestendig is. Hierdoor kan de PU vloer verkleuren wanneer er (zon)licht op schijnt. De alifatische PU vloer daarentegen is wel Uv-bestendig. Deze laatste soort is iets duurder, maar door de betere eigenschappen adviseren we altijd om voor het alifatische type te kiezen.

Bezoek onze showroom

Meer informatie over wat een PU vloer in betonlook nu precies is en of deze geschikt is in uw situatie? Neem dan contact met ons op. Wilt u persoonlijk advies? Maak dan een afspraak bij ons in de showroom. Tijdens deze afspraak vertellen we u alles over een PU gietvloer in betonlook en voorzien wij u van advies voor uw situatie.

Contact opnemen

Ons meest recente werk