SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

PU vloer badkamer

Op zoek naar een mooie vloer voor in uw badkamer? Een PU vloer in uw badkamer is zeer geschikt voor badkamers. Het grootste voordeel van een PU vloer is dat deze vloer uit één geheel bestaat en dus naadloos is. Dit zorgt voor een ruimtelijke sfeer in uw badkamer. Een PU vloer is hierdoor zeer geschikt in uw badkamer en zelfs toepasbaar in het douchegedeelte!

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Van harte welkom!

Ontdek naadloze vloer- en wandafwerkingen in onze showroom en raak geïnspireerd door de vloeren met eigen ogen te zien en zelf te ervaren. Welkom in de wereld van naadloze vloeren.

Wat is een PU vloer?

Het PU staat voor Poly Urethaan. Dit poly urethaan is een kunststof wat we als een laag over de ondervloer gieten. Uiteindelijk is dit een vast en naadloos geheel zonder voegen en heeft het een look van beton. Ook is het elastisch in tegenstelling tot écht beton en is de kans op scheuren erg klein. Een PU vloer in de badkamer heeft een warme uitstraling doordat de vloer de temperatuur van de ruimte aanneemt.

Opbouw van een PU vloer

Een PU vloer bestaat uit totaal 5 verschillende lagen met elke laag zijn eigen kracht. In totaal heeft deze vloer in de badkamer een dikte van zo’n 3 tot 6 millimeter. De lagen zijn als volgt opgebouwd:

  • Allereerst beginnen we met een primerlaag
  • Daarna volgt de egalinelaag voor het vlak leggen van de ondervloer
  • Vervolgens gieten we het Poly Urethaan over de ondervloer
  • Tot slot volgt de twee componenten coating

Na het aanbrengen van deze lagen is de PU gietvloer 100% vuil- en vloeistof afstotend. Daarom is een PU vloer in de badkamer een goede oplossing. Ook heeft u minder onderhoud aan de vloer omdat het voeg-loos is en er geen kalk of viezigheid tussen de voegen kan komen.

Wat zijn de voordelen van een PU vloer in de badkamer?

De voordelen van PU even onder elkaar:

  • Doordat het een gegoten laag is, is het naadloos en extra hygiënisch
  • Beschikbaar in alle RAL- en NCS kleuren, genoeg keuze uit kleuren dus
  • Door de dikte tot zo’n 6 millimeter gieten we het over uw bestaande (tegel)vloer, en geeft u de badkamer een nieuwe stijl
  • Onderhoudsvriendelijk, door de verschillende lagen is deze vloer 100% waterdicht. De vloer is zelfs door te leggen in het douchegedeelte
  • Het Poly Urethaan is elastisch wat de kans op scheurvorming sterk vermindert

Welke ondervloer is nodig?

Het grote voordeel van PU is dat het op uw bestaande badkamer vloer te gieten is. Dus uitgekeken op uw tegelvloer? Geef een nieuwe look aan uw badkamer met een PU gietvloer. De tegelvloer kan gewoon blijven liggen en het PU gieten we daar overheen. Wel is het voor de bestaande tegelvloer belangrijk dat de tegels vast en vlak liggen. Waar nodig maken we vooraf de vloer recht en egaal. Het is dus mogelijk om een PU vloer op verschillende ondervloeren te leggen. De beste ondervloer voor een PU vloer is een zandcement dekvloer.

Bekijk de mogelijkheden in onze showroom.

Kom een kijkje nemen in onze showroom te Opheusden. Maak een afspraak met één van onze adviseurs. Zij helpen u in het maken van uw keuze en bespreken de mogelijkheden voor in uw badkamer. Na dit showroomgesprek ontvangt u uw gespecificeerde offerte die aansluit van uw wensen.

Heeft u vragen over de PU vloer badkamer? Neem contact met ons op.

Contact opnemen

Ons meest recente werk