SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonlook gietvloer

Spreken onze gietvloeren u aan? Maar wilt u toch de look van een echte betonvloer? Maak dan kennis met een betonlook gietvloer. Een karakteristieke vloer die sfeer toevoegt aan uw woning. Wij vertellen u er graag alles over.

Showroom

Showroom
Zien, voelen en vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
Voor uw perfecte kleur

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
Voor de juiste keuze

Wilt u een prijsindicatie ontvangen?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie.

Wat is een betonlook gietvloer?

De betonlook van een gietvloer ontstaat door het juiste gebruik van kleuren in de vloer. Wanneer u voor een gietvloer kiest wordt er doorgaans gebruik gemaakt van één kleur. Wanneer we gebruik maken van twee kleuren in de gietvloer kunnen we als het ware vegen creëeren op de gietvloer. Door deze vegen ontstaat de beton look op de gietvloer.

Een betonlook gietvloer bestaat uit meerdere lagen. Iedere laag van de vloer heeft zijn eigen functie. Zo zorgen de lak en coating laag ervoor dat de vloer 100% dicht wordt. Hierdoor is de beton look gietvloer vuil- en vloeistofafstotend. Dit betekent vanzelfsprekend dat de vloer ook erg makkelijk in het onderhoud is. Lees hier meer over het onderhoud van een betonlook gietvloer.

Betonlook gietvloer

Mogelijkheden betonlook gietvloer

Een echte gevlinderde woonbeton vloer is vrij dik, namelijk circa 7 cm. Doordat deze vloer vrij dik is hebben veel mensen hier geen plaats voor in hun woning. Velen kiezen dan voor een betonlook gietvloer. Deze gietvloer is namelijk, in combinatie met egaline, slechts 8 mm dik. Hierdoor kan een betonlook gietvloer over een bestaande (onder)vloer worden gelegd.

Een betonlook gietvloer past in ieder interieur doordat je deze vloer helemaal naar wens kunt samenstellen. Een betonlook gietvloer is namelijk verkrijgbaar in iedere RAL- en NCS kleur. Daarnaast is de vloer naadloos waardoor het één geheel vormt in uw woning. Een beton look gietvloer is in iedere ruimte van uw woning toe te passen. Een PU gietvloer kan namelijk ook in de badkamer geplaatst worden.

Onze betonlook vloeren gaan ook uitstekend samen met vloerverwarming. Het is wel belangrijk om voor het aanbrengen van de betonlook vloer het opstookprotocol van de vloerverwarming te volgen.

Werkwijze betonlook gietvloer

Een betonlook gietvloer zoals de PU gietvloer en de cementgebonden gietvloer bestaan uit verschillende lagen. In verband met de droogtijd brengen wij één laag per dag aan. Dit betekent dat wij circa een week bezig zijn met het realiseren van de vloer. Na het aanbrengen van de laklagen moet de betonlook gietvloer nog uitharden voordat deze op volledige sterkte is. Ook dit duurt ongeveer een week. Totaal dient u dus rekening te houden met circa twee weken voordat u weer verder kunt met de werkzaamheden of de woning kunt inrichten.

Kom langs in onze showroom

Bent u na het lezen van dit stuk overtuigd van een betonlook gietvloer? Kom dan langs in onze showroom in Opheusden. Hier kunt u uw betonlook gietvloer in vele kleuren bekijken. Daarnaast voorzien we u graag van vrijblijvend advies. Maak een afspraak en wie weet zien we u binnenkort!

Ons meest recente werk