SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

Beton ciré vloeren: informatie en inspiratie

Bent u toe aan een nieuwe vloer? Omdat u uw eerste huis heeft gekocht, een nieuw huis laat bouwen of gaat verbouwen? En denkt u na over betonvloeren en betonlook vloeren? Op deze pagina vertellen we u meer over beton ciré vloeren. We leggen uit wat beton ciré is, wat de voordelen zijn, hoe de laagopbouw is en geven u een prijsindicatie. Benieuwd? Lees snel verder!

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Van harte welkom!

Ontdek naadloze vloer- en wandafwerkingen in onze showroom en raak geïnspireerd door de vloeren met eigen ogen te zien en zelf te ervaren. Welkom in de wereld van naadloze vloeren.

Wat is beton ciré?

Beton ciré is een product wat de Fransen vroeger gebruikten om beton mooier te maken. Het was toen nog een veel dikker product dan nu. Beton ciré is de laatste jaren naar een steeds hoger niveau getild en is nu een dunne, luxueuze, hoogwaardige vloer- en wandafwerking.

Deze betonstuc bestaat uit cement, harsen, kleurpigmenten en water en brengen we aan met een spaan om zo tekeningen en schakeringen aan te brengen op de oppervlakte.

Een beton ciré vloer is dus geen échte betonvloer maar valt in de categorie betonlook vloeren.

beton cire, blauwe bank, blue sofa, woonkamer beton ciré, woonkamer beton cire

Voor- en nadelen beton ciré vloeren

Zoals ieder ander product heeft ook een beton ciré vloer voor- en nadelen. De voordelen van beton ciré vloeren zijn: vuil- en vloeistofafstotend, onderhoudsvriendelijk, in elke RAL- en NCS- kleur verkrijgbaar, slijtvast, helemaal naadloos en perfect in combinatie met vloerverwarming.

En wat zijn dan de nadelen van een beton ciré vloer? Helaas leggen we deze vloer niet door op de vloer van het douchegedeelte in verband met het vocht en is de kans op krasjes wat groter van bij bijvoorbeeld een échte betonvloer.

Hoe maken we beton ciré vloeren?

Om een beton ciré vloer te maken is er een ondervloer nodig. Bij voorkeur een mooie, vlakke zandcement dekvloer maar ook op een bestaande, goed vastliggende tegelvloer kunnen wij uw beton ciré vloer realiseren. Dit laatste scheelt u een hoop tijd, sloopwerk en stof. Het is daarbij wel belangrijk dat de tegels goed vastliggen.

Beton ciré vloeren bouwen we op in zes lagen:

  1. Epoxyprimer (zorgt voor goede hechting)
  2. Egaline (zorgt voor een vlakke en egale ondergrond)
  3. 1e laag beton ciré
  4. 2e laag beton ciré
  5. 1e laklaag
  6. 2e laklaag

Per dag brengen we één laag om rekening te houden met de droogtijd. Dit betekent dat wij zes keer bij u op locatie zijn. Dit houdt ook in dat wij minimaal één tot anderhalve week bezig zijn om uw droomvloer te realiseren. Na het aanbrengen van de 2e laklaag duurt het nog een week voordat uw beton ciré vloer helemaal is uitgehard en gebruikt kan worden.

Beton Cire vloer, betonlook vloer

Onderhoud beton ciré vloeren

Geen enkele vloer is onderhoudsvrij. Maar beton ciré vloeren komen dichtbij. Dit noemen we onderhoudsvriendelijk. Stofwissen of stofzuigen is daar een erg belangrijk onderdeel van. Door regelmatig, minimaal twee keer per week losliggend vuil van de vloer te verwijderen verlengt u de levensduur van uw beton ciré vloer. Zand op beton ciré vloeren werkt als schuurpapier omdat beton ciré vloeren gelakt worden. Met stofwissen of stofzuigen verwijdert u al zo’n 80% van het vuil.

Om de aanvoer van zand en andere vervuiling tot het minimale te beperken raden we een goede schoon- en droogloopmat aan bij voor- en achterdeur. Binnen én buiten.

Naast stofwissen of stofzuigen moeten beton ciré vloeren ook vochtig gereinigd worden door te dweilen. Om uw beton ciré vloer te reinigen raden wij Lecol Clean OH 49 aan. Om uw beton ciré vloer in goede staat te houden raden wij aan om naast het reinigen ook uw beton ciré vloer te onderhouden. Dit kan met de Lecol Master Polish V6.

Tot slot adviseren wij u om goede beschermvoetjes te gebruiken onder schuivend meubilair zoals stoelen, tafels en banken.

Wat kost beton ciré?

Bent u enthousiast geworden over de eigenschappen en de looks van beton ciré vloeren? Dan wilt u vast weten wat zo’n vloer kost. Hieronder geven wij u drie verschillende prijsindicaties gebaseerd op een verschillend aantal vierkante meters.

80 m² beton ciré vloer:                 € 11.508, – inclusief btw, epoxy en egaline

100 m² beton ciré vloer:               € 12.185, – inclusief btw, epoxy en egaline

150 m² beton ciré vloer:               € 14.977,50 inclusief btw, epoxy en egaline

Wilt u weten wat een beton ciré vloer voor het aantal vierkante meters dat u heeft gaat kosten? Daarvoor hebben wij een handige rekentool ontwikkeld. Vul uw gegevens in, het aantal vierkante meters en het type vloer en klik op verzenden. U ontvangt dan een prijsindicatie in uw mailbox.

Prijsindicatie maken

Kom eens langs in onze showroom

Om een goede keuze te maken is het fijn om een vloer eerst in het écht te zien. Daarom nodigen wij u van harte uit voor een afspraak in onze showroom. Tijdens deze afspraak laat onze adviseur de verschillende mogelijkheden zien en geeft u advies over welke vloer het beste bij u past.

Neem contact met ons op om de afspraak in te plannen. Komt u snel langs?
Contact opnemen

Ons meest recente werk