SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonlook badkamer nadelen

Betonlook badkamer nadelen

Betonlook is prachtig voor in de badkamer. Het is namelijk volledig naadloos en in iedere RAL- en NCS kleur verkrijgbaar. Daarnaast geeft het jouw badkamer een luxe uitstraling. Dit zijn zeker voordelen van betonlook in de badkamer. Maar naast voordelen zijn er ook een aantal nadelen aan betonlook in de badkamer. In dit blog vertellen wij jou daar alles over!

Wat is betonlook?

Zoals de naam al doet vermoeden is betonlook geen echt beton, maar een product wat erop lijkt. Binnen de categorie betonlook hebben we 3 producten. Beton ciré, dit brengen we zowel op de vloer als op de wand aan. Daarnaast hebben we ook een PU gietvloer of een cementgebonden gietvloer. Deze brengen we enkel op de vloer aan.

Let op, een cementgebonden gietvloer en beton ciré brengen we beide niet aan in het douchegedeelte van de badkamer.

Voor op de vloer:

 • Beton ciré
 • PU gietvloer
 • Cementgebonden gietvloer

Voor op de wand:

 • Beton ciré

Voordelen betonlook in de badkamer

Hieronder hebben we de voordelen van betonlook in de badkamer op een rijtje gezet:

 • 100% waterdicht
 • Verkrijgbaar in iedere RAL- en NCS kleur
 • Strakke en naadloze uitstraling
 • Een dikte van slechts enkele millimeters
 • Gemakkelijk schoon te maken

Nadelen betonlook badkamer

Zoals aan elke vloer, zitten er aan betonlook in de badkamer ook nadelen. Echter is het aan jou of je onderstaande punten ook ziet als nadelen.

 • Lange aanbrengtijd/droogtijd
 • Niet alle betonlook producten zijn geschikt voor in het douchegedeelte van de badkamer

Lange aanbrengtijd/droogtijd

Een van de nadelen van betonlook in de badkamer is het aanbrengen ervan. Dit duurt namelijk minstens een week. Dit komt omdat een betonlook wand of vloer uit 5 lagen bestaat. Per dag brengen we één laag aan. Op deze manier hechten de lagen goed aan elkaar en creëren we het mooiste resultaat.

Ook de droogtijd van een betonlook vloer kan een nadeel zijn. Er is minstens een week nodig om de laklagen van de vloer goed te laten drogen. Concreet betekent dit dat de woning 2 weken niet bewoonbaar is.

Niet geschikt in het douchegedeelte van de badkamer

Eerder gaven we aan dat beton ciré en een cementgebonden gietvloer niet toepasbaar zijn in het douchegedeelte van de badkamer. Dit heeft de volgende reden: de producten zelf zijn niet 100% waterdicht maar de laklagen die er overheen komen. Als deze laklaag beschadigt raakt, dan is de vloer niet waterdicht meer. Wat er dan kan ontstaan, zijn lekkages. Om dat te voorkomen plaatsen we deze niet in het douchegedeelte van de badkamer. Dit omdat er in de badkamer een continue waterbelasting is.

Uiteraard is het aan jou of je de genoemde nadelen ook als nadeel ziet. En de nadelen wegen zeker niet op tegen de voordelen van betonlook in de badkamer.

Betonlook in jouw badkamer

Wil jij betonlook in jouw badkamer? Bezoek gerust vrijblijvend onze showroom. Samen met jou bespreken we de mogelijkheden voor in jouw badkamer.

Maak hier een afspraak

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.