SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Betonafwerking

Bent u op zoek naar een gevlinderde woonbeton vloer voor in uw woning? Dan weet u misschien al wel dat er verschillende mogelijkheden zijn in de afwerking. Op deze pagina vindt u alle informatie over verschillende betonafwerkingen zoals het vlinderen, de kleur en het beschermen.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Prijsindicatie ontvangen?

Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en ontvang snel een prijsindicatie in uw mailbox.

Betonafwerking: vlinderen

Na het storten van uw gevlinderde betonvloer starten we met de betonafwerking. Deze betonafwerking noemen we ook wel vlinderen of monolithisch afwerken. Deze betonafwerking doen we met benzine aangedreven of elektrische vlindermachines.

Door het vlinderen wrijven we alle grove delen van de betonmix naar beneden waardoor de kleine deeltjes aan de oppervlakte blijven. Zo vlinderen we de woonbetonvloer net zo lang totdat deze glad en dichter is qua structuur.

betonvloer vlinderen

Betonafwerking: kleur

Tijdens het vlinderen van uw woonbeton vloer strooien we ook het (optioneel) gewenste kleurpigment in. Zo realiseren wij echt de vloer die u voor ogen heeft!

Wij adviseren u om een kleurpigment bij ons in de showroom uit te kiezen. Wij hebben namelijk geen invloed op de kleur die de betonvloer wordt, wanneer wij er geen kleurpigment instrooien.

U kunt er dus ook voor kiezen om geen kleurpigment toe te voegen aan uw betonafwerking. Qua kleur bent u dan dus wel afhankelijk van de kleur zand die, die dag in de betonmix is verwerkt. Hier hebben wij geen invloed op, maar de verschillen kunnen we groot zijn. Voorbeelden hiervan zijn ook te zien in onze showroom!

Betonafwerking: impregneren

Naast de betonafwerking van het vlinderen en het op kleur brengen van de vloer is ook het beschermen en goed onderhouden van de vloer van groot belang. Na het vlinderen van uw gevlinderde woonbeton vloer is uw vloer voor ongeveer 85% vuil- en vloeistofafstotend.

Om uw gevlinderde betonvloer optimaal te beschermen adviseren wij u om uw vloer te impregneren. Door het impregneren verhoogt u de dichtheid van de vloer van 85% naar 95%. Het impregneermiddel dweilen wij in de vloer. Vervolgens zet dit zich uit en kristalliseert het door een reactie met het kalk en het cement dat in het beton zit. De overige 5% blijft op de betonvloer liggen en dient als directe bescherming. Na het impregneren is het onderhouden van deze laag dus wel van belang!

Vloeronderhoud

Na de juiste betonafwerkingen kunt u optimaal en eindeloos genieten van uw gevlinderde woonbeton vloer. Hierbij is het wel nodig om de gevlinderde woonbeton vloer goed en regelmatig te onderhouden. Op de pagina: Onderhoud gevlinderde woonbeton vloer, leest u hier alles over!

Wilt u onderhoudsmiddelen bestellen voor het onderhouden van uw betonvloer na de afwerking? Bestel uw producten gemakkelijk via onze webshop!
WWW.VLOERENONDERHOUD.NL

Gevlinderde woon betonvloer in een vrijstaande woning in Hoogblokland

Meer weten over de juiste betonafwerking van uw vloer?

We nodigen u van harte uit voor een adviesgesprek in onze showroom met één van onze adviseurs. Samen bespreken we uw wensen en situatie zodat we dé perfecte vloer kiezen die het beste bij u en uw woonsituatie past! Maakt u van tevoren even een afspraak?

Of, wilt u van tevoren al een prijsindicatie ontvangen? Vul dan onderstaande rekentool in en ontvang vooraf al wat aanvullende informatie en een ruime prijsindicatie!
Afspraak maken
Rekentool

Ons meest recente werk