SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

vloer betonlook

Beton: van zand en grind tot gevlinderde betonvloer

Beton is een materiaal dat voor heel veel doeleinden gebruikt wordt. Maar waar bestaat het uit en hoe wordt beton verwerkt tot een betonvloer? Beton bestaat uit cement, zand en grind. De drie bestanddelen worden gemixt met water, waardoor een glad mengsel ontstaat dat vervolgens kan worden aangebracht op je vloer.

woonbeton, woon beton, gevlinderd woonbeton, gevlinderde woonbeton vloer

Van vloeibaar naar vlak beton

Verspreid door Nederland zijn er zo’n 170 betoncentrales. In zo’n centrale worden het cement, zand en grind gemengd samen met andere ingrediënten die geheim recept zijn, tot een kant-en-klaar mortel. Wij hebben door het hele land afspraken met deze betoncentrales, zodat we bij onze projecten altijd beton hebben van een betoncentrale in de buurt.

Bij het leggen van de betonvloer is het beton nog vloeibaar. Hierdoor is het goed te verdelen over de oppervlakte. Na een paar uur is het beton al deels verhard en klaar om glad afgewerkt te worden door middel van vlinderen.

betonvloer, Vloer betonlook

Wapening maakt een betonvloer sterk

Wanneer je kiest voor een echte betonvloer, wordt er trouwens altijd eerst wapening aangebracht. Wapening bestaat uit een stalen constructie die het beton verstevigt. Technisch verhaal: beton kan heel goed tegen drukkrachten die het materiaal in elkaar drukken, maar veel minder goed tegen trekkrachten die het materiaal uitrekken. Het staal in het beton zorgt ervoor dat die laatste eigenschap toch wordt toegevoegd. Zou je geen wapening aanbrengen, dan zou de vloer over de hele oppervlakte gaan scheuren. Het houdt je vloer dus bij elkaar. Dit betekent niet dat je betonvloer nooit gaat scheuren, want de kans op scheurvorming blijft altijd aanwezig. Maar de wapening vermindert wel de kans.

Wanneer het beton gedroogd is, is het een keihard en heel vast materiaal. En dat heeft grote voordelen: de vloer gaat een leven lang mee en is een perfecte warmtegeleider voor je vloerverwarming: super duurzaam dus. En door zowel het harde, basic materiaal en de gladde afwerking kun je qua woonstijlen echt alle kanten op met een betonvloer.

Houd jij net zo van betonvloeren als wij en wil je graag een offerte opvragen of een vrijblijvende vraag stellen? Laat gerust even van je horen via mail of telefoon!

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.