SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Afgelopen half jaar hebben wij weer prachtige vloeren mogen maken door het hele land. Na alle drukte gaan wij even heerlijk genieten van alle rust. Goed om te weten: wij zijn gesloten van vrijdag 30 juli tot maandag 16 augustus. Een bezoek op afspraak in onze showroom is weer mogelijk vanaf donderdag 19 augustus. Fijne zomer! ×

Gevlinderde betonvloer buiten in Eindhoven

Beton terras storten en vlinderen

Het voorjaar komt er weer aan. Dat betekent lekker naar buiten! Heerlijk in de ochtendzon genieten van een ontbijtje of juist in de avondzon met een goed glas wijn ontspannen na een lange werkdag. Het laatste wat je dan wilt is je irriteren aan onkruid tussen tegels of verzakkingen in het terras. Kies je voor een beton terras? Dan is dat voorgoed verleden tijd! Een gevlinderd beton terras is een stijlvolle, praktische en onderhoudsvriendelijke aanwinst voor in jouw tuin.

beton terras storten en vlinderen, terras van beton

Beton terras: werkwijze en dikte

Goede voorbereiding is het halve werk. Zeker bij het maken van een beton terras. Zo moet er een stabiel zand- of puinbed liggen, onder afschot. Op deze manier kunnen we het terras ook onder afschot maken zonder in te leveren op de dikte. Grondwerk en eventueel elektra- of loodgieterswerk voeren wij niet uit. Deze werkzaamheden kun je zelf uitvoeren of uitbesteden aan derden. Zijn deze werkzaamheden klaar? Dan stellen we bekisting aan alle zijden zodat de beton niet wegloopt tijdens het storten. Tegen muren van bijvoorbeeld het huis of een schuur plaatsen we randisolatie. Zo kan het beton terras uitzetten en krimpen tijdens temperatuurwisselingen. Wil jij liever de bekisting zelf zetten? Dat kan ook. Dan sturen we je een handleiding per e-mail zodat je stapsgewijs de bekisting kunt stellen.

Op het stabiele zand- of puinbed leggen we folie met daarop stenen en wapeningsnetten. De wapeningsnetten die wij gebruiken hebben een diameter van 8 millimeter. De minimale dikte voor een beton terras is 15 centimeter. Wil je ook een betonnen oprit? De minimale dikte voor een betonnen oprit is 20 centimeter.

Beton terras: afschot

Een beton terras realiseren we altijd onder afschot om de kans op plasvorming te verminderen of zelfs weg te nemen. Hier zijn verschillende mogelijkheden in. Qua afschot moet je rekening houden met 1,5 centimeter per strekkende meter voor optimaal resultaat.

beton terras, Gevlinderd betonnen terras in Eindhoven

Beton terras: mogelijkheden

Tijd van het jaar

Helaas kunnen we niet het hele jaar door beton terrassen maken. Maar wanneer maken we dan wel terrassen? In de maanden zonder ‘r’. Dat is simpelweg van mei tot en met augustus. Maar in het meest gunstigste geval, bij mooi weer, dan maken we ook terrassen in april en september. Maar dat is natuurlijk altijd in overleg.

Kleur

Om jouw terras perfect aan te sluiten op de rest van de tuin kun je kiezen voor een beton terras op kleur. Veelgebruikte kleuren voor buiten zijn basisgrijs, middengrijs, donkergrijs of een combinatie van midden- en donkergrijs. Wit of lichtgrijs weerkaatst teveel zonlicht en zwart en antraciet worden erg warm door de zon. Benieuwd naar de kleurmogelijkheden? Maak een afspraak in onze showroom om de kleuren te zien en te vergelijken.

Tegelmotief

Vind jij een beton terras te strak en egaal? Overweeg dan eens een tegelmotief. Daardoor ontstaat er een tegellook maar met de voordelen van beton. Geen verzakkingen en geen onkruid dus. Een tegelmotief kan in lange lijnen of in een halfsteensverband. 

Beton terras: voordelen

  • Naadloze afwerking;
  • Eenvoudig in onderhoud;
  • Perfect op maat;
  • Verzakkingen zijn verleden tijd;
  • Onkruid tussen de tegels is verleden tijd.

Showroom

Benieuwd naar de mogelijkheden en de bijbehorende prijzen? Je bent van harte welkom voor een afspraak in onze showroom om onder het genot van een bakje koffie uw wensen en situatie te bespreken. Op basis daarvan stellen wij graag een passende offerte voor u op.