SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Gevlinderde betonvloer buiten in Eindhoven Willem Design Vloeren

Beton terras storten en vlinderen

Wat is er nu lekkerder dan genieten in de ochtendzon van een ontbijtje of juist in de avondzon met een goed glas wijn ontspannen na een lange werkdag. Het laatste wat je dan wilt is je ergeren aan onkruid tussen tegels of verzakkingen in het terras. Kies je voor een beton terras? Dan is dat voorgoed verleden tijd! Een gevlinderd beton terras is een stijlvolle, praktische en onderhoudsvriendelijke aanwinst voor in jouw tuin.

beton terras storten en vlinderen, terras van beton, beton terras storten, beton terras vlinderen

Beton terras: werkwijze en dikte

Goede voorbereiding is het halve werk. Zeker bij het maken van een betonnen terras. Zo moet er een stabiel zand- of puinbed liggen, onder afschot. Op deze manier kunnen we het terras ook onder afschot maken zonder in te leveren op de dikte. Grondwerk en eventueel elektra- of loodgieterswerk voeren wij niet uit. Dit kun je zelf uitvoeren of uitbesteden aan derden. Is dit afgerond? Dan stellen we bekisting aan de randen zodat het beton niet wegloopt tijdens het storten. Tegen muren van bijvoorbeeld het huis of een schuur plaatsen we randisolatie. Zo kan het beton terras uitzetten en krimpen tijdens temperatuurwisselingen. Zet jij liever zelf de bekisting? Dat kan ook. Dan sturen we je een handleiding op zodat je stapsgewijs de bekisting kunt maken.

Op het stabiele zand- of puinbed leggen we folie met daarop stenen en wapeningsnetten. Deze wapeningsnetten hebben een diameter van 8 millimeter. De minimale dikte voor een beton terras is 15 centimeter. Wil je ook een betonnen oprit? Hiervoor gebruiken we een minimale dikte 20 centimeter.

Beton terras: afschot

Een beton terras maken we altijd onder afschot om de kans op plasvorming te verkleinen. Hierin zijn verschillende mogelijkheden. Voor het afschot moet je rekening houden met 1,5 centimeter per strekkende meter voor optimaal resultaat.

beton terras, Gevlinderd betonnen terras in Eindhoven, terras storten, terras vlinderen

Beton terras: mogelijkheden

Tijd van het jaar

Terrassen van beton kunnen we helaas niet het hele jaar door maken. Maar wanneer maken we dan wel terrassen? In de maanden zonder ‘r’. Dat is simpelweg van mei tot en met augustus. Maar in het meest gunstigste geval, bij mooi weer, dan maken we ook terrassen in april en september. Maar dat is natuurlijk altijd in overleg.

Kleur

Om jouw terras perfect aan te sluiten op de rest van de tuin kun je kiezen voor een beton terras op kleur. Veelgebruikte kleuren voor buiten zijn basisgrijs, middengrijs, donkergrijs of een combinatie van midden- en donkergrijs. Wit of lichtgrijs weerkaatst teveel zonlicht en zwart en antraciet worden erg warm door de zon. Benieuwd naar de kleurmogelijkheden? Maak een afspraak in onze showroom om de kleuren te zien en te vergelijken.

Tegelmotief

Vind jij een beton terras te strak en egaal? Overweeg dan eens een tegelmotief. Daardoor ontstaat er een tegellook maar met de voordelen van beton. Geen verzakkingen en geen onkruid dus. Een tegelmotief kan in lange lijnen of in een halfsteensverband. 

beton terras storten en vlinderen, beton terras, beton storten, beton vlinderen

Beton terras: voordelen

  • Naadloze afwerking;
  • Eenvoudig in onderhoud;
  • Perfect op maat;
  • Verzakkingen zijn verleden tijd;
  • Onkruid tussen de tegels is verleden tijd.

Beton terras: prijs

Om zeker te weten of een beton terras de perfecte bestrating voor jou is, wil je vast ook weten welk prijskaartje hieraan hangt. Daarvoor hebben wij een handige rekentool ontwikkeld. Deze rekentool geeft je binnen no-time een prijsindicatie in je mailbox. Wil jij hier gebruik van maken? Ga naar de rekentool, vul je gegevens in, het gewenste aantal vierkante meters en verzend je aanvraag. Nu krijg je een mail met daarin de prijsindicatie. Houd er wel rekening mee dat het om een prijsindicatie gaat. Voor een exacte prijs nodigen we je van harte uit voor een afspraak in onze showroom.

Showroom

Benieuwd naar de mogelijkheden en de bijbehorende prijzen? Je bent van harte welkom voor een afspraak in onze showroom om onder het genot van een bakje koffie uw wensen en situatie te bespreken. Op basis daarvan stellen wij graag een passende offerte voor u op.
Maak een afspraak