SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Beton terras schoonmaken: 6 tips

Droom jij van een gevlinderd betonnen terras in jouw tuin, of heb je er al één? Dan wil je hier natuurlijk zoveel en zo lang mogelijk van genieten. Het is belangrijk dat je jouw betonnen terras goed reinigt en onderhoudt. Maar hoe maak je een beton terras schoon? Welke producten gebruik je hiervoor en welke producten juist niet? Geniet van een stralend schoon terras met deze onderhoudstips!

Tip 1: Goede voorbereiding is het halve werk

Zorg ervoor dat je terras helemaal leeg is. Verwijder alle tuinmeubels, plantenbakken en andere tuinaccessoires. Veeg vervolgens het terras met een zachte bezem. Met een bezem verwijder je niet al het vuil van het terras, maar zo start je met een goede basis.

Tip 2: Olie- en vetvlekken verwijderen

Tuinfeestje(s) gehad? Of heb je lekker vaak de barbecue aangestoken? Dan kan het zijn dat er wat olie- en vetvlekken zijn ontstaan. Deze vlekken zijn eenvoudig te verwijderen of te verminderen met Oil-Ex. Oil-Ex is een pasta speciaal voor het verwijderen van olie- en vetvlekken uit beton.

We raden het aan om de Oil-Ex te gebruiken, de avond voor je je beton terras gaat schoonmaken. Oil-Ex heeft een intrektijd van ca. 12 uur. Ook mag je Oil-Ex niet verwerken boven de 20 °C.

Tip 3: Groene aanslag verwijderen

De kans op groene aanslag is bij een gevlinderd betonnen terras kleiner dan bij een terras van tegels of stenen. Dit komt doordat een beton terras naadloos is en onder afschot wordt gelegd. Dit zorgt ervoor dat er zo min mogelijk plasvorming op het terras ontstaat. Toch is groene aanslag op je beton terras niet volledig te voorkomen.

Lithofin Terrassenreiniger is een reiniger om groene aanslag van je beton terras te verwijderen. Lithofin Terrassenreiniger is een neutraal schoonmaakmiddel en bevat geen chloor of zuur. Verdun de Lithofin Terrassenreiniger met water en breng dit aan met een gieter of met een nevelspuit. Vervolgens schrob je het terras met een borstel. Is je terras ernstig vervuild? Dan kun je dit proces herhalen.

Zorg er altijd voor dat je na een intensieve reiniging je beton terras weer op een goed beschermingsniveau brengt met beton impregneermiddel.

Tip 4: Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen

Gebruik bij het reinigen van je terras geen agressieve schoonmaakmiddelen zoals chloor of azijn. Deze producten zijn niet alleen slecht voor in je tuin, maar tasten ook je betonnen terras aan.

Wil je toch een schoonmaakmiddel gebruiken om je terras te reinigen? Gebruik dan onze betonvloer reiniger of de Lithofin buitenhuisreiniger.

Zorg er altijd voor dat je na een intensieve reiniging je beton terras weer op een goed beschermingsniveau brengt met beton impregneermiddel.

Tip 5: Gebruik geen hogedrukspuit of stoomreiniger

Een hogedrukspuit of stoomreiniger kunnen de toplaag van je betonnen terras beschadigen. Dit zorgt ervoor dat je betonnen terras poreus wordt. Gebruik voor het reinigen van je terras een tuinslang of een dweilsysteem met twee emmers. Hierbij kun je één emmer gebruiken voor het schone water en één voor het vuile dweilwater.

terras beton gevlinderd

Tip 6: Plaats lekbakken & schotels

Buitenbloempotten hebben vaak gaatjes aan de onderkant van de pot. Om leksporen van water en grond op je terras te voorkomen raden we het aan om lekbakken of schotels onder je bloempotten te plaatsen.

Vloerenonderhoud.nl

Wil jij je gevlinderd betonnen terras een goede schoonmaakbeurt geven? Bestel jouw producten snel en eenvoudig via Vloerenonderhoud.nl.
Vloerenonderhoud.nl