SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Beton terras schoonmaken: 6 tips

Als je een betonnen terras aan hebt laten leggen, wil je er natuurlijk zoveel- en lang mogelijk van genieten. Voor een stralend beton terras is goed en regelmatig schoonmaken belangrijk. Maar hoe maak je een beton terras schoon? Welke producten gebruik je hiervoor en welke producten juist niet? Wil jij genieten van een stralend schoon terras? Met deze schoonmaaktips komt dat helemaal goed!

Tip 1 : Goede voorbereiding is het halve werk

Zorg ervoor dat het terras helemaal leeg is. Verwijder alle tuinmeubels, plantenbakken en andere tuinaccessoires. Ga vervolgens aan de slag met een zachte bezem om het terras bezemschoon te maken. Natuurlijk verwijder je met een bezem niet al het vuil van je terras, maar zo start je wel met een goede basis.

Tip 2: Olie- en vetvlekken verwijderen

Tuinfeestje(s) gehad? Of lekker vaak de barbecue aangestoken? Dan kan het zomaar zijn dat er een olievlek of vetvlekken zijn ontstaan. Gelukkig kun je deze vlekken verwijderen of verminderen met Oil Ex. Oil Ex is een pasta speciaal voor olie- en vetvlekken in beton.

We raden aan om Oil Ex te gebruiken op de dag vóór je, je beton terras gaat schoonmaken omdat Oil Ex een intrektijd heeft van 12 uur. Oil Ex mag je niet verwerken boven de 20 °C. Dat betekent dat je, zeker in de zomer, de vlekken het beste in de avond kunt behandelen.

beton terras schoonmaken met een stralend resultaat

Tip 3: Groene aanslag verwijderen

De kans op groene aanslag is bij een betonnen terras kleiner dan bij een terras van tegels of stenen. Dat komt omdat een beton terras naadloos is en onder afschot wordt gelegd wat ervoor zorgt dat er zo min mogelijk water op het terras achterblijft. Toch is groene aanslag op je beton terras niet onoverkomelijk.

Lithofin ALLEX is een speciale reiniger om groene aanslag van je beton terras te verwijderen. Lithofin ALLEX is neutraal en bevat geen chloor of zuur. Je kunt ALLEX aanbrengen met een gieter, of nog beter, met een tuinspuit. Vervolgens schrob je het terras met bijvoorbeeld een woodboy. En tot slot spoel je het terras na met schoon water. Is je terras ernstig vervuild? Dan kun je nogmaals ALLEX aanbrengen.

Zorg er altijd voor dat je na een intensieve reiniging je beton terras weer op een goed beschermingsniveau brengt met beton impregneermiddel.

Tip 4: Agressieve schoonmaakmiddelen vermijden

Gebruik bij het schoonmaken van je terras geen agressieve schoonmaakmiddelen zoals chloor of azijn. Naast dat de producten slecht zijn voor in je tuin, tasten ze ook je betonnen terras aan.

Wil je toch een schoonmaakmiddel gebruiken om je terras te reinigen? Gebruik dan deze mens- en milieuvriendelijke betonreiniger of Lithofin buitenhuisreiniger.

Zorg er altijd voor dat je na een intensieve reiniging je beton terras weer op een goed beschermingsniveau brengt met beton impregneermiddel.

Gevlinderd betonnen terras in Nuenen

Tip 5: Geen hogedrukspuit of stoomreiniger

Een hogedrukspuit of stoomreiniger kan de toplaag van je betonnen terras beschadigen. Dat zorgt ervoor dat je terras poreus wordt. Daarom raden we het gebruik van een hogedrukspuit of stoomreiniger af. Gebruik in plaats daarvan de tuinslang en een dweilsysteem met twee emmers. Een voor het schone- en één voor het vuile dweilwater.

Tip 6: Lekbakken & schotels

Buitenbloempotten hebben altijd gaatjes aan de onderkant van de pot. Om leksporen van water en grond op je terras te voorkomen raden we aan om lekbakken of schotels onder je bloempot te plaatsen.

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.