SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Beton reinigen

Wanneer u gekozen heeft voor een prachtige, gevlinderde betonvloer wilt u hier natuurlijk ook lang van genieten! Hierbij is het reinigen en goed onderhouden van het beton wel noodzakelijk. Gelukkig is beton reinigen eenvoudig en kost het weinig tijd. Wij helpen u graag met het eenvoudig reinigen van beton. Op deze pagina leest u al onze tips en tricks!

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Offerte aanvragen?

We maken graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vul uw gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op. We helpen u graag!

Beton reinigen: dagelijks

U wilt natuurlijk voorkomen dat er vlekken en krassen ontstaan in uw nieuwe betonvloer. Door de vloer regelmatig te stofzuigen en/of te stofwissen verwijdert u het losliggende vuil op de vloer. Wanneer dit grootste gedeelte vuil al verwijderd is, is ook de kans op krassen, vlekken en beschadigen een stuk kleiner! Ook adviseren wij het om de vloer regelmatig te controleren op vlekken en deze meteen te verwijderen met een vochtige doek!

Let er wel op dat u bij het stofwissen geen olie geïmpregneerde stofwisdoeken gebruikt. Deze oliën kunnen namelijk het beton aantasten. Let er bij het stofzuigen op dat u een (borstel) zuigmond voor parket gebruikt en dat u de stofzak regelmatig vervangt!

Gevlinderde betonvloer in Lichtenvoorde onder de eettafel

Beton reinigen: wekelijks

Het is belangrijk om uw betonvloer wekelijks te dweilen. We raden het aan om dit de ene week met enkel warm water gemengd met schoonmaakmiddel te doen. En de andere week met warm water gemengd met schoonmaakmiddel, gevolgd door warm water met impregneermiddel. Dit dient vervolgens als een goed onderhoudsmiddel.

Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen. Deze kunnen de betonvloer aantasten en poreus maken!

eetkamer in Nuenen, gevlinderde betonvloer

Beton reinigen: vlekken

Wanneer er vlekken ontstaan zijn in uw betonvloer raden wij het aan om deze te reinigen met onze betonvloer reiniger sprayflacon. Spray dit middel op de vlek, laat het even inwerken en neem het goed af met een vochtige doek.

Wanneer er vetvlekken ontstaan zijn, kunt u dit het beste reinigen met Oil-Ex. Dit is een pasta die u op de vlek smeert en vervolgens afdekt met aluminiumfolie. Na 12 uur kunt u dit verwijderen en is de pasta een poeder geworden. Het meeste vet is nu echt uit de betonvloer getrokken en het overige vet is vervaagd!

Beton beschermen: Scratch no More

Om uw betonvloer goed te beschermen tegen krassen en beschadigingen, adviseren wij om goede viltjes te plaatsen onder uw meubilair. Denk hierbij aan de stoelen, tafels, kasten en andere schuivende delen. Wij raden de beschermvoetjes van Scratch no More aan.

Woonkamer in Roermond met een gevlinderde betonvloer

Beton reinigen met de producten van Vloerenonderhoud

Al de producten die wij hierboven hebben genoemd, zijn te bestellen op onze webshop: www.vloerenonderhoud.nl. Hier verkopen wij schoonmaak-, reinigings- en onderhoudsmiddelen voor uw beton- en betonlook vloeren.

Deze producten zijn allemaal getest en zeer geschikt voor uw nieuwe vloer!
WWW.VLOERENONDERHOUD.NL

Meer informatie ontvangen?

Door bovenstaande tips toe te passen, is het reinigen van beton eenvoudig! Zo geniet u nog veel langer van een prachtige betonnen vloer. Wilt u meer informatie en tips ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op!

Wij voorzien u graag van advies!

Contact opnemen

Ons meest recente werk