SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met onze BHV training zijn wij op vrijdag 25 november de hele dag gesloten! ×

Beton reinigen

Wilt u lang genieten van een prachtige gevlinderde betonvloer? Dit begrijpen we en daarom is het reinigen van beton noodzakelijk. Gelukkig is beton reinigen eenvoudig en kost dit weinig tijd. Op deze pagina leest u meer over beton reinigen. Liever persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Prijsindicatie ontvangen?

Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en ontvang snel een prijsindicatie in uw mailbox.

beton reinigen, woonbeton, wooninspiratie, gevlinderde betonvloer in huis

Beton reinigen: dagelijks

Natuurlijk wilt u voorkomen dat er vlekken en krassen ontstaan in de betonvloer. Door de vloer regelmatig te stofzuigen en/of stofwissen verwijdert u het losliggende vuil op de vloer. Door dit te verwijderen vormt dit geen risico’s voor de vloer. Ook adviseren we om de vloer bijvoorbeeld na het koken te controleren op vlekken en deze te verwijderen met een vochtige doek.

Let wel op. Gebruik bij het stofwissen geen olie geïmpregneerde stofwisdoeken. De oliën kunnen namelijk het beton aantasten. Verder is het ook belangrijk om de zuigmond voor een parketvloer te gebruiken en de stofzak regelmatig te vervangen.

Beton reinigen: wekelijks

Voor het wekelijks reinigen van beton is het van belang om deze te dweilen. Dit doet u de ene week met enkel warm water.

De andere week dweilt u de vloer met impregneermiddel. U voegt een scheutje hiervan toe aan uw dweilwater en zo ontstaat er een onderhoudsmiddel. Voordat u de vloer dweilt met het impregneermiddel, raden wij u aan de vloer te reinigen met Concrete Cleaner. Dit voorkomt dat het vuil opsluit onder de impregneerlaag.

Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen. Deze kunnen de betonvloer aantasten en poreus maken.

Beton reinigen: vlekken

Zijn er vlekken ontstaan in de betonvloer? Het liefst wilt u deze natuurlijk verwijderen! We raden dit aan om te doen met wam water en Concrete Cleaner.

Als er vetvlekken zijn ontstaan, dan kunt u dit het beste reinigen Oil-Ex. Dit is een pasta die u op de vetvlek smeert en afdekt met aluminiumfolie. Na 12 uur kunt u het aluminiumfolie verwijderen en is de pasta opgedroogd tot een poeder. Dit kunt u verwijderen met bijvoorbeeld de stofzuiger.

Klik hier om de Oil-Ex te bestellen.

Beton beschermen: Scratch no More

Om uw betonvloer goed te beschermen, adviseren we om goede viltjes te plaatsen onder stoelen, tafels, kasten en andere schuivende delen. We raden de viltjes aan van Scratch no More. Dit zijn beschermvoetjes gemaakt van een hoogwaardige kwaliteit tapijt. Klik hier voor meer informatie over de viltjes.

Beton reinigen met de producten van Vloerenonderhoud

De webshop Vloerenonderhoud.nl is het adres voor al uw schoonmaak- en reinigingsmiddel voor betonvloeren. Uiteraard zijn al deze producten getest en zeer geschikt voor beton- en betonlook vloeren. De producten die we aanbieden zijn geschikt voor beton reinigen, onderhouden en beschermen.

Het doel van Vloerenonderhoud.nl is om reinigingsmiddelen zo groen mogelijk aan te bieden. In veel schoonmaakmiddelen zitten stoffen die uw gezondheid en huid kunnen aantasten. Door gebruik te maken van de middelen van Vloerenonderhoud beschermt u uw eigen gezondheid en draagt u uw steentje bij aan een groener milieu.

gevlinderde betonvloer, woonbeton, betonvloer, betonnen vloer

Meer informatie ontvangen?

Door bovenstaande tips op te volgen is het reinigen van beton eenvoudig en geniet u langer van een prachtige betonnen vloer. Wilt u meer informatie en tips ontvangen? Neem dan contact met ons op.

We voorzien u graag van advies.

Klik hier om contact op te nemen

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.