SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

gepolierde beton onderhoud

Beton combineren met andere vloeren doe je zo!

Stel: jij wilt een betonvloer maar je partner kiest liever voor een houten vloer of tegels. Jullie komen er samen niet uit. Of je wilt je die oude karakteristieke vloer in de hal heel graag houden maar de rest van het huis verdient wél een nieuwe vloer. Waarom zou je kiezen als je ook kunt mixen? Combineren kun je leren! In dit blogartikel geven we je daarom graag inspiratie hoe je een betonvloer combineert met andere vloersoorten.

Vloeren combineren: beton & hout

We trappen ‘m meteen af met de meest gemaakte combinatie: een betonvloer met een houten vloer. Met deze combinatie haal je twee vloersoorten in huis met een natuurlijk karakter. Twee tijdloze en sfeervolle vloersoorten die je in elke woonstijl kunt toepassen.

beton combineren met hout, gekleurde keuken met houten visgraat vloer en gevlinderde betonvloer van Willem Designvloeren

Betonvloeren met waaltjes

Waaltjes, ook wel waalformaten genoemd, zijn smalle stenen met een standaardmaat van 20 x 5 centimeter. De originele waaltjes zijn tussen de 5 en 8 centimeter dik. Om deze look binnen te creëren kun je ook kiezen voor steenstrips. Dat is ideaal als er al een zandcement dekvloer ligt of je met andere hoogtebepalende punten rekening met houden. Een gevlinderde woonbeton vloer is minimaal 7 centimeter dik en perfect met waaltjes te combineren.

Deze combinatie zie je vooral terugkomen in een landelijk, modern landelijk of industrieel interieur.

Beton en tegels combineren

Beton is stoer, robuust én naadloos. Door beton te combineren met een tegel maak je het geheel wat speelser. Zeker als je dat doet zoals onze opdrachtgevers in Winterswijk met een hexagon tegel. Maar dan wel in dezelfde rustige kleuren die je verder door het hele huis ziet waardoor het niet te druk wordt.

Ook in het Gelderse Ressen kozen onze opdrachtgevers voor de combinatie van beton en tegels. Maar dan om het authentieke karakter van de woonboerderij zoveel mogelijk te behouden.

Links: Patroonfabriek
Rechts: Bettingressing

Contrast: een betonvloer en tapijt

Dit is misschien wel de minst voor de hand liggende combinatie. Beton en tapijt. Wij dachten er eerlijk gezegd zelf ook niet zo snel aan. Maar onze opdrachtgevers daarentegen wel. En waarom ook niet? Tapijt in de woonkamer om een extra huiselijke sfeer te creëren. Of in de slaapkamer zodat je niet meteen op een harde vloer stapt als je uit bed komt.

Beton & origineel granito

Italianen noemen het terrazzo, wij granito. Maar we bedoelen hetzelfde. Zo’n oude, originele vloer met een donkere rand en licht in het midden voorzien van kleine steentjes, kiezeltjes. Typisch jaren ’20 en jaren ’30. Wat tof als je nog zo’n vloer in huis hebt. En we begrijpen het helemaal dat je zo’n vloer wilt behouden. Beton en granito is familie van elkaar en kun je perfect met elkaar combineren.

Geïnspireerd? Kom jouw betonvloer uitkiezen in onze showroom!

We hopen dat we je hebben kunnen inspireren en misschien ben je zelfs wel op nieuwe ideeën gekomen. We nodigen je daarom graag uit voor een afspraak in onze showroom om betonvloeren te bekijken en jouw droomvloer uit te kiezen. Jouw vloer die perfect past bij de combinatie die jij wilt maken. Zien we je snel?
Afspraak maken