SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

Beton ciré aanbrengen badkamer: de stappen in beeld

De badkamer is misschien wel de ruimte waar het vaakst gekozen wordt voor beton ciré. Beton ciré heeft een heel natuurlijke uitstraling en past dus perfect bij een badkamer waar je heerlijk wilt kunnen ontspannen. We vertellen u graag hoe we beton ciré aanbrengen in de badkamer en laten u met wat beelden zien hoe dat in z’n werk gaat. Uiteraard ziet u ook foto’s van het eindresultaat, waarbij de rustieke uitstraling van beton ciré zichtbaar wordt.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Offerte aanvragen?

We maken graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vul uw gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op. We helpen u graag!

Beton ciré aanbrengen is een vak apart. Wij zijn dan ook heel trots op onze vakmensen die elke keer weer de mooiste beton ciré vloeren en wanden maken. Waarom het zo’n bijzonder vak is? Beton ciré vloeren en wanden maken we door betonstuc aan te brengen met een spaan. Het is dus allemaal handwerk. Daarbij bestaat dus ook de mogelijkheid om in een wat drukker of juist een rustiger patroon te smeren. U hebt dus bij het uitkiezen veel invloed op de uitstraling van een vloer of wand.

De voorbereiding

Om een wat beter beeld te krijgen van hoe beton ciré aanbrengen in de badkamer gaat, vertellen we het u stap voor stap. Het begint natuurlijk allemaal met een goede voorbereiding. Voordat we een beton ciré vloer of wand maken, komen we namelijk bij u langs om de ruimte te bekijken en het exacte aantal vierkante meters vast te stellen. In een badkamer gaat dat meestal om beton ciré wanden, omdat we beton ciré vloeren niet in het douchegedeelte van badkamers maken. Ook is het belangrijk dat de wanden voor het aanbrengen met beton ciré zijn voorzien van cementgebonden stucwerk.

Waarom niet? De laklagen maken de vloer waterdicht, maar mocht er een beschadiging in ontstaan is dat niet meer het geval. Daarnaast is het nodig de laklagen om de zoveel jaar bij te werken. Ook wanneer dit te laat gebeurt, is de kans op lekkage aanwezig. Kortom, beton ciré raden wij af voor het douchegedeelte in de uw badkamer.

Beton ciré aanbrengen badkamer – wanden

DAG 1 – Een beton ciré wand maken begint met het aanbrengen van primer, de roze laag op de foto. De primer dient als een hechtlaag voor de beton ciré. Op de eerste dag plakken we de ruimte af en brengen we de primer aan en smeren we de 1e laag beton ciré.

DAG 2 – We schuren de onderste laag beton ciré licht op en brengen vervolgens de tweede en laatste laag beton ciré aan. Met een spaan smeren we het beton ciré mengsel op de wand. Daarbij kunt u ons laten weten wat u van de structuur vindt. Mag het wel wat gladder? Of wilt u juist wat meer structuur? Dan realiseren we dat zoveel mogelijk in de tweede laag.

DAG 3 – Bij beton ciré aanbrengen in de badkamer voegen we een extra laag toe. Dit is een waterafstotende epoxycoating die, na goedkeuring op de uitstraling, direct over de beton ciré lagen komt.

DAG 4 & 5 – We lakken de beton ciré wand in de badkamer in twee lagen af.

Na ongeveer een week droogtijd is de wand helemaal klaar.

Beton ciré aanbrengen badkamer – vloeren

Bij een beton ciré vloer aanbrengen gaat het net wat anders. We vertelden net al dat we een beton ciré vloer niet maken in het douchegedeelte van de badkamer. Vloeren die hiervoor wel geschikt zijn, zijn de gevlinderde betonvloer of een PU gietvloer.

DAG 1 – Wilt u toch een beton ciré vloer in de badkamer en kan dat in uw situatie dan beginnen we met een epoxyprimer op de ondervloer.

DAG 2 – Als de epoxyprimer droog is, kunnen we de egaline aanbrengen. De egalinelaag is zo’n 4 millimeter dik en zorgt voor een vlakke(re) ondergrond.

DAG 3 – We starten met de eerste beton ciré laag. Ook bij vloeren brengen we dit aan met een spaan.

DAG 4 – Het is tijd voor de tweede en laatste laag beton ciré.

DAG 5 – Bij een beton ciré vloer in de badkamer kunt u ervoor kiezen om ook een waterafstotende epoxycoating aan te brengen, maar dat is niet noodzakelijk.

DAG 6 & 7 – In twee dagen laken we de vloer twee keer af. Het maken van een beton ciré vloer duurt dus twee dagen extra door de epoxyprimer en de egaline.

Ook bij de beton ciré vloer geldt: Na ongeveer een week is de vloer voldoende gedroogd en klaar voor gebruik. En zeg nou zelf: is het geen plaatje?

We hopen dat u een goed beeld heeft van hoe we beton ciré aanbrengen in de badkamer. Natuurlijk is er nog veel meer te vertellen over deze prachtige beton ciré vloeren en wanden. Heeft u vragen, bel of mail ons dan gerust. Uiteraard bent u ook van harte welkom onze beton ciré toepassingen te komen bekijken in de showroom. Bezoek aan de showroom is altijd op afspraak, zodat we ervoor kunnen zorgen dat de juiste specialist voor u klaarstaat.
Een vraag stellen of afspraak maken

Ons meest recente werk