SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met de bouwvak zijn wij week 31 & 32 gesloten. Vanaf maandag 12 augustus zijn we weer bereikbaar en staan we weer voor u klaar. Fijne vakantie! ×

pu gietvloer eettafel, eetkamer pu gietvloer pu vloer

8 vragen over een witte gietvloer

Onze gietvloeren zijn in veel kleuren te kiezen. Hierdoor zijn er ook verschillende witte kleuren mogelijk! Het grote voordeel van een witte gietvloer is dat deze andere elementen in de ruimte sterk naar voren laat komen en de ruimte visueel groter maakt. Doordat de witte gietvloer met iedere kleur te combineren is past deze vloer in iedere interieurstijl en in ieder interieurdesign.

Is een witte gietvloer gevoelig voor vlekken?

Een witte gietvloer is niet specifiek gevoeliger voor vlekken dan bijvoorbeeld een antracieten gietvloer. Het enige verschil is dat vuil sneller opvalt op een wit oppervlak. Een gietvloer is 100% vuil- en vloeistofafstotend maar natuurlijk ook naadloos. Het is dus wel heel gemakkelijk om dit stof en vuil te verwijderen.

Dat deze vloer 100% vuil- en vloeistofafstotend is, wil niet zeggen dat er geen vlekken in kunnen blijven zitten wanneer je dit niet meteen verwijdert. Bij het knoeien van vocht is het daarom belangrijk de vlek meteen te verwijderen en schoon te maken.

PU gietvloer met stalen deur, grijze gietvloer

Hoe maak ik een witte gietvloer schoon?

Een gietvloer is simpel schoon te maken door deze regelmatig te stofzuigen en te dweilen. Stofzuig met een zuigmond voor parket en dweil met een PH-neutraal reinigingsmiddel. Ook raden wij het aan om jouw vloer na ongeveer 7 jaar opnieuw te laten lakken.

Om krassen te voorkomen is een goede bescherming van een schuivend meubilair ook erg belangrijk. Zorg dan dus ook voor goede viltjes onder stoelen, tafels en banken. Wij raden je de beschermvoetjes van Scratch no More aan!

Kan er vloerverwarming onder de witte gietvloer?

Een gietvloer in combinatie met vloerverwarming is een fantastische keuze! Een witte gietvloer is maar enkele millimeters dik en laat de warmte van de vloerverwarming goed door. Wij kunnen dan ook de vloer inclusief de vloerverwarming bij je aanbrengen.

gietvloer kosten, gietvloer reinigen, pu gietvloer, gietvloer pu

Kan de gietvloer ook in de badkamer?

Ja! Een witte gietvloer is 100% waterdicht en naadloos. Hierdoor is deze vloer in iedere ruimte van het huis aan te brengen, en dus ook in de badkamer!

Kan een gietvloer verkleuren?

Een gietvloer is verkrijgbaar in 2 verschillende soorten. De aromatische en de alifatische variant. De aromatische variant is goedkoper maar zal in de loop van de tijd gaan verkleuren. Daarom brengen wij altijd de alifatische variant aan. Deze is in verhouding wat duurder, maar UV bestendig en deze verkleurt dus ook niet!

gietvloer in combinatie met vloerverwarming

Gaat een witte gietvloer scheuren?

Een gietvloer is een elastisch product, hierdoor is de kans op scheuren niet tot nauwelijks aanwezig. Zolang de ondervloer niet meer werkt en scheurt, zal de witte gietvloer dit ook niet doen!

Hoe wordt de gietvloer in het wit opgebouwd?

Het gieten van een gietvloer duurt ongeveer 1 week. Dit komt doordat we iedere dag maar één laag kunnen gieten. Ook voor het drogen van de vloer kun je rekenen op ongeveer 1 week. De gietvloer wordt als volgt opgebouwd*:

1e laag: Primer

2e laag: Egaline

3e laag: Epoxy

4e laag: PU gietvloer

5e en 6e laag: Laklagen

*Hierbij zijn niet alle stappen altijd nodig. De laagopbouw kan altijd nog variëren mits de ondergrond hiervoor geschikt is. Dit overleggen wij altijd nog met je!

pu gietvloer, woonbeton, leefbeton

Waar kan ik de witte gietvloer in het echt zien?

Overweeg jij een witte gietvloer in jouw woning? Bezoek dan geheel vrijblijvend onze showroom! Hier staan onze adviseurs graag voor je klaar en laten zij al onze verschillende gietvloer en de kleuren hiervan zien. Samen kijken we naar wat het beste aansluit op jouw wensen! Maak je van tevoren even een afspraak?
Afspraak maken!

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.00 uur- 12.30 uur | 13.00 uur- 17.00 uur
Zaterdag: 09.00 uur- 15.00 uur

Bezoek onze showroom altijd op afspraak. Dan is er altijd een specialist beschikbaar die u kan voorzien van de juiste informatie gebaseerd op uw woonwensen en situatie.