Design betonvloer

Design betonvloeren

De design betonvloer is multifunctioneel en bijzonder geschikt voor welke ruimte dan ook. Doordat de betonvloer naadloos is, is het onderhouden ervan gemakkelijk en hygiënisch. Door het slijt- en krasvaste karakter gaat de vloer heel lang mee. Sterker nog, de betonvloer wordt in de loop der jaren alleen maar mooier! En al zou u uitgekeken zijn op de vloer, dan kan hij dienen als luxe ondervloer. Laminaat, tegels, PVC of tapijt kan er zo overheen gelegd worden.

Wij leveren échte gevlinderde betonvloeren. Let op, dit is geen gietvloer, maar puur constructieve natuurlijke beton, zonder toevoeging van kunststoffen. De beton designvloer (van minimaal 5 cm) wordt altijd gevlinderd voor een sterk verdichte toplaag met een gewolkt uiterlijk. U hebt de keuze uit verschillende kleuren, die aansluiten bij uw inrichting. Een betonvloer in combinatie met vloerverwarming? Geen probleem bij Willem Designvloeren! Alleen houd wel rekening met de minimale dikte van 7 cm (i.c.m. vloerverwarming) De design betonvloer kan worden toegepast op diverse ondergronden, zoals beton, zandcement en anhydriet. In de meeste gevallen zal de betondesign vloer op de constructievloer gelegd worden. De vloerverwarming komt dan in de betondesign vloer. Zo krijgt u het meest de effectieve werking van de vloerverwarming.

Energiezuinige design betonvloeren:

U kunt ook kiezen voor onze energie zuinige vloeren. De beton die we daarvoor gebruiken heeft een speciale samenstelling. Uw beton designvloer zal veel sneller en langer de warmte vasthouden van uw vloerverwarming.
De kosten besparing loopt op tot 30 a 40%.
Als u onze energie zuinige vloeren vergelijkt met een zandcementvloer zal het verschil helemaal enorm zijn. Een zandcementvloer is een poreuze vloer met veel (stilstaande) lucht daarin. Stilstaande lucht heeft een isolerende werking en zal dus op het moment van verwarmen tegen gaan werken. Onze energie zuinige betonvloer daarentegen is een massieve massa die snel de warmte aanneemt en vasthoud.
Als voorbeeld: U maakt een vuur en legt er een baksteen in (poreuze zand cementvloer) en een stuk natuursteen (designbeton). Wat zal er eerder opwarmen denkt u? Als deze een uur in het vuur blijven zijn ze allebei warm/ heet. We halen allebei de materialen uit het vuur en het zal blijken dat de natuursteen (designbeton) veel langer warm blijft dan de baksteen.
Praktijk voorbeeld:in onze on-geïsoleerde showruimte verwarmen we de design betonvloer met 22 graden ingaande temperatuur en er komt 20 graden uit. Dus een warmte verlies van 2 graden. De omgeving temperatuur is circa 18 graden.

Werkwijze design betonvloer:

In grote lijnen gaan wij als volgt te werk met het leggen van woonbeton en beton designvloeren:

 • Wapening leggen
 • Peilmaten,aansluitingen van puien en dorpels controleren en bepalen van de vloerhoogte
 • Bekisting van randbeëindigingen en stellen van RVS strippen en kantstroken (optioneel)
 • Storten en vlinderen van de binnenbeton vloer
 • Toplaag instrooien voor de gewenste kleur
 • De design betonvloer kan na 4 à 5 dagen afgedekt worden met stucloper, afhankelijk van het weer
 • Als de vloer goed beschermd is met stucloper, kunnen de bouwwerkzaamheden weer worden hervat.

Voordelen van een design betonvloer:
 • Geen vertraging in het bouwproces
 • Natuurlijke uitstraling
 • Energiezuinig
 • Slijtvast
 • Krasvast
 • Naadloos > strak, hygiënisch en eenvoudig te reinigen
 • Geschikt i.c.m. vloerverwarming
 • Weinig onderhoud
 • Steeds mooier in de loop der jaren
 • U kunt met uw heftruck de tafel dekken

Wij onderscheiden ons door persoonlijk advies en begeleiding door vaste medewerkers. Zo hebt u altijd een vast aanspreekpunt. Kortom, wij verzorgen uw design betonvloer van A tot Z!

Betonvloeren leverbaar vanaf € 57,50 per m²

Normaal gesproken maken we een offerte na bezoek aan de showroom. Daar hebben we een aantal voorbeelden van vloeren liggen qua kleur en afwerking. Ook zijn er diverse manieren om de vloer te behandelen en te beschermen tegen indringen van vuil- en vloeistoffen. Deze kunt u direct bekijken en desgewenst testen.

Als uw wensen duidelijk zijn en we een passende vloer uitgezocht hebben kunnen we daar direct een prijsopgave voor maken. Dan zijn alle kosten duidelijk en overzichtelijk. Graag nodigen we u uit om een bezoek te brengen aan onze showroom zodat u geheel vrijblijvend het juiste advies krijgt. Die zal uw beslissing makkelijker maken waarom de beton designvloer bij u past. Met het gevolg dat u jaren kan genieten van uw vloer en er met een gerust hart op kan leven.

Design betonvloer, design betonvloeren

Een mooie energiezuinige Design Betonvloer in de kleur: midden- en donkergrijs gecombineerd.Design betonvloer, design betonvloeren

Een Design betonvloer kan zelfs in sportruimten worden toegepast.

© 2016 - 2018 Willem Designvloeren - Website: Stylemaster

Van 27 juli t/m 20 augustus zijn wij met vakantie. U kunt ons wel bereiken via het contactformulier