SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Schoonmaken beton ciré vloer of muur

Beton ciré is prachtig op uw vloer of wand. Maar hoe zorgt u ervoor dat beton ciré net zo mooi blijft als toen het net geplaatst was? Hieronder advies en enkele tips voor het schoonmaken van uw beton ciré vloer en wand. Zo kunt u optimaal en langdurig genieten.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

Offerte aanvragen?

We maken graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vul uw gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op. We helpen u graag!

Dagelijks schoonmaken van beton ciré vloer

Het voordeel van beton ciré is dat deze betonlook vloer of muur gemakkelijk is in het onderhoud. Echt schoonmaken is natuurlijk niet nodig bij dagelijks onderhoud, maar u wilt natuurlijk wel uw vloer tussentijds goed bij houden. Het is daarbij erg belangrijk om de vuil aanvoer zoveel mogelijk te beperken. Plaats daarom goede schoon- en droog loopmatten bij uw voor- en achterdeur. Het liefst binnen, maar ook buiten. Zo houdt u al zoveel mogelijk vuil buiten de deur. Daarnaast is het regelmatig stofzuigen van uw vloer erg belangrijk. Losliggend vuil op uw beton ciré kan voor beschadigingen zorgen.

Wekelijks reinigen van beton ciré: stofzuigen en dweilen

Gelukkig vergt het schoonmaken van een beton ciré vloer niet veel moeite. Stofzuigen en dweilen van de vloer zijn belangrijk om de vloer mooi te houden. Hieronder enkele tips:

  1. Stofzuig de beton ciré vloer minimaal één of twee keer per week. Gebruik een stofzuigermond voor parket. Vervang ook de stofzuigerzak regelmatig.
  2. Beton ciré dweilen kun je het beste minimaal één keer per week doen. Dit verwijdert ook het vuil dat niet verwijderd is door de stofzuiger. Gebruik als dweil een microvezel dweil. Het handigste is om twee emmers te gebruiken: één voor het vuile water en één voor het schone water. Gebruik Lecol Clean OH 49 of ons harde vloeren reinigingsmiddel. Let er op dat u geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt. Deze kunnen de toplaag/- lak beschadigen.

Beton ciré muur schoonmaken

Heeft u een beton ciré wand, dan gaat het schoonmaken net iets anders. Een beton ciré wand kunt u wekelijks afnemen met een vochtige doek. Gebruikt u beton ciré in de badkamer of douche? U kunt een spatwand dagelijks droogtrekken met een trekker. Dat geldt ook voor betonstuc muren in de keuken of het toilet.

Gebruik bij het schoonmaken in alle gevallen nooit een schuursponsje! Deze schuurt de beton ciré steeds verder af, waardoor er permanente schade ontstaat.

Periodiek onderhoud: beton ciré behandelen

Het is van belang om de beton ciré vloer een keer per jaar schoon te maken met een speciaal schoonmaakmiddel. Het beste kunt u de Lecol Clean OH 49 gebruiken. Als er slijtageplekken zijn op de vloer, kunt u dit verhelpen met de Lecol Master Polish V6.

Afhankelijk van hoe intensief de vloer gebruikt wordt, zult u elke zeven jaar de vloer opnieuw moeten laten lakken. Het is zaak om dit tijdig te doen, zodat u permanente schade voorkomt.

Beton en beton ciré in de badkamer, foto gemaakt door Jurrit van der Waal

Schoonmaakadvies

Om de beton ciré vloer in optimale staat te houden, is het van belang om wekelijks één of twee keer te stofzuigen en te dweilen. Geef de vloer één keer per jaar een grote schoonmaakbeurt met het speciale schoonmaakmiddel en zorg ervoor dat u de vloer na een aantal jaar opnieuw laat lakken.

Om uw beton ciré vloer zo lang mogelijk in optimale conditie te houden raden wij beschermvoetjes van Scratch no More aan onder schuivend meubilair.

Beton ciré: vlekken of verkleurde vloer of muur?

Is het niet gelukt de beton ciré vloer of muur goed te onderhouden en zijn er vlekken of verkleuringen zichtbaar? U kunt proberen deze vlekken te verwijderen met Lecol Remover OH-45. Wij krijgen weleens de vraag of beton ciré overschilderbaar is. Dit raden wij niet aan en zeker op de vloer niet. We leveren vloer en muur af met een laklaag. Wanneer u gaat schilderen, zult u deze eraf moeten schuren en is dus ook de beschermlaag weg. Deze laag zorgt ervoor dat beton ciré waterdicht is.

Wilt u meer informatie of een persoonlijk advies? Neem contact op met ons en wij adviseren u graag over het schoonmaken van een beton ciré vloer of wand. U kunt ook een afspraak maken in onze showroom. Hier vertellen we u graag over alle mogelijkheden van beton ciré.
Contact opnemen

Ons meest recente werk