SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Afgelopen half jaar hebben wij weer prachtige vloeren mogen maken door het hele land. Na alle drukte gaan wij even heerlijk genieten van alle rust. Goed om te weten: wij zijn gesloten van vrijdag 30 juli tot maandag 16 augustus. Een bezoek op afspraak in onze showroom is weer mogelijk vanaf donderdag 19 augustus. Fijne zomer! ×

Schoonmaken beton ciré vloer

Beton ciré is prachtig op uw vloer of wand. Maar hoe zorgt u ervoor dat beton ciré net zo mooi blijft als toen het net geplaatst was? Hieronder advies en enkele tips voor het schoonmaken van uw beton ciré vloer en wand. Zo kunt u optimaal en langdurig genieten.

Showroom

Showroom
Zien, voelen en vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
Voor uw perfecte kleur

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
Voor de juiste keuze

Prijsindicatie ontvangen?

Wij realiseren graag uw droomvloer vanaf 65 m². Laat uw gegevens achter en ontvang snel een prijsindicatie in uw mailbox.

Dagelijks schoonmaken van beton ciré

Echt schoonmaken is natuurlijk niet nodig bij dagelijks onderhoud, maar u wilt natuurlijk wel uw vloer tussentijds goed bij houden. Het is daarbij erg belangrijk om de vuil aanvoer zoveel mogelijk te beperken. Plaats daarom goede schoon- en droog loopmatten bij uw voor- en achterdeur. Het liefst binnen, maar ook buiten. Zo houdt u al zoveel mogelijk vuil buiten de deur. Daarnaast is het regelmatig stofzuigen van uw vloer erg belangrijk. Losliggend vuil op uw beton ciré kan voor beschadigingen zorgen.

Wekelijks schoonmaken van beton ciré

Gelukkig vergt het schoonmaken van een beton ciré vloer niet veel moeite. Stofzuigen en dweilen van de vloer zijn belangrijk om de vloer mooi te houden. Hieronder enkele tips:

  1. Stofzuig de beton ciré vloer minimaal één of twee keer per week. Gebruik een stofzuigermond voor parket. Vervang ook de stofzuigerzak regelmatig.
  2. Dweil minimaal één keer per week. Dit verwijdert ook het vuil dat niet verwijderd is door de stofzuiger. Gebruik als dweil een microvezel dweil. Het handigste is om twee emmers te gebruiken: één voor het vuile water en één voor het schone water. Gebruik Lecol Clean OH 49 of ons harde vloeren reinigingsmiddel. Let er op dat u geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt. Deze kunnen de toplaag/- lak beschadigen.

Heeft u een beton ciré wand, dan gaat het schoonmaken net iets anders. Een beton ciré wand kunt u wekelijks afnemen met een vochtige doek. Gebruikt u een beton ciré wand als spatwand in de badkamer? Dan kunt u deze dagelijks droog trekken met een trekker.

Gebruik bij het schoonmaken in alle gevallen nooit een schuursponsje! Deze schuurt de beton ciré steeds verder af, waardoor er permanente schade ontstaat.

Periodiek onderhoud beton ciré

Het is van belang om de beton ciré vloer een keer per jaar schoon te maken met een speciaal schoonmaakmiddel. Het beste kunt u de Lecol Clean OH 49 gebruiken. Als er slijtageplekken zijn op de vloer, kunt u dit verhelpen met de Lecol Master Polish V6.

Afhankelijk van hoe intensief de vloer gebruikt wordt, zult u elke zeven jaar de vloer opnieuw moeten laten lakken. Het is zaak om dit tijdig te doen, zodat u permanente schade voorkomt.

beton ciré in woonkamer

Schoonmaakadvies

Om de beton ciré vloer in optimale staat te houden, is het van belang om wekelijks één of twee keer te stofzuigen en te dweilen. Geef de vloer één keer per jaar een grote schoonmaakbeurt met het speciale schoonmaakmiddel en zorg ervoor dat u de vloer na een aantal jaar opnieuw laat lakken.

Om uw beton ciré vloer zo lang mogelijk in optimale conditie te houden raden wij beschermvoetjes van Scratch no More aan onder schuivend meubilair.

Wilt u meer informatie of een persoonlijk advies? Neem contact op met ons en wij adviseren u graag over het schoonmaken van een beton ciré vloer of wand. U kunt ook een afspraak maken in onze showroom. Hier vertellen we u graag over alle mogelijkheden van beton ciré.

Ons meest recente werk