SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Italiaanse betonlook vloer: de betonvloer van een paar millimeter dik

Heb je altijd al graag een gevlinderde betonvloer gewild, maar kon dit nooit in jouw woning? Omdat een betonvloer minimaal 7 centimeter dik is? Dan hebben we goed nieuws! De Italiaanse betonlook vloer lijkt sprekend op beton, alleen is deze vloer maar een paar millimeter dik. We vertellen je snel meer over de kenmerken van deze vloer.

1. Dikte, samenstelling en afwerking van de vloer

De Italiaanse betonlook vloer maken we op basis van cement en hars. Hierover komen nog een primer en twee transparante, matte laklagen. In totaal is de vloer maar 3 millimeter dik. Dit is dus ideaal wanneer je graag een vloer wilt met de uitstraling van beton, maar geen ruimte hebt voor een gevlinderde woonbeton vloer.

We werken de Italiaanse betonlook vloer af door hem te vlinderen. Dat is onder andere ook waarom deze vloer zoveel lijkt op een échte gevlinderde betonvloer. Het bewerken met een vlindermachine creëert namelijk een typisch gewolkt effect in de betonvloer en ditzelfde effect zie je dus ook terug in de Italiaanse betonlook vloer.

2. Een naadloze betonlook vloer

Het tweede kenmerk van de Italiaanse betonlook vloer is dat hij net als onze andere vloeren helemaal naadloos is. Dat is niet alleen mooi, maar ook heel praktisch. Zo kan er geen vuil tussen voegen komen, want die zijn er niet. Het is dus een heel hygiënische vloer.

Een ander voordeel van het naadloze karakter is dat deze vloer makkelijk schoon te maken is. Het schoonmaken bestaat uit stofzuigen en dweilen.

3. Combinatie met vloerverwarming

Een groot voordeel is dat de Italiaanse betonlook vloer heel goed samengaat met vloerverwarming. Wanneer je een zandcement dekvloer hebt met vloerverwarming zal het materiaal van de Italiaanse betonlook vloer de warmte goed geleiden en ook goed vasthouden. Wanneer de verwarming in de zomer uitstaat voelt de vloer juist prettig koel aan.

4. Hoge slijtvastheid

Naast mooi is de Italiaanse betonlook vloer ook heel sterk. Deze vloer heeft een hoog slijtvast karakter door het gebruik van sterke ingrediënten. Je zult niet snel een kras krijgen in deze vloer. Wel bestaat er net als bij woonbeton een kans dat er scheuren ontstaan in de vloer. Niet zozeer door de vloer zelf, maar door het werken van de ondervloer.

5. Ondergronden voor Italiaanse betonlook vloeren

Over ondervloeren gesproken: we kunnen de Italiaanse betonlook vloeren op heel veel verschillende ondergronden aanbrengen. Op de zandcement dekvloer, maar ook als renovatie op een bestaande vloer van beton, keramiek of marmer. Bij het maken van de vloer bewerken we eerst de ondervloer.

6. Voor welke kleur kies jij?

Bij betonlook denk je misschien vooral aan grijs- en zandkleurtinten. Bij de Italiaanse betonlook vloer kun je kiezen uit 12 verschillende kleuren, waaronder ook groen-, rood-, geel- en blauwtinten. Wanneer je zo veel mogelijk het uiterlijk van een gevlinderde betonvloer wilt, ligt een grijze, blauwgrijze of bruingrijze kleur natuurlijk het meest voor de hand, maar ook terracotta of aquamarijnblauw behoren tot de mogelijkheden. Deze twee laatstgenoemde kleuren hebben een kleine toeslag.

7. Levendige, duurzame betonlook vloer

Als laatste willen we nog graag noemen dat de Italiaanse betonlook vloer een heel levendige en duurzame vloer is. Levendig door het karakter van de vloer en het gevlinderde effect. Duurzaam omdat deze vloer van perfecte kwaliteit is en dus jaren meegaat!

Kom langs in de showroom

Na het lezen van dit blogartikel heb je hopelijk een goed beeld van Italiaanse betonlook vloeren. Maar natuurlijk is dat niets vergeleken bij een vloer in het echt zien. Word je enthousiast van deze vloer en wil je hem graag komen bekijken? Je bent van harte welkom in onze showroom in Opheusden! Daar kun je Italiaans betonlook vergelijken met andere betonlook vloeren en met een gevlinderde betonvloer.

We vragen je van tevoren even een afspraak te maken, zodat we kunnen zorgen dat er een adviseur beschikbaar is. Zien we je snel?
Afspraak maken