SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Beton op houten vloer

Heeft u een houten vloer? Maar droomt u van een betonvloer met karakter? Wilt u dus beton op uw houten vloer? Dan bent u bij ons op de goede plek. Al jaren realiseren wij sfeervolle en tijdloze betonvloeren. Wilt u persoonlijk advies over beton op een houten vloer? Neem dan contact met ons op.

Showroom

Showroom
Zien, voelen en vergelijken

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
Voor uw perfecte kleur

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
Voor de juiste keuze

WILT U EEN PRIJSINDICATIE ONTVANGEN?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie. Gevlinderde woonbeton vloer realiseren wij vanaf 65 m².

Natuurproducten

Hout is een natuurproduct. Het leeft en werkt. Krimpt en zet uit. Een product wat soms zelfs geluid maakt of doorbuigt. Beton is ook een natuurproduct, maar heeft tegenovergestelde eigenschappen. Beton is hard en beweegt nou juist niet mee. Doordat een houten vloer altijd blijft werken en beton niet meegeeft is het niet mogelijk om beton direct op een houten vloer te storten. Wanneer dit wel gedaan wordt kunt u rekenen op beton met extreme scheurvorming.

Het vervangen van uw houten vloer

Zoals hierboven beschreven is het niet mogelijk om beton direct op uw houten vloer te storen. De houten vloer dient u dus eerst te verwijderen. Wanneer de houten vloer verwijderd is kunnen onze specialisten aan de slag. Allereerst dienen we de dikte van de betonvloer te bepalen. De dikte van de vloer hangt af van de beschikbare ruimte. Iedere houten vloer is anders opgebouwd en hier is de dikte van de betonvloer afhankelijk van.

De dikte van uw betonvloer

Is op uw vloer al isolatie aangebracht met daarop een constructievloer, reflectiefolie én vloerverwarming? Dan is de minimale dikte van uw betonvloer 7 cm. Deze 7 cm is gemeten vanaf de reflectiefolie. De vloerverwarmingsslagen zijn dus al in de dikte verwerkt.

Heeft u nou juist eerst de constructievloer met daarop de isolatieplaten? Dan is de minimale dikte van de betonvloer met vloerverwarming 9 cm. Wanneer u geen rekening houdt met deze ruimte, dan heeft u kans dat de vloer hol gaat klinken.

Heeft u een grote renovatie? Of kiest u voor een nieuwbouwwoning? En storten wij daarom de constructievloer en leefvloer in één? Houdt dan rekening met een dikte van 12 cm voor uw betonvloer met vloerverwarming. Deze dikte is noodzakelijk omdat er nog geen stabiele vloer aanwezig is. Wanneer deze nog niet aanwezig is kunt u er ook voor kiezen om zowel de constructievloer als de woonbeton vloer in één vloer te verwerken.

Wilt u persoonlijk advies ontvangen over de dikte van uw betonvloer? Vul dan ons contactformulier in of bel naar 0488-75 09 61.

Vloerverwarming

In de bovengenoemde diktes van een betonvloer houden wij rekening met vloerverwarming. De kans is groot dat u op dit moment een houten vloer heeft zonder vloerverwarming. Hout is van nature geen koud product maar wij kunnen ons voorstellen dat u vloerverwarming mist. Beton daarentegen is een vrij koud product, maar gelukkig leent een betonvloer zich perfect voor vloerverwarming. Wanneer u vloerverwarming wenst in uw betonvloer dan is dat dus geen enkel probleem.

Gevlinderd beton, woonbeton, betonnen vloer

Onderhouden van beton

Wanneer u na uw houten vloer kiest voor beton, dan zult u verschil merken in het onderhoud. Beton is namelijk erg makkelijk te onderhouden. U dient een betonvloer echter wel op de juiste manier te onderhouden.

In de toplaag van een onbewerkte betonvloer kunnen nog wel eens vloeistoffen trekken. Dit komt doordat beton van nature een vrij poreus product is. Wilt u uw beton vuil- en vloeistofafstotend maken? Kies er dan voor om uw beton te impregneren. Vraag u af hoe het zit met scheurvorming? Met de juiste ondervloer en speciale betonmix wordt dit risico zo veel mogelijk beperkt.

Al met al is beton krasvast, hygiënisch en het heeft een zeer lange levensduur. Hierdoor is een betonvloer zeer geschikt voor gezinnen met kinderen of huisdieren. Wilt u precies weten hoe u uw beton het langste mooi houdt? Lees er alles over op onze onderhoudspagina.

Bezoek onze showroom

Overweegt u beton in plaats van uw houten vloer? Kom dan langs in onze showroom in Opheusden. Hier vindt u beton in verschillende soorten en kleuren. Maar hier een afspraak. Wij adviseren u graag over hoe u het beste de overstap maakt van uw houten vloer naar een betonvloer.

Ons meest recente werk