SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Beton op houten vloer

Heeft u een houten vloer? Maar droomt u van een betonvloer met karakter? Wilt u dus beton op uw houten vloer? Dan bent u bij ons op het goede adres. Al jaren realiseren wij sfeervolle en tijdloze betonvloeren. Heeft u persoonlijk advies over beton op een houten vloer? Neem dan contact met ons op.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde betonvloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? We realiseren graag uw droomvloer vanaf 25 m². Vraag hier uw offerte aan.

Beton en hout: natuurproducten

Hout is een natuurproduct. Het leeft en werkt. Krimpt en zet uit. Een product wat soms zelfs geluid maakt of doorbuigt. Beton is ook een natuurproduct, maar heeft tegenovergestelde eigenschappen. Beton is hard en beweegt juist niet mee. Doordat een houten vloer altijd werkt en niet meegeeft is het niet mogelijk om beton direct op een houten vloer te storten. Wanneer dit wel gebeurt, is er kans op extreme scheurvorming.

Het vervangen van uw houten vloer

Zoals hierboven beschreven is het niet mogelijk om beton direct op uw houten vloer te storen. De houten vloer moet u dus eerst verwijderen.  Wanneer de houten vloer verwijderd is kunnen onze specialisten aan de slag. Allereerst bepalen we de dikte van de betonvloer. De dikte van de vloer hangt af van de beschikbare ruimte. Onder uw houten vloer kan ook een kruipruimte aanwezig zijn. Deze kruipruimte kan op verschillende manieren opgevuld worden. Deze opvulling kan wel invloed hebben op de dikte van uw betonvloer.

De dikte van uw betonvloer

Is op uw vloer al isolatie aangebracht met daarop een constructievloer, reflectiefolie én vloerverwarming? Dan is de minimale dikte van uw betonvloer 7 centimeter. Deze 7 centimeter meten we vanaf de reflectiefolie. De vloerverwarmingsslangen zijn dus in de dikte inbegrepen.

Heeft u eerst de constructievloer met daarop de isolatieplaten? Dan is de minimale dikte van de betonvloer inclusief vloerverwarming 9 centimeter. Wanneer u geen rekening houdt met deze ruimte, dan heeft u kans dat de vloer hol gaat klinken.

Gaat u uw vloer grondig renoveren? Of kiest u voor een nieuwbouwwoning? En storten wij daarom de constructievloer en leefvloer in één? Houdt dan rekening met een dikte van 12 centimeter voor uw betonvloer met vloerverwarming. Deze dikte is noodzakelijk omdat er nog geen stabiele vloer aanwezig is. In deze 12 centimeter vloeropbouw werken we met twee wapeningsnetten. Dit noemen we ook wel een dubbele wapening.

Vloerverwarming

In de dikte van een betonvloer houden wij rekening met vloerverwarming. De kans is groot dat u op dit moment een houten vloer heeft zonder vloerverwarming. Hout is van nature geen koud product maar wij kunnen ons voorstellen dat u vloerverwarming mist. Beton daarentegen is een vrij koud product, maar gelukkig leent een betonvloer zich perfect voor vloerverwarming. Wanneer u vloerverwarming wenst in uw betonvloer dan is dat dus geen probleem.

Gevlinderd beton, woonbeton, betonnen vloer

Onderhouden van beton

Wanneer u, uw houten vloer vervangt voor beton, dan merkt u verschil in het onderhoud. Beton is namelijk erg eenvoudig te onderhouden.  Maar goed reinigen en regelmatig onderhoud is wel belangrijk om uw betonvloer in optimale conditie te houden.

In de toplaag van een onbewerkte betonvloer kunnen nog wel eens vloeistoffen trekken. Dit komt doordat beton van nature een vrij poreus product is. Wilt u uw beton vuil- en vloeistofafstotend maken? Kies er dan voor om uw beton te impregneren. Vraag u af hoe het zit met scheurvorming? Met de juiste ondervloer en speciale betonmix wordt dit risico zo veel mogelijk beperkt.

Al met al is beton krasvast, hygiënisch en het heeft een zeer lange levensduur. Hierdoor is een betonvloer zeer geschikt voor gezinnen met kinderen of huisdieren. Wilt u precies weten hoe u uw beton het langste mooi houdt? Lees er alles over op onze onderhoudspagina.

Bezoek onze showroom

Overweegt u beton in plaats van uw houten vloer? Kom dan langs in onze showroom in Opheusden. Hier vindt u beton in verschillende soorten en kleuren. Maak een afspraak. Wij adviseren u graag over hoe u het beste de overstap maakt van uw houten vloer naar een betonvloer.
Ik wil een afspraak maken

Ons meest recente werk