SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Michiel en Christa werden op slag verliefd op beton tijdens een restaurantbezoek in Goes

Michiel (50) en Christa (50) lieten hun boerderij uit 1921, in het Zeeuwse Lewedorp, verbouwen tot droomhuis. De boerderij kreeg een moderne aanbouw met strakke, houten latten aan de buitenzijde, en binnen kijk je tot aan de nok. Hier zijn karakteristieke, dikke houten balken gebruikt. Daarbij koos het stel voor een gevlinderde betonvloer op de begane grond in de kleur basisgrijs met 50% zandkleur.

gevlinderde betonvloer in een verbouwde woonboerderij

Op slag verliefd op beton

“Op een kwartiertje rijden van Lewedorp vind je Hotel & Restaurant Katoen in Goes. Een plek waar we graag komen. In dit restaurant ligt ook een betonvloer en daar waren we meteen helemaal weg van. Vanuit daar ontstond het idee om in ons woonhuis ook een betonvloer te realiseren”, aldus Christa.

Van online Pinterestbord naar showroombezoek in Opheusden

“Nadat we wisten dat we gingen verbouwen én dat we een betonvloer wilden, ben ik op zoek gegaan naar inspiratie op Pinterest. Daar kwam ik veel foto’s van projecten van jullie tegen. Die hielpen mij enorm om te visualiseren, de mogelijkheden te zien en de kleuren te vergelijken.

Toen we vervolgens bij onze aannemer, bouwbedrijf van de Linde, kwamen en vertelden over onze plannen, raadden zij ook aan om een bezoek te brengen bij jullie in de showroom in Opheusden. Toen wisten we zeker dat we bij jullie moesten zijn.”

Praktische informatie & goed kleuradvies

Ondanks een afstand van twee uur tussen Lewedorp en Opheusden, maakten Michiel en Christa toch een afspraak voor een bezoek in de showroom. Dat ze een betonvloer wilden, daarvan waren ze al overtuigd. Maar hoe hun droomvloer er precies uit moest zien en in welke kleur, dat wisten ze nog niet.

Christa: “Toen we jullie showroom bezochten, werden we hartelijk ontvangen door Marijke. Zij gaf ons praktische informatie en goed kleuradvies. Ze heeft verschillende kleuren laten zien en er veel over verteld. We hadden een frontje van de keuken meegenomen voor de kleur. Binnen drie kwartier hadden we onze keuze gemaakt. We voelden ons echt gehoord en gezien als klant.”

Waanzinnig werk

“De aannemer, bouwbedrijf van de Linde, heeft al vaker met jullie samengewerkt. Vooraf hadden zij ons al het één en ander verteld over het proces. Maar toen jullie mannen hier kwamen, in mei 2022, begon het voor ons pas echt. Heel spannend en fantastisch om te zien.

Petje af voor jullie mannen! Want wat werken ze hard en wat is het zwaar werk. En het resultaat is er. Echt heel gaaf!”

Gevlinderde woonbetonvloer in een moderne, industriële keuken

Even wennen

“De aannemer had verteld dat er na het storten en vlinderen, stucloper en een werkvloer met platen op de vloer werd gelegd, zodat ze verder konden met de andere werkzaamheden. Hij zei daarbij ook dat we lijnen van de werkvloer konden gaan zien, dus we waren al een beetje voorbereid.

Maar toen de stucloper en de werkvloer van de vloer afgingen, schrokken we wel! We zagen allemaal vakken van hoe de werkvloer had gelegen. Gelukkig trok dat snel weer bij en werden de lijnen steeds minder zichtbaar”, aldus Christa.

Een echte leefvloer

“We leven sinds de zomer van 2022 op deze vloer en vinden de gevlinderde betonvloer mooi én heel prettig! Het gevlinderde effect zorgt voor tekeningen en kleurverschillen. Dat zorgt ervoor dat je er niet alles meteen op ziet.

Wekelijks stofzuigen en dweilen we de vloer. En één keer per kwartaal geven we de vloer een grote onderhoudsbeurt.”

Complimenten en adviezen

Tip: “Een jaar na het storten en vlinderen van de vloer, vindt er een gratis serviceafspraak plaats om de vloer na te lopen op eventuele scheuren en gaatjes. Nu moesten we zelf bellen om de afspraak in te plannen. Ik denk dat het pro actiever kan, door zelf een melding aan te maken en contact op te nemen om deze serviceafspraak in te plannen.”

Top: “Jullie inzet online! De verschillende afbeeldingen, kleuren en interieurs én (technische) informatie hebben mij enorm geholpen bij het maken van de juiste keuze. Ook voelden we ons echt gehoord en gezien als klant.”

In dit interieur

Bouwbedrijf: van de Linde
Keuken: Interborg Keukens
Eetkamertafel: Zwaartafelen
Eetkamerstoelen: Bert Plantagie
Vloerkleed: Rozenkelim