SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met wegwerkzaamheden aan de Lakemondsestraat zijn we minder goed bereikbaar van 13 mei t/m 24 mei. Tweede pinksterdag, maandag 20 mei zijn we gesloten. ×

“Een gevlinderde betonvloer past perfect bij onze stoere, Scandinavische woonstijl”

Een industrieel en Scandinavisch interieur, dat wilden deze opdrachtgevers* graag creëren met de renovatie van hun vrijstaande huis in Ede. Ze kozen voor een gevlinderde betonvloer met vloerverwarming in de kleur 50% midden- en 50% donkergrijs. 

Het Edese stel heeft vijf jonge kinderen, dus een vloer moest naast mooi ook vooral praktisch zijn. “We hebben ons georïenteerd op gietvloeren, betonvloeren en pvc- vloeren. Op de bovenverdieping kozen we voor pvc en dat is superprettig spul hoor, maar voor beneden wilden we toch echt de look van beton.

Gietvloer of gevlinderde betonvloer

We bekeken ook gietvloeren, maar omdat we jonge kinderen hebben, kozen we heel bewust voor een betonvloer; die kan wat meer hebben dan een gladde gietvloer. Hij is echt krasbestendig.”

“Als je de vloer wekelijks dweilt, blijft hij mooi”

Het gezin leeft nu 1,5 jaar op de vloer en is vooral blij met de robuuste look. Hoewel dat ook even wennen was. “We wisten toen we de vloer kregen dat het een industriële, robuuste vloer is. Aan het begin schrok ik wel toen er een vlek in kwam. Maar als je dat direct schoonveegt en de vloer één keer per week dweilt, ziet hij er weer mooi uit.”

Gevlinderde woonbeton vloer in de woonkamer

“Je moet echt van stoer en robuust houden”

“En we hebben een robotstofzuiger, dus dat is wel heel makkelijk bij het schoonmaken van de vloer. Hij is heel onderhoudsvriendelijk, maar niet onderhoudsvrij. Dat wekelijks dweilen moet je wel echt bijhouden. Ik schrik nu ook niet meer als ik wat zie op de vloer.

Betonvloer schoonmaken, Gevlinderde woonbeton vloer in vrijstaande woning

Scheuren in betonvloer opvullen

We wisten dat er scheuren in konden komen en dat vind ik helemaal niet erg. Ze zijn ook weer opgevuld trouwens. Maar je moet deze vloer nemen als je van dat stoere en robuuste karakter houdt.”

“We twijfelden wel even over een lichtere of donkerdere kleur”

Het uitzoeken van een nieuw interieur was geen straf voor deze opdrachtgevers. “Het was heel leuk om de showroom te bezoeken. Willem heeft ons zelf geholpen en geadviseerd. Een heel prettige vent. Hij was eerlijk over wat wel en niet kon.”

Over de kleur was het koppel het snel eens. “We houden van een stoere, Scandinavische woonstijl. Daar past de betonvloer heel mooi bij. We hebben wel even getwijfeld over of we voor lichter of donkerder gingen en kozen voor 50% midden- en 50% donkergrijs. Door de combinatie zie je diepte-elementen in de kleur en dat vind ik heel mooi bij ons interieur passen.”
Brochure downloaden

Vloer en keuken

Eenmaal in de Betuwe zocht het stel direct een keuken uit. “In de presentatie van de vloeren, zagen we ook een mooie keuken. Naar aanleiding daarvan kregen we de tip om naar Rhijnart Keukens in Kesteren te gaan. Ook daar zijn we geslaagd.”

“Gezellige Betuwse jongens komen de betonvloer storten”

De vloer valt dus in de smaak en we zijn heel blij dat de opdrachtgevers ook de aankoop ervan prettig vonden verlopen. “De aankoop van een vloer kan heel zakelijk zijn, maar jullie nemen de tijd. In de showroom met een paar bakken koffie erbij rustig een vloer uitzoeken, wanneer er vragen zijn even contact kunnen opnemen en uiteindelijk gezellige Betuwse jongens die de vloer komen storten.

Het was gewoon allemaal leuk. We hebben jullie aanbevolen bij vrienden van ons, die een beige vloer hebben uitgezocht voor hun oude burgemeesterswoning.”

Stucloper verwijderen van de betonvloer

Het storten van de vloer duurt vaak meerdere dagen en de vloer moet een tijd drogen. “We wisten wel dat het even duurt en omdat we nog aan het verbouwen waren, hebben we de stucloper er weken op laten liggen. Na het verwijderen van de stucloper zaten er lijnen in de vloer die vanzelf weer zijn weggegaan.

De gevlinderde betonvloer: een robuuste en industriële vloer

Jullie hadden dat ook verteld, maar het is wel iets om rekening mee te houden. De lijnen zijn verdwenen en we hebben nu een prachtige, robuuste en industriële betonvloer met vloerverwarming waar we heel blij mee zijn!”

Gevlinderde woonbeton vloer in entree

Complimenten en adviezen

Tops: “Eerlijke, informele en plezierige werkwijze.”
Tips: “Behoud dat informele. We hebben gezien dat Willem Designvloeren groeit en ook al ben je als klant altijd ook gewoon een nummer in de rij, jullie informele werkwijze maakte voor ons het verschil.”

In dit interieur

Keuken: Rhijnart Keukens, Kesteren
Lampen: Foscarini
Bank: Dutch Design

De opdrachtgevers hebben vooraf dit artikel gelezen en akkoord gegeven.