SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Een duurzame relatie met Kraal architecten

Inmiddels staat de teller op acht. Acht projecten die we in samenwerking met Kraal architecten hebben uitgevoerd. En, er zitten nog een aantal projecten in de pen. We kunnen wel stellen dat de relatie met Kraal architecten een mooie, duurzame relatie is.

Kraal architecten

Kraal architecten is een architectenbureau met een team van architecten, technisch ontwerpers en interieurontwerpers. Zij werken aan nieuwbouw-, verbouw-, transformatie-/renovatie- en interieurprojecten. Naast het ontwerp zorgen zij ook voor bouwbegeleiding tijdens het bouwproces. Voor dit klantverhaal spraken we met Thomas Kraal, oprichter van Kraal architecten.

Binnen- buiten beleving

“Voor een project in Zeist, een vrijstaande jaren ’30 woning met een moderne uitbouw, waren we op zoek naar een vloer die van binnen naar buiten doorliep. Een heel belangrijk onderdeel voor ons, omdat het perfect in het ontwerp paste, maar het belangrijkste, omdat de opdrachtgever de beleving van binnen- buiten heel belangrijk vond. Na een korte online zoektocht kwamen we al snel bij jullie terecht.”

Showroom

Nadat de opdrachtgevers van dit project onze showroom hadden bezocht duurde het niet lang voordat Thomas en zijn collega Sanne ook langskwamen in het Betuwse Opheusden. “We vinden het fijn om te weten waar we onze opdrachtgevers heen sturen, want soms komen de opdrachtgevers zelf met het idee voor een betonvloer, maar het komt ook voor dat wij het voorstellen.”

Midden in het bouwproces

“Omdat jullie midden in het bouwproces aan de slag gaan twijfelden we nog wel even voordat we met jullie in zee gingen. Andere afwerkingen volgen pas na het bouwproces. De vloerverwarming ligt in jullie vloer en er zijn meer voorwaarden waar de aannemer aan moet voldoen. Dat betekent dat er meer afstemming nodig is.

Toch hebben we uiteindelijk voor jullie gekozen omdat jullie binnen- en buiten dezelfde vloer doorleggen én omdat jullie de constructievloer en woonvloer in één keer kunnen aanbrengen. We zijn nog steeds erg blij dat we deze keuze hebben gemaakt”, aldus Thomas.

Eerst beton of eerst de pui?

“Volgens planning zou eerst de pui geleverd worden zodat jullie daarop aan konden sluiten met de betonvloer aan beide kanten. Maar door vertraging was de levering van de pui uitgesteld en hebben we er in overleg voor gekozen om eerst de vloer te plaatsen en daarna de pui.

We waarderen het dat jullie meedenken in de mogelijkheden als er bijvoorbeeld vertraging opgelopen wordt of andere zaken. Dat zorgt er ook voor dat er geen weerstand van aannemers is als er een betonvloer van jullie in komt. Kortom: wij zijn content met deze samenwerking!”

Complimenten en adviezen

Top: “Jullie leveren degelijk werk, zijn flexibel in het planningsproces en stellen voorwaarden om de kwaliteit te waarborgen. Als jullie zeggen dat het goed komt, dan voelen we ook dat het goedkomt.”

Tip: “Bij oplevering van één van de projecten was er schade ontstaan door derden. In mijn ogen had daar sneller gehandeld kunnen worden om meteen tot een oplossing te komen. Toen er iemand van jullie op locatie kwam is het alsnog goed en mooi opgelost.”

In dit interieur:

Aannemer: Aannemersbedrijf Schuurman
Interieurbouw: Rijksen Speciaal Timmerwerk
Keuken: Bulthaup
Kozijnen: Tudorkozijnen