SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met wegwerkzaamheden aan de Lakemondsestraat zijn we minder goed bereikbaar van 13 mei t/m 24 mei. Tweede pinksterdag, maandag 20 mei zijn we gesloten. ×

Arno en Karin wonen in een huis vol verhalen: “De gevlinderde betonvloer is echt de basis van ons huis.”

Binnen en buiten met elkaar verbinden, dat was de doelstelling van Karin (45) en Arno (45) bij het verbouwen van hun huis. Ze wonen samen hun dochter Lieve (11) in Hoogblokland. Een gevlinderde betonvloer vormt de basis voor hun interieur met een verhaal.

Karin en Arno kochten een bestaande woning en verbouwden die van top tot teen. En niet zomaar een huis, maar een plek die voor Karin veel herinneringen herbergt. “Het is mijn ouderlijk huis, waarin ik ben opgegroeid en tot mijn 22e heb gewoond. Ik vind het dus heel bijzonder dat we nu op deze plek wonen.”

Nieuw leven

Het huis heeft voor Karin, die werkt als teamcoach, veel geschiedenis en de verbouwing bracht soms emoties met zich mee. “We hebben het huis helemaal gestript. Er is 18 kuub puin afgevoerd. En ja, bij dat slopen kom je ook herinneringen tegen. Streepjes op de muur van hoe lang je vroeger was en een behang dat mijn moeder had uitgezocht. Zij is een jaar voor de koop van het huis overleden. Het was emotioneel dus wat meer beladen, maar hoe mooi is het dat in het huis een oud leven overgaat op weer een nieuw leven en dat het zo organisch loopt!”

Arno en Karin verbouwden het huis in een jaar tijd. “Het was coronatijd en onze sociale contacten waren behoorlijk verminderd. Daardoor hebben we best heel veel kunnen doen.”

“We wonen midden in de natuur en wilden een verbinding met buiten maken”

Organisch en natuurlijk zijn de woorden die centraal staan bij het inrichten van de woning. Karin: “Vanuit de woonkamer kijken we uit over een hele grote polder. We wonen dus midden in de natuur. In de inrichting wilden we dus ook veel werken met natuurlijke materialen, zodat er een verbinding met buiten ontstaat.”

Een gevlinderde betonvloer in midden- en donkergrijs is de basis van de benedenverdieping. Daar bevinden zich de woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer, hal en toilet. De vloer is overal voorzien van vloerverwarming. “Een goede vriendin heeft ook een gevlinderde betonvloer van jullie en zo ontstond het idee. Het natuurlijke materiaal sluit heel goed aan bij dat uitzicht op de polder. We vonden haar vloer ontzettend mooi én ze was erg te spreken over de ondersteuning en nabehandeling. Dat heeft voor ons de doorslag gegeven om voor Willem Designvloeren te kiezen.”

Gevlamd motief

Arno en Karin hebben heel bewust gekozen voor een gevlinderde betonvloer en dat is zo met veel onderdelen in hun huis. “We houden ervan om schoonheid te zien in een verhaal. Dat spreekt ons aan in een gevlinderde betonvloer. Het is natuurlijk en niet elk hoekje is hetzelfde. De vloer leeft. Op de plek waar de eethoek overgaat in het woongedeelte is bijvoorbeeld een mooi, vlammend motief ontstaan. Dat vinden we mooi, want dat is het hart van de kamer.”

Huis van verhalen

De schoonheid van een verhaal komt ook terug in een stalen deur in hun woning. “We hebben die deur en ook de trapleuning laten smeden door Firma Boer uit Giessenburg. Zij hebben die in hun smederij gemaakt en we hebben gevraagd of ze de stalen deur met lasnaden en borstelstrepen wilden opleveren. Dat vinden we heel erg mooi geworden. Een ander voorbeeld is een lamp die Arno zelf maakte van staal. En de achterwand van de koffiecorner. Dat is een plexiglas afbeelding van bijna twee bij twee meter die helemaal op maat gemaakt is door Print your moment. En voor de kast hebben we een oude, Balinese deur geïmporteerd. De kast is daaromheen gebouwd. Ja, het is echt een huis van verhalen.”

Naast alle uiterlijke aspecten bevalt de gevlinderde betonvloer ook wat betreft onderhoud. Karin: “Opruimen en schoonmaken moet je altijd even doen, maar het is bij deze vloer heel simpel en gemakkelijk.”

Een vloer die leeft

Een gevlinderde betonvloer is kras- en slijtvast maar kan wel gevoelig zijn voor sommige vloeistoffen en de vloer kan scheuren, waarna de scheuren kosteloos opgevuld worden. “Ja, er zit een scheur in de overgang van de huiskamer naar de keuken. Ook is er een vlek ontstaan bij het maken van de vloer. Die is er met nabehandeling niet uit te krijgen, maar dat hoort bij een vloer die leeft. We kunnen er persoonlijk niet zo mee zitten en we zijn ook van het verwachtingsmanagement. Van tevoren hebben we gezorgd dat we alles wisten wat we wilden weten. We konden het natuurlijk ook aan mijn vriendin vragen die dezelfde vloer heeft.”

“We hebben het met heel veel liefde en zorg ingericht”

Van uiterlijk tot onderhoud, Karin en Arno genieten enorm van hun gevlinderde betonvloer en de complete inrichting van hun huis. “Het was heel belangrijk dat het huis een andere energie kreeg. Niet meer dat van mijn ouderlijk huis, maar echt iets van ons. We hebben het met heel veel liefde en zorg ingericht en we hopen dat dat ervan afstraalt.”

Complimenten en adviezen:

Tops: “We kunnen aan het bedrijf merken dat jullie op elkaar gericht zijn. We zijn natuurlijk klant, maar we vinden jullie klantcontact ook heel erg leuk. We geven jullie echt een dikke 10 en zijn heel positief, met de complimenten, ook voor Niek.”

Tips: “Zorg ervoor dat jullie zo blijven in je menselijk contact. Ook al groeit het bedrijf, houd die menselijke maat in de gaten.”

In dit interieur:

Stalen deur en trapleuning: Smederij Firma Boer uit Giessenburg
Keuken: Mandemakers
Foto bij de keuken: Print Your Moment
Lamp: zelfgemaakt door opdrachtgever