SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

In verband met wegwerkzaamheden aan de Lakemondsestraat zijn we minder goed bereikbaar van 13 mei t/m 24 mei. Tweede pinksterdag, maandag 20 mei zijn we gesloten. ×

Anne en Nick deden een briefje door de deur bij een huis dat ze wilden kopen: “We houden van de jaren ’70-stijl.”

Ze wilden heel graag een jaren ’70-woning, vooral voor de binnenkant. En dat is gelukt! Anne, haar man Nick en hun twee zoontjes van 1,5 en 7 jaar wonen met veel plezier in hun huis in Lichtenvoorde. Met daarin natuurlijk een prachtige, gevlinderde betonvloer.

Keuken en eetgedeelte in een woning in Lichtenvoorde met een gevlinderde betonvloer

Grote ruimtes en meerdere levels op één verdieping is wat Anne en Nick aanspreekt aan woningen uit de jaren ’70. Anne werkt als fysiotherapeut, haar man is autoschadetechnicus. Ze zochten een woning in omgeving Lichtenvoorde. “We houden van de bouwstijl. Een grote woonkamer en een zitkuil waren twee van de wensen. Op zoek naar een geschikte woning zijn we door een wijk gelopen die ons aansprak. Toen we een mooi huis zagen, deden we daar een briefje door de deur. Er woonde een heel lieve, oude man die het fijn en gezellig vond dat de verkoop zo zonder makelaar kon. Hij hoefde niet meerdere dagen zijn huis uit omdat er kijkers kwamen en we hadden heel leuk contact.”

In december 2018 kreeg het stel de sleutel van hun nieuwe woning. Anne: “Er was een gang met acht deuren. Dat was best hokkerig, maar qua ruimte zat het goed. Verder zat er nog heteluchtverwarming in en was het niet goed geïsoleerd. We besloten daarom eerst de buitenkant helemaal aan te pakken, terwijl we er al in woonden. Om het huis is een compleet nieuwe muur gezet, we hebben nieuwe kozijnen en een nieuw dak. Uiteraard is alles nu goed geïsoleerd.”

“We houden van de bouwstijl. Een grote woonkamer en een zitkuil waren twee van de wensen.”

Stacaravan

Na deze grote verbouwing was het tijd voor de binnenkant. “We woonden in die periode zelf in een stacaravan ernaast. De verbouwing was daarom van het voorjaar tot de herfst. Een houten plafond stond al heel lang op mijn wensenlijst, maar dat is al best druk. Daarom wilden we er een stoere, robuuste vloer bij. Een gevlinderde betonvloer vormt een mooi contrast met het hout en het is tegelijkertijd niet te glad of gelikt.”

Anne ontdekte onze vloeren onderweg naar school. “Ik zag een busje staan van Willem Designvloeren. We waren toen nog niet zover, maar ik heb het opgeschreven. Een jaar later googelde ik jullie en zag ik dat je gewoon naar een showroom kon. We vonden het heel fijn om het materiaal te zien. Daarnaast vroegen we nog één of twee andere offertes op. We merkten dat veel bedrijven industriële betonvloeren maken en woonbetonvloeren erbij doen. Bij Willem Designvloeren is alles goed doordacht en de garantievoorwaarden spraken ons aan.”

Minimale dikte betonvloer

Tijdens een bezoek aan de showroom wilden Anne en Nick onder andere weten wat de minimale dikte van de vloer moet zijn. “Het was de vraag of we genoeg ruimte hadden voor gevlinderd beton of dat we voor een alternatief moesten kiezen. Willem Designvloeren was de enige aanbieder waarbij een woonbetonvloer vanaf 7 centimeter mogelijk was. De afspraak kwam heel deskundig over en uiteindelijk is in de zomer de betonvloer gestort.”

Anne en Nick kozen daarbij voor een mix van 75% basisgrijs en 25% zandkleur. Anne: “Ik had eerst wat donkerder grijs in gedachten. Uiteindelijk kozen we voor een mix met zandkleur en daar zijn we heel blij mee. Het leeft wat meer en antraciet was denk ik veel te donker geworden.”

“De afspraak kwam heel deskundig over en uiteindelijk is in de zomer de betonvloer gestort!”

Eetgedeelte met een gevlinderde betonvloer

Vintage design

Toen de vloer er eenmaal in zat, was het tijd om het huis helemaal naar wens in te richten. “Daar ben ik eigenlijk nog steeds mee bezig. Eerst de basis en dan zie je daarna wel wat je wilt. Tot nu toe is het qua meubels veel vintage en van Marktplaats. De bank hadden we in onze vorige woning ook al. Het is een Gelderland bank uit 1990. Hij zit nog steeds zo goed dat we hem opnieuw lieten bekleden. We haalden hem destijds op bij een heel lief gezin. Ik vind het leuk om op deze manier designmeubels te kopen en ook zelf weer te verkopen. Als je het nieuw haalt is het natuurlijk een stuk prijziger en ik vind het ook mooi dat spullen die fijn gebruikt zijn nog een ronde mee kunnen.”

Inmiddels leeft het gezin al een tijdje met plezier in de woning. “Het mooie aan de vloer vind ik het gewolkte effect. Het is wel vrij neutraal, maar niet helemaal uni-kleur.’’ Ondanks dat moet Anne ook wennen aan het materiaal. ‘’We wilden echt een hufterproof vloer. We zijn heel goed voorgelicht over de eigenschappen en het onderhoud van de vloer, maar ik moet toch wennen aan de krasgevoeligheid. Maar misschien denk ik er over een tijdje anders over.”

Vakmensen

Verder is Anne gelukkig heel tevreden met de vloer en het realiseren ervan. “Ik vind het mooi dat het helemaal jullie specialisatie is. Sowieso houd ik ervan als mensen één ding supergoed kunnen en het van top tot teen regelen. Je merkt aan alles dat jullie vakmensen zijn met een passie voor wat jullie doen. In de showroom, maar ook bij de mensen die de vloer kwamen maken. Het was gezellig, ze hadden lol met elkaar en werkten met plezier.”

“Je merkt aan alles dat jullie vakmensen zijn met een passie voor wat jullie doen.”

In dit interieur:

Raambekleding: Veneta

Meubels: Design en vintage via Marktplaats

Keuken: K14