SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Onderhoud gepolierde beton

Wilt u lang van uw betonvloer genieten? Dan is het onderhoud van gepolierde beton van belang. Beton is een natuurproduct, dus het is essentieel om deze goed te onderhouden. Op deze pagina leest u alles over het onderhoud van gepolierde beton.

Prijsindicatie ontvangen?

Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m². Laat uw gegevens achter en ontvang snel een prijsindicatie in uw mailbox.

Wat is gepolierde beton?

Wat beton is, dat weet u waarschijnlijk wel. Dat de term gepolierde beton u wat onbekender klinkt begrijpen we. Daarom gaan we u uitleggen wat dit is. Polieren, ook wel vlinderen of monolithisch afwerken is hetzelfde. Het is het verdichten van het beton. Tijdens het polieren, schuren we de grove delen van de betonmix naar beneden en komen de fijne deeltjes naar de oppervlakte. Hierdoor ontstaat de verdichte toplaag.

Na het polieren is deze toplaag voor ongeveer 85% verdicht. Dat houdt in dat er nog openstaande poriën in het beton zitten. Waarschijnlijk denkt u nu dat er hierdoor snel middelen in de betonvloer kunnen trekken. Dat klopt ook, en daarom adviseren wij om het gepolierde beton te impregneren. Hiermee verhoog je de dichtheid tot wel 95%.

Meer weten over polieren/vlinderen? Klik dan hier.

woonbeton keuken, keuken gevlinderd beton, onderhoud gepolierde beton

Wat is impregneren?

Zoals hierboven aangegeven is het impregneren het verdichten van de betonvloer. Het impregneermiddel trekt in alle poriën van het beton en kristalliseert daar. Het middel trekt voor 95% in de vloer en 5% blijft op de vloer liggen als beschermlaag. Deze laag slijt door het gebruik van de vloer. Daarom is onderhoud van uw gepolierde beton belangrijk. Hierdoor houdt u namelijk deze beschermlaag op sterkte. Het impregneren is de eerste stap in het onderhoud voor uw gepolierde beton.

Het impregneren van de vloer in de praktijk

Het impregneren van de vloer gaat als volgt te werk. We schuren de vloer eerst op met een Woodboy parketschuurmachine. Hierdoor komen de poriën van de toplaag iets meer open te staan. Hierdoor kan het impregneermiddel beter in de vloer trekken. Na het schuren en stofvrij maken, dweilen wij het impregneermiddel in het gepolierde beton. Vervolgens moet dit 7 dagen drogen en op sterkte komen. Hierna mag u uw woning weer inrichten en kunt u gaan genieten van een prachtige betonvloer!

Het impregneren zelf is een eenmalige handeling. Daarna is het van belang om deze impregneerlaag goed te onderhouden. Daarover leest u meer in de volgende alinea.

Het onderhouden van uw vloer

Het onderhoud van uw gepolierde beton gaat als volgt. U dweilt de betonvloer de ene week met enkel warm water en de andere week met water en een scheutje van het impregneermiddel in het dweilwater. Door dit te doen, blijft de het impregneermiddel de juiste bescherming bieden aan uw gepolierde beton.

We adviseren u om voor het dweilen van de vloer, de vloer schoon te maken met Concrete Cleaner. Op deze manier is de vloer helemaal schoon voordat u de vloer onderhoud met impregneermiddel. Zo voorkomt u het ‘opsluiten’ van vuil.

Onderhoudsmiddelen bestellen

Wilt u onderhoudsmiddelen voor uw gepolierde beton bestellen? Maar weet u niet welke producten geschikt zijn? Onze zusteronderneming Vloerenonderhoud.nl biedt diverse schoonmaak- en onderhoudsmiddelen aan voor beton- en betonlook vloeren. Uiteraard zijn deze producten geschikt voor het onderhoud van uw gepolierde beton.

Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier.

Meer informatie

Wilt u meer informatie ontvangen over het onderhoud van gepolierde beton? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.