SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton en betonlook

Kosten betonvloer met vloerverwarming

Een betonvloer met vloerverwarming is een uitstekende combinatie. Tegenwoordig ruilen steeds meer (nieuwbouw)huizen radiators in voor een vloerverwarming. Een vloer die de warmte van de vloerverwarming dan goed door de vloer laat is daarom zeker belangrijk. Een betonvloer is daarvoor de uitkomst.

Showroom

Showroom
zien, voelen en ervaren

Gratis kleuradvies

Gratis kleuradvies
voor uw droomvloer

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
voor de juiste keuze

WAT KOST EEN GEVLINDERDE WOONBETON VLOER?

Wilt u weten wat een gevlinderde woonbeton vloer kost op basis van uw situatie en vierkante meters? Vraag hier uw offerte aan! Wij maken graag uw droomvloer vanaf 75 m².

Zonder vloerverwarming voelt een gevlinderde woonbetonvloer nog koud aan. Daarom adviseren wij om een gevlinderde betonvloer met vloerverwarming aan te leggen. De warmte van de vloerverwarming laat de warmte goed door omdat de dichtheid van een gevlinderde betonvloer hoger ligt dan die van bijvoorbeeld, een gebruikelijke zandcement dekvloer. Hier wordt mee bedoelt dat er minder stilstaande lucht in de vloer aanwezig is. De vloer is hierdoor niet volledig geïsoleerd zodat de warmte goed door de vloer kan komen en in de vloer blijft wanneer u de vloerverwarming aan zet.

Vloeropbouw gevlinderde woonbeton vloer met vloerverwarming

De vloeropbouw voor de combinatie gevlinderde betonvloer met vloerverwarming is als volgt;

  • Het begin is uw ondervloer, of constructievloer
  • Daarna komt er een reflectiefolie overheen om de warmte extra naar boven te brengen. Ook zorgt het ervoor dat de gevlinderde woonbetonvloer los van de ondervloer ligt.
  • Boven op de reflectiefolie komt dan een dun wapeningsnet. Hier binden we de vloerverwarming aan vast.
  • Voor het beste resultaat adviseren we altijd om de slangen van de vloerverwarming om de 10 cm aan te brengen.
  • Daarna komt er nog een wapeningsnet over om de kans op scheurvorming nog extra te voorkomen, en het gehele beton te verstevigen.
  • Het uiteindelijke gevlinderde woonbeton met een dikte van minimaal 7 cm zodat de vloeropbouw totaal voldoende gedekt is.

Scheuren in uw betonvloer zijn nooit uit te sluiten. Wel proberen we de vloer zo op te bouwen en te verstevigen zodat we de kans zo klein mogelijk maken. Zoals bovengenoemd ook gezegd komt er nog wapening in de vloer. Aan de zijkanten tussen de muur en de vloer in plaatsen we foamband zodat mocht het beton gaan uitzetten en krimpen dat het niet meteen vast aan de muur zit.

De kosten van een betonvloer met vloerverwarming

De vloerverwarming kunt u laten realiseren door de aannemer, maar u kunt dit ook bij ons onderbrengen. Hieronder geven we een prijsvoorbeeld van een betonvloer met vloerverwarming gebaseerd op 100 m². Wij gaan in dit prijsvoorbeeld uit van een CV- ketel.

10 groepen vloerverwarming tot 100 m²: € 3.399,- incl. btw
Hart op hart afstand 10 centimeter in plaats van 15 centimeter: € 550,- incl. btw
Bypass: € 100,- per st., incl. btw
Pompschakelaar: € 100,- per st., incl. btw

Gevlinderde woonbeton vloer, inclusief gekleurde toplaag en impregneerbehandeling: € 12.495,00 incl. btw

Totaal kosten betonvloer met vloerverwarming: € 16.644,- incl. btw

kosten betonvloer met vloerverwarming

Typen betonvloeren

Bij een betonvloer kunt u kiezen uit 2 verschillende typen betonvloeren. De basis en energiezuinige betonvloer. De verschillen leggen we u uit.

Basis gevlinderde betonvloer

Het beton bij een basis betonvloer met vloerverwarming bestaat uit zand, cement, grind en water. Dit vormt met een aantal lagen en afwerkingen de uiteindelijke betonvloer. Wanneer de vloer er ligt en aan het drogen is verdampt het water uit het beton. Het beton bevat nog kleine gaatjes of poriën waardoor de betonvloer nog wat lucht vasthoudt en dus licht isolerend werkt.

Energiezuinig woonbeton

Het beton bij een energiezuinige betonvloer bestaat ook uit zand, grind en cement. Maar bij deze mix van grondstoffen voegen we hulpstoffen toe zodat de vloer dichter wordt en de warmte van de vloerverwarming goed doorlaatbaar waardoor de vloerverwarming minder lang nodig heeft om de vloer te verwarmen en houdt de warmte langer vast. Hierdoor bespaart u wel 30% 40% op uw stookkosten.

Kom op bezoek bij ons in de showroom

Benieuwd geworden naar het woonbeton inclusief de vloerverwarming? Maak met onze adviseurs een afspraak om een kijkje te nemen in onze showroom. Hierbij beantwoorden we uw vragen en bekijken we welk type vloer bij uw wensen aansluit. Na aanleiding van de afspraak wordt de op maat gemaakte offerte gemaakt en naar u toegestuurd. U kunt ook alvast online een prijsindicatie en informatie aanvragen.

Verdere vragen over de kosten betonvloer met vloerverwarming? Neem contact met ons op!
Prijsindicatie aanvragen Contact opnemen

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.